کد خبر: ۱۴۰۳۹
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۴:۱۳

چيپس ، چگونه اختراع شد؟

آفتاب‌‌نیوز :  در اوايل قرن 19 ، سيب زميني سرخ شده به تدريج محبوبيت پيدا كرد تا جايي كه وارد فهرست غذايي رستوران ها شد. 

يكي از شبهاي زمستان سال 1853 در رستوران درياچه ماه در ساراتوگاي ايالت نيويورك شخصي همراه شام، سيب زميني سرخ شده سفارش داد. پس از دريافت غذا اين شخص كه ظاهراً كوريليوس وندربيلت نام داشت؛ با اعتراض به اين كه سيب زميني ها خوب سرخ نشده اند و چندان ترد نيستند آنها را به آشپزخانه پس فرستاد. 

جورج كرام، سرآشپز رستوران كه از اين انتفاد حسابي عصباني شده بود براي تمسخر ، سيب زميني ها را به نازكي كاغذ بريد به شدت به آنها نمك زده، دوباره سرخشان كرد و محصول را به اين خيال كه غيرقابل خوردن است سر ميز وندربيلت برد؛ اما دستپخت كرام به جاي يك غذاي بي مصرف، يك شاهكار از آب درآمد و به همين راحتي، چيپس اختراع شد.
صاحب رستوران درياچه ماه به زودي اين خوراكي را وارد فهرست غذاي خود كرد . چندي بعد كرام براي خود رستوراني باز كرد كه سيب زميني نازك سرخ شده را به شهرت رساند. كرام اسم اين اختراع را به ياد رستوران اول چيپس ساراتوگا گذاشت( چيپس Chips جمع Chip به معني ورقه و لايه نازك است) به اين ترتيب نام چيپس به طور رسمي وارد ادبيات غذايي شد و به زودي رستوران هاي ديگر نيز شروع به عرضه آن كردند. 

اما اين ويليام تاپندون از اهالي اوهايو بود كه براي اولين بار چيپس سيب زميني را از رستوران به مغازه هاي خواربار فروشي برد . در سال 1895 او فروش چيپس را به خواربار فروشي هاي محل شروع كرد و وقتي كارش گرفت، طويله اش را به اولين كارخانه چيپس سيب زميني دنيا تبديل كرد . كم كم مصرف چيپس آنقدر زياد شد كه در اولين سالهاي قرن بيستم چند شركت و كارخانه بزرگ، براي توليد انبوه آن بنا كردند. امروزه چيپس سيب زميني در شكلها، مزه ها و ماركهاي مختلفي توليد و عرضه مي شود كه بعضي از آنها به جاي ورقه هاي سيب زميني از قطعه هاي ريز به هم پيوسته آن استفاده مي كنند. 

راستي فكر مي كنيد اگر در آن شب سرد ، كورپليوس وندربيلت مشكل پسند، هوس سيب زميني سرخ كرده نمي كرد، يا جورج كرام آشپز انتقاد پذيري نبود، جهان چند سال ديگر در انتظار چيپس باقي مي ماند؟!
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین