کد خبر: ۱۲۳۴۶۲
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۰ - ۲۰:۴۹

آمریکا از بدرفتاری نیروهایش در افغانستان عذرخواهی کرد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیه‌‌ای از آنچه بدرفتاری نیروهایش با غیر نظامیان در افغانستان خوانده شده عذرخواهی کرده است.

بیانیه پنتاگون بعد از آن منتشر شد که مجله آلمانی اشپیگل در شماره اخیرش عکس‌هایی از رفتار توهین‌آمیز نیروهای آمریکایی با کشته‌شدگان در افغانستان، چاپ کرد.

در بیانیه پنتاگون عکس‌هایی چاپ شده در مجله اشپیگل"نفرت‌انگیز" خوانده و تاکید شده است که از این عکس‌ها علیه متهمان این پرونده در دادگاه نظامی استفاده خواهد شد.

یکی از عکس‌های چاپ شده در اشپیگل ٢ سرباز آمریکایی را نشان می‌دهد که بر جنازه یک غیرنظامی زانو زده‌اند. یکی از این سربازان در حالی نشان داده شده است که سر جنازه را در حرکتی تمسخرآمیز بالا گرفته تا در عکس بیفتد.

مجله اشپیگل نوشته است این عکس‌ها جزئی از هزاران تصویر و نوار ویدیوئی هستند که در نتیجه تحقیق، به دست آمده‌اند. به نوشته اشپیگل، این تحقیق بعد از طرح ادعاهایی مبنی بر اینکه سربازان یک واحد نیروهای آمریکایی در افغانستان، غیرنظامیان را برای سرگرمی خود هدف تیراندازی قرار داده‌اند، انجام شد.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند سربازی که این عمل را انجام داده شناسایی شده است.

به گفته مقام‌های آمریکایی نام این سرباز جرمی مورلاک است و یکی از ٥ سربازی است که اوایل امسال به کشتن 3 غیرنظامی افغان متهم شده بودند.

انتظار می‌رود محاکمه مورلاک چهارشنبه این هفته از سر گرفته شود.

سفارت آمریکا در برلین نیز با انتشار اعلامیه‌ای این عمل سربازان آمریکایی در افغانستان را "منزجرکننده و مغایر معیارها و ارزش‌های ارتش آمریکا" خوانده است.

در همین حال یک عضو شورای امنیت ملی افغانستان که نخواست نامش فاش شود، گفت: موضع دولت افغانستان در این مورد بسیار روشن است و آن اینکه کشتار غیرنظامیان افغان باید متوقف شود.

این مقام افغان تاکید کرد که کشتن افراد غیرنظامی برای رئیس‌جمهور کرزی و مردم افغانستان اصلا قابل قبول نیست.

در سال ٢٠١٠ میلادی بیش از ٢ هزار و ٧٠٠ غیر نظامی در افغانستان کشته شدند که براساس آمار سازمان ملل متحد ١٥ درصد افزایش را نسبت به سال ٢٠٠٩ نشان می‌دهد.

گزارش سازمان ملل همچنین نشان می‌دهد که مسئول ٧٥ درصد کشتار غیر نظامیان، شورشیان مخالف دولت بوده اند و ٢٥ درصد دیگر توسط نیروهای خارجی مستقر در افغانستان و نیروهای ارتش این کشور کشته شده‌اند.

اخیرا ژنرال دیوید پترائوس فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان نیز از کشته شدن دست‌کم ٩ کودک بر اثر بمباران جنگنده‌های ناتو در شرق افغانستان رسما از حامد کرزی عذر خواهی کرد اما کرزی گفت این عذرخواهی کافی نیست و چنین اقداماتی باید فورا متوقف شوند.

گزارش مجله اشپیگل از بدرفتاری نیروهای آمریکایی با کشته‌شدگان در افغانستان یک روز قبل از آن منتشر می‌شود که قرار است کرزی آغاز برنامه انتقال مسئولیت تامین امنیت از سریازان ناتو به نیروهای افغان را رسما اعلام کند.

امروز کریم خلیل معاون دوم کرزی در مراسم نورزوی در مزار شریف در شمال افغانستان گفت، برنامه انتقال مسئولیت در صورتی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که، برنامه صلح با مخالفان دولت با جدیت پیگیری شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین