آفتابنیوز : 
واشينگتن نه تنها رژيم صدام حسين و طالبان، دشمنان جمهوري اسلامي را سرنگون كرد بلكه با تكميل تهيه پيش نويس قانون اساسي عراق كه تضمين كننده حاكميت دولت مركزي ضعيف و خودمختاري در مناطق شيعه نشين جنوب كشور است، زمينه را براي نفوذ ايران در اين كشور- كه به دنبال تشكيل دولت موقت طرفدار ايران افزايش يافته بود- هرچه بيشتر مهيا كرد.
به گفته جوآن كول، كارشناس مسايل عراق در دانشگاه ميشيگان:« قانون اساسي جديد منجر به تحكيم نيروهاي جنوب كشور كه طرفدار ايران هستند، خواهد شد.» كول اعتقاد دارد ساختار پيش نويس قانون اساسي به گونه اي است كه امكان تشكيل نظام كنفدراسيون را به جاي نظام فدرالي مهيا مي كند. علاوه بر اين، عدم گنجانده شدن قوانين غيراسلامي در قانون اساسي، قدرت فراواني به روحانيون شيعه خواهد داد و عراق را به مدل جمهوري اسلامي نزديك تر مي سازد.
در سميناري كه اخيراً به دعوت مجله نيشن برگزار شد، شبلي تلهامي، كارشناس خاورميانه در مؤسسه بروكينگز گفت:« هيچ كس در واشينگتن تصورش را هم نمي كرد كه با همه هزينه هاي مالي و انساني جنگ عراق، آمريكا خود را حامي دولتي ببيند كه روابط نزديكي با ايران دارد و قرارداد نظامي آموزش نيرو با آن امضا مي كند در حالي كه يكصد و چهل هزار نيروي آمريكايي در خاك عراق حضور دارند.» هنوز معلوم نيست چطور فرضيه نومحافظه كاران به اين نقطه انجاميد در حالي كه آنها استدلال مي كردند حس قدرداني عراقي ها به خاطر آزادي شان منجر به تشكيل دولتي غيرمذهبيِ طرفدار غرب خواهد شد كه به آمريكا اجازه مي دهد از خاكش براي احداث پايگاه هاي نظامي استفاده كند و همچون سكوي پرتاب در مواجهه با دولت جمهوري اسلامي (و سوريه) عمل كند.
اما هنگامي كه با گل و شيريني از نيروهاي آمريكايي در عراق استقبال نشد و شورش سني ها در مقابله با اشغالگري اوج گرفت، خواب خوش نومحافظه كاران را برهم زد. آنها بار ديگر استدلال كردند كه آمريكا با تقويت اكثريت شيعيان از طريق انتخابات خواهد توانست مدلي دموكراتيك ايجاد كند كه در برابر ايران مقاومت ناپذير باشد- با برخورداري از حمايت سياسي و احتمالاً نظامي آمريكا- و حكومت ديني آن را سرنگون كند.
روئل مارك گرچت، كارشناس ايران در مؤسسه AEIآمريكا طي مقاله اي در روزنامه وال استريت ژورنال در ماه دسامبر گذشته و درست پيش از به قدرت رسيدن جعفري در عراق نوشت:« چنين حكومتي كه از حمايت شيعيان عراق برخوردار است، خنجري در قلب تهران خواهد بود.» اما در همين حال كه گرچت و ساير تحليلگران منتظر به پايان رساندن حكومت مذهبي در ايران به دست دولتي شيعه در عراق بودند، سناريوي ديگري رقم خورد. گزارش مؤسسه سلطنتي امور بين الملل كه مهم ترين مؤسسه سياستگذاري خارجي در انگليس است، در سپتامبر 2004 اينطور نتيجه گيري كرد:« برنده واقعي «جنگ عليه تروريسم» در بلند مدت ايران مي تواند باشد. » در همان زمان گارث استانزفيلد به روزنامه يواس اي تودي گفت:« ايراني ها كنترل فراواني بر اوضاع عراق دارند و آمريكا به تازگي به آن پي برده است. »
برخلاف پيش بيني گرچت، ائتلاف شيعيان به رهبري ابراهيم جعفري از شورايعالي انقلاب اسلامي عراق به قدرت رسيد. كول در سمينار مجله نيشن اظهار داشت:« آيت الله خميني در سال 1982 شورايعالي انقلاب اسلامي عراق را تاسيس كرد كه اعضاي آن شامل عبدالعزيز حكيم، رئيس فعلي شورا و ابراهيم جعفري نخست وزير فعلي عراق بودند. او در فكر به قدرت رساندن اين افراد در عراق بود و حالا بوش و رامسفلد روياي او را به حقيقت تبديل كرده اند.» آنها از همان بدو به قدرت رسيدن روابط گرم، اگر نگوييم برادرانه اي، را با جمهوري اسلامي ايران برقرار كردند. قراردادهاي مختلف بين دو كشور منعقد شد از همكاري هاي نظامي گرفته تا پروژه هاي مهم زيرساختي از جمله احداث خط لوله نفت براي انتقال نفت عراق جهت پالايش به ايران، احداث فرودگاهي در شهر نجف براي زائران ايراني، و ساير طرح هاي ساخت مدرسه، كلينيك و مسجد.
ديدار ماه گذشته جعفري از ايران و استقبال گرم مقامات ايراني از وي به گفته كول به يك مهماني«عاشقانه» شبيه بود. و ديدار آيت الله سيستاني با وزير خارجه{سابق } ايران، كمال خرازي خوشايند براي نومحافظه كاران نبود بخصوص اين كه وي از زمان اشغال عراق از ملاقات با مقامات آمريكايي امتناع كرده است. در واقع ، به اذعان گرچت، بسياري از رهبران فعلي عراق سال ها در ايران و تحت حمايت دولت آن زندگي كرده اند. حتا جلال طالباني، رئيس جمهور، در دوره صدام به حمايت ايران بسيار وابسته بود.
در حالي كه كول فرضيه گرچت را تماماً قبول ندارد مبني بر اين كه دولت شيعيان در بغداد كه تحت نفوذ ديدگاه هاي معتدل آيت الله سيستاني از اسلام كار كند، مي تواند در نهايت به ضدمدل حكومت ايران تبديل شود و آن را تضعيف كند، اما ايرانيان كه از انتخابات ماه ژانويه عراق تمايل فزاينده اي به قدرت نمايي به آمريكا از خود نشان داده اند، به دليل اين خدمات نومحافظه كاران سپاسگزار