کد خبر: ۱۳۶۴۰۱
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۵

لاریجانی: فساد اقتصادی اخیر، به‌دلیل جا نیفتادن قانون‌مداری در کشور است

بی‌توجهی به احزاب، به مردم‌سالاری صدمه می‌زند
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: علی لاریجانی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در همه امور به خصوص در ابعاد اجتماعی و سیاست گفت:‌ در حوزه سیاسی مشاهده می‌شود که برخی ناصح‌الملوک توپچی هستند که به جای نظم‌بخشی در حوزه سیاست به تخریب دیگران می‌پردازند. 

رییس مجلس شورای اسلامی در دومین همایش فرهنگ‌یاران ترافیک با تاکید بر لزوم رعایت آداب در حوزه سیاست گفت: در جامعه مردم‌سالار که دارای لوازم متفاوت از حکومت‌های دیکتاتوری‌ و سلطنتی است احترام و رعایت آداب باعث بالندگی می‌شود و در غیر این صورت این موضوع تبدیل به مشوش کردن اذهان جامعه خواهد شد و این امر به خوبی وجود احزاب و تشکیلات را در جامعه مردم‌سالار مشخص می‌کند. 

وی با بیان اینکه وظیفه احزاب و تشکیلات، تربیت افراد برای اداره آینده جامعه است گفت: اهمیت تربیت افراد از سوی احزاب برای حکومت‌داری به این دلیل است که افراد برای اداره جامعه باید تربیت شده باشند چون حکومت اکابر نیست که افراد تازه بخواهند در آن آداب و رسوم سیاست را یاد بگیرند و سپس به اداره حکومت بپردازند، این رویکرد هزینه‌ زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند. 

رییس قوه مقننه، معرفی برنامه‌ها برای پیشرفت و آبادانی جامعه، بهبود زندگی، چگونگی حل مشکل اقتصاد، تورم و غیره را از جمله وظایف احزاب برشمرد و توضیح داد: مطمئنا در این صورت مردم با دید باز نیت و برنامه‌های آن حزب را متوجه می‌شوند چرا که وجود احزاب برای کشور یک امر درستی به شمار می‌آید. 

لاریجانی در ادامه یادآور شد: در این بین باعث تعجب است که چطور افرادی که مردم‌سالاری دینی را خوب می‌دانند احزاب را تخریب می‌کنند، در این حالت باید پرسید در صورت نبود احزاب مردم چطور باید برنامه و تفکر گروهها را بدانند و اینکه آنها چطور می‌خواهند راجع به مسائل مختلف همچون تورم، سیستم بانکی،‌انرژی‌ها و غیره برنامه‌ریزی کنند. 

به گفته وی در صورت توجه نکردن به احزاب صدمات مختلفی به جامعه و مردم‌سالاری وارد می‌شود. 

لاریجانی ادامه داد: در صورت نبود احزاب افراد با شعار و فریب و ناکارآمد روی کار می‌آیند، آنها آزمودگی لازم را ندارند و تنها کشور را دچار مشکل می‌کنند. 

رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین خاطرنشان کرد: بدتر از این رویکرد آن است که برخی از احزاب به جای معرفی خود نقش توپخانه را دارند، به طوری که بعد از انقلاب برخی از احزاب رویکرد خود را با توپخانه سیاسی عوضی گرفته‌اند، آنها به جای نظم بخشیدن به جامعه تنها دیگران را تخریب می‌کنند؛ این رویکرد در زمان بنی‌صدر نیز وجود داشت به طوری که در آن زمان بنی‌صدر با راه‌اندازی دفاتر هماهنگی با رییس‌جمهور کار حزبی از سنخ توپخانه راه انداخته بود و به تخریب جمهوری اسلامی می‌پرداخت. 

وی افزود: بنی صدر حتی در زمان جنگ نیز به جای ایجاد آرامش در کشور توپخانه سیاسی راه انداخته بود تا حزب جمهوری اسلامی را که در صدر آن رهبران جمهوری اسلامی ایران بودند را در جامعه تخریب کند. 

