آفتابنیوز : آفتاب: در اراضی تحت کشت جنوب پایتخت بجای استفاده از تکنولوژی جدید افزایش تولید در واحد سطح، کماکان به روش عهد قجر، سبزیجات با فاضلاب تصفیه نشده یا فاضلاب انسانی آبیاری میشوند که نتیجه آن تامین مواد غذایی با استفاده از فاضلاب خام است.
مهرداد مسیبی فعال محیط زیست در این باره گفت: رسیدن جمعیت جهان به مرز 7 میلیارد نفر طی 15 روز آینده مسئولیت رهبران کشورها را در تامین غذای این تعداد نفر فزونی بخشیده و با توجه به محدودیت منابع بایستی حرکتهای تامین غذا از طول متوقف شده و حرکتی عرضی را داشته باشد.
به گفته وی، در این روشها بجای افزایش سطح وتوسعه کشت؛ تولید در واحد سطح افزایش مییابد موضوعی که در بسیاری از کشورها بخصوص کشورهای قاره کهن بدان پرداخته شده است. ضمن اینکه سلامت افراد جامعه نیز در این افزایش تولید مدنظر قرار گرفته است.
یک فعال محیط زیست گفت: تحقیقات انجام شده در زمینه ظروف روی که آلومینیوم در آنها به کار رفته، نشان میدهد که مصرف آلومینیوم در بلندمدت سبب ابتلا به آلزایمر میشود.
حسین عبیری با بیان این مطلب افزود: مصرف غذاهای مانده باعث بروز بیحالی و تهوع در افراد میشود. علاوه بر این، بررسی پژوهشگران حاکی از آن است که غذاهای مانده و کنسرو شده موجب پیری بدن میشوند.
برای هضم و جذب غذاهای مانده و برخی مواد غذایی و میوههای کنسرو شده، بدن باید انرژی و فرایند بیشتری نسبت به غذاهای تازه صرف کند.
به گفته وی، نوع ظرفی که غذا در آن در یخچال نگهداری میشود نیز از نظر واکنشهای شیمیایی که بین غذا و ظرف رخ میدهد، اهمیت دارد. به طور مثال، روکش آلومینیومی برای مواد غذایی اسیدی مثل غذاهای حاوی رب گوجه مناسب نیست. نگهداری مواد غذایی اسیدی و ترش در داخل ظروف روحی یا رویی نیز سبب خورانندگی آن میشود به عبارتی آلومینیومی که در این ظروف وجود دارد وارد مواد غذایی میشود بنابراین استفاده از این ظروف برای نگهداری مواد اسیدی مناسب نیست.