آفتابنیوز : آفتاب: رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: با توجه به اینکه قیمت نان بالا رفته اما کیفیت نان در استان قم تغییر چندانی نکرده، ارتقاء کیفیت نان مطالبه واقعی مردم است.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر قم، "علی قاسمی ورجانی"، اظهار داشت: طرح هدفمندسازی یارانهها با هدف افزایش کیفیت نان و جلوگیری از اسراف آن اجرایی شده است اما همه نانواییها این امر را مدنظر قرار نداده و برخی از آنها متأسفانه نان باکیفیت ارائه نمیدهند.
وی خاطرنشان کرد: با دادن یارانه نان به مردم باید کیفیت نان بالا برود اما برخی نانواییها نه تنها کیفیت افزایش نیافته بلکه با کمکردن میزان خمیر پخت نان از لحاظ وزنی، نان کمتری به مردم ارائه میدهند.
عضو شورای عالی استانها گفت: مردم فکر میکردند که بعد از هدفمندسازی یارانهها در بخش نان دیگر مجبور نیستند آن صفهای طولانی را تحمل کنند و طعم نان بیکیفیت را بچشند اما با هدفمند شدن یارانهها، عملاً اتفاق خاصی در تولید نان باکیفیت نیفتاده و کما فیالسابق بازهم نان بیکیفیت به مردم ارائه میشود.
قاسمی ورجانی ادامه داد: اجرای مرحله دوم اصلاح قیمتها، نرخ نان را به قیمتهای تمام شده نزدیک کرده و اکنون دولت یارانه چندانی برای گندم، آرد و نان پرداخت نمیکند، با این شرایط دیگر بهانهای برای عرضه نان بیکیفیت به مصرفکنندگان وجود ندارد.
وی افزود: بسیاری از نانواییها با استناد به افزایش هزینه تولید و نرخ آرد به شیوههای تازهای برای جبران هزینه تمامشده نان مانند کاهش وزن چانه خمیر روی آوردهاند که این امر کاهش کیفیت و افزایش ضایعات نان را بهدنبال داشته و به نوعی با اهداف قانون هدفمندکردن یارانه نان مغایرت دارد.
وی گفت: از سوی دیگر نانواییها کیفیت نامرغوب آرد را عامل اصلی افت کیفیت نان قلمداد کرده و معتقدند کارخانههای آرد از ارائه آرد متناسب با نوع نان به واحدهای نانوایی خودداری کرده و استفاده از آرد با درصد سبوس مختلف، افزایش ضایعات نان را موجب شده است.
رئیس شورای شهر قم گفت: این مشکل در روستاها و شهرهای کوچک قم به شدت بیشتر از شهر قم دیده میشود زیرا تعداد نانواییها در روستاها و شهرهای کوچک بسیار کم است و مردم مجبور هستند نان مورد نیاز خود را فقط از یک نانوایی با هر کیفیتی تهیه کنند.
وی تصریح کرد: گرچه نظارت مسئولان مربوطه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در بخش نان خوب بوده و کیفیت نان نسبت به گذشته ارتقا یافته اما هستند هنوز نانواییهایی که با کمکاری خود، نارضایتی مردم را به وجود میآورند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کیفیت نان متاثر از عواملی نظیر آرد خوب، نوع دستگاههای پخت، مهارت کارگران، خمیرمایه و نظارت بر کار نانوائیهاست و مجموعه این عوامل میتواند در بهبود کیفیت نان یا عدم کیفیت آن مؤثر باشد، امیدواریم هرچه زودتر کارگران نانواییها، مهارت لازم برای تولید نان باکیفیت را کسب کنند و دولت نیز با در اختیار گذاشتن آرد مطلوب و مرغوب اسباب تهیه نان باکیفیت را در سفره مردم فراهم کند.