لاریجانی افزود: بعد از آن در دوران دوم خرداد نیز مدل دیگری از این تخریب دنبال شد، به طوری که غالبا احزاب که از منابع قدرت ارتزاق می‌کردند با داشتن نقش توپخانه سیاسی موضوعات مختلفی همچون ناسازگاری ولایت فقیه با مردم‌سالاری و ایجاد شبهه در کار شورای نگهبان را مطرح می‌کردند، با این رویکرد جامعه به جای حرکت به سمت پیشرفت به حاشیه می‌رفت به طوری که در دوره‌ای آنها یک مرتبه با درست کردن عالیجانب سرخپوش به تخریب ‌پرداختند، پس چطور است که اگر آن موقع آن شخص عالیجانب سرخپوش بود اکنون با او رفیق هستند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز که مسیر انتخابات در کشور وزیده شده است، به جای معرفی خود، به توپچی سیاسی تبدیل شده‌اند و کارنامه‌ مملو از تخریب دیگران را از خود به جای گذاشته‌اند، این در حالی است که رویکرد احزاب نظم بخشی به فکر سیاسی است. 

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: این افراد بدون داشتن سوابق روشن در انقلاب با در پیش گرفتن ناصح‌الملوکی دیگران را نصیحت می‌کنند، آنها به جایگاه و گذشته‌شان توجه نمی‌کنند و بدون در نظر گرفتن این مسائل تنها نقش ناصح‌الملوک توپچی را دارند، به عبارتی دیگر این افراد به جای نظم بخشی به تخریب دیگران می‌پردازند. 

لاریجانی همچنین تاکید کرد:‌ برخی دیگر نیز که انضباط اخلاقی درستی ندارند چنان از مقدسات صحبت می‌کنند که آدم فکر می‌کند آنها تازه نازل شده‌اند. 

لاریجانی همچنین با اشاره به فرموده امام جعفر صادق(ع) مبنی بر اینکه نباید افراد در پله دوم، دیگران را در پله اول تحقیر کنند گفت: بر این اساس باید تلاش شود که باعث پیشرفت افراد شویم نه اینکه آنها را خرد کنیم، در حوزه سیاست نیز چنین رویکردی باید اتخاذ شود به طوری که راهنمای افراد باشیم و آنها را تحقیر نکنیم. 

وی در ادامه با بیان اینکه باید لوازم حوزه سیاست محترم شمرده شود گفت: مطمئنا در همه حوزه‌ها به خصوص حوزه سیاسی احتیاج به فرهنگ سازی وجود دارد. 

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه ورود تکنولوژی‌های مدرن نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی لازم دارد افزود: به طور مثال نفس استفاده از یارانه برای پیشرفت است، اما باز هم استفاده از آن نیاز به آدابی دارد به طوری که اکنون علی‌رغم ایجاد سایت‌های مختلف در کشور مشاهده می‌شود که برای برخی از آنها آداب استفاده درست تعریف نشده است. 

لاریجانی در ادامه توضیح داد: برخی از سایت‌های خبری مربوط به دستگاه‌ها و نهادهای دولتی است که از بیت‌المال برای اداره آن استفاده می‌شود اما بعضا مشاهده می‌شود که این سایت‌های متصل به نهادهای دولتی، آداب خبررسانی را نمی‌دانند و این طور فکر می‌کنند که هر کاری می‌خواهند می‌توانند انجام دهند، این در حالی است که در حالت کلی تخریب دیگران کار غلطی است که اگر این تخریب از سوی این سایت‌های دولتی انجام شود بدان معناست که آنها آداب آن را بلد نیستند. 

وی در ادامه با اشاره به بررسی طرح نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس گفت: این موضوع بعد از آن که در مجلس مطرح شد مورد استقبال نمایندگان قرار گرفت چرا که در صورت ساماندهی این امر، نظامات نظارتی غیر از آیین‌نامه مجلس نیز وجود دارد به طوری که حتی همه دستگاه‌های دولتی نیز می‌توانند چنین سیستم خودنظارتی را داشته باشند. 

رییس قوه مقننه افزود: در چنین شرایطی پروسه تقنینی این طرح حدود 10 ماه طول کشید که این رویه و این مدت برای بررسی طرح‌ها و لوایح بدون فوریت به صورت عادی است، چون این طرح‌ها قرار است در کمیسیون‌ها بررسی شود، مردم نیز نمایندگان را انتخاب نمی‌کنند که فقط در مجلس دکمه فشار دهند بلکه قرار است به عنوان نماینده افکار عمومی به بررسی امور بپردازند لذا هرچه مجلس با نشاط باشد ارزش بالاتری نیز خواهد داشت. 

لاریجانی یادآور شد: پس از بررسی طرح نظارت در کمیسیون‌های مربوطه و طی شدن پروسه‌ای تا تصویب آن در صحن مجلس برخی از سایت‌ها در همان زمان عنوان می‌کردند که مجلس نمی‌خواهد این طرح را تصویب کند، بعد از تصویب این طرح نیز همین سایت‌های دولتی مطرح کردند که مجلس بعد از یک سال طرح نظارت را تصویب کرد که این رویکرد نشان می‌دهد این سایت‌ها آداب رسانه را بلد نیستند. 

لاریجانی همچنین با تاکید به اینکه رسانه‌ها باید افکار سیاسی جامعه را غنی‌تر کرده نه اینکه مردم را دچار تردید کنند افزود: انگار آنها متوجه نیستند که استفاده از تکنولوژی‌ها نیز آدابی دارد که باید از آن بهره گیرند. 

به گزارش ایسنا، این عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی در ادامه این همایش با قدردانی از نیروی انتظامی و آموزش و پرورش برای بررسی راههای مختلف در جهت آموزش‌های لازم در جامعه گفت: همگی به این واقعیت باور دارند که رانندگی در کشور ما مطلوب نیست که در این موضوع نیز عوامل مختلفی همچون جاده، ماشین و انسان دخالت دارند. 

لاریجانی در ادامه با بیان توصیه‌هایی برای بهبود اوضاع رانندگی در کشور گفت: اگر جامعه در همه شئونات به خصوص رانندگی، حس سرنوشت مشترک را درک کند مطمئنا به راحتی بسیاری از امور حل خواهد شد به طوری که افراد در این شرایط پیشرفت خود را در گرو حرکت دیگران می‌دانند. 

وی استفاده از کالای ایرانی به عنوان یکی از مصادیق داشتن حس هم سرنوشت بودن دانست و گفت: در همین رابطه نیز مقام معظم رهبری اخیرا تاکید کردند که نباید ولع واردات در کشور وجود داشته باشد، این سخن بدان معناست که باید فرهنگ استفاده از تولید داخلی در کشور جا انداخته شود نه اینکه مدیران در دستگاه‌ها اهتمام ویژه‌ای برای وارد کردن محصولات از خارج داشته باشند چون در این شرایط دیگر جوانان اشتیاقی برای ورود به عرصه تولید نخواهند داشت. 

وی همچنین با تاکید بر حرکت جمعی و جهادی برای رسیدن به توسعه و پیشرفت در جامعه گفت: با توجه به وجود توصیه‌های دینی مبنی بر امر به معروف و نهی از منکر به خوبی جامعه ما می‌تواند برای مطلوب شدن اقتصاد و مواردی دیگر تلاش کند. 

رییس قوه مقننه، احترام به قانون را از دیگر موارد مهم در جامعه برشمرد و گفت: با افزایش نظم و احترام به قانون در حوزه‌های مختلف همچون سیاست و اقتصاد دیگر کسی تخلف نمی‌کند، چون با انجام تخلف وجدانش آسیب خواهد دید این موضوع به حل شدن بسیاری از معضلات کمک می کند به طوری که در صورت وجود نظم سیاسی افراد در حوزه سیاسی نیز رفتار محترمانه‌ای خواهند داشت و کارها به خوبی سامان می‌یابد، طبیعتاً در غیر این صورت ضرباتی به کشور وارد می‌شود. 

لاریجانی با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه تخلف از قوانین جمهوری اسلامی گناه است بر لزوم فرهنگ سازی در این رابطه تاکید کرد و گفت: رخ دادن مفسده اقتصادی اخیر در کشور و این فساد بزرگ به خاطر آن است که فرهنگ قانونی در کشور به خوبی جا نیفتاده است، مطمئنا اگر بانک‌ها در سطوح مختلف نظارت درستی می‌داشتند این مفسده رخ نمی داد، البته افراد متخلف باید به سزای عملشان برسند، چون هیچ کسی نمی‌تواند با حیثیت اجتماعی جامعه بازی کند.
لاریجانی در ادامه با تاکید بر لزوم حفظ جایگاه پلیس در جامعه گفت: در صورتی که نیروی پلیس به عنوان نیروی قابل احترام در جامعه تعریف شود دیگر هیچ نیرویی در پلیس جرات تخلف ندارد، مطمئنا رویه‌ای غیر از این باعث بروز مشکلاتی در ایجاد نظم در جامعه می‌شود. 

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته در همین رابطه نیز نیروی انتظامی باید کنترل‌های نظارتی را داشته باشد ولی با این وجود در مفاهیم پایه‌ای بایستی شخصیت پلیس محترم شمرده شود. 

وی همچنین با تاکید بر اهتمام آموزش و پرورش بر یادگیری فرزندان از سنین بسیار پایین گفت: به جای تدریس کتب قطور در دوران مدرسه که تنها دانش‌آموزان آن را حفظ می‌کنند باید آن‌ها را به جامعه برد و شرایط را برایشان تحلیل کرد یعنی دانش‌آموزان را این طور قانع کرد که انجام تخلف تنها به ضرر خودشان است. 

لاریجانی با تاکید به اینکه همگان موظف به حفظ اقتدار پلیس هستند گفت: با این وجود نیروهای محترم راهنمایی و رانندگی باید در مواجهه با مردم رفتار محترمانه‌ای داشته باشند، یعنی در صورتی که فرد تخلفی را انجام داد با احترام او را جریمه کنند نه اینکه این جریمه را به سر او بکوبند، مطمئنا چنین روندی به مشارکت مردم بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی نیز کمک می‌کند. 

به گزارش ایسنا، رییس قوه مقننه همچنین با تبریک هفته نیروی انتظامی و ابراز امیدواری از تبدیل شدن تاثیر فرهنگ و آموزش در بهبود کیفیت راهنمایی و رانندگی این امر را بسیار کلیدی خواند و گفت: همانطور که شهرسازی انسان را به ارزیابی از فرهنگ آن جامعه فرا می‌خواند، رفتار پلیس و نوع رانندگی مردم در بهتر زیستن و تلقی دیگران نسبت به جامعه و جلوه اجتماعی عموم نیز مهم است. 

وی با تاکید بر اینکه واردات تکنولوژی از کشورهای توسعه یافته باید همزمان با واردات فرهنگ استفاده از آن تکنولوژی به کشور باشد گفت: در دو قرن اخیر و با ورود تکنولوژی از غرب به کشور فرهنگ استفاده از آن وارد کشور نشده است که به همین دلیل در زمینه‌های مختلف همچون رانندگی و زمینه‌های مختلف ضعف و نقصان وجود دارد. 

وی نوع استفاده از مواد غذایی همچون نان را به دلیل تغییر شرایط زندگی مردم دچار نوساناتی دانست و گفت: به طور مثال دور ریز نان به حد کنونی نبود این موضوع نیز در مورد استفاده از کیسه زباله و لزوم تفکیک آن نیز مشاهده می‌شود، به طوری که به نظر می‌رسد در جامعه تلقی درستی نسبت به محیط زیست وجود ندارد. 

در پایان این مراسم از برگزیدگان حوزه آموزش و پرورش در موضوع ترافیک با حضور لاریجانی، سردار احمدی‌مقدم و سردار مومنی با ارائه لوح تقدیر قدردانی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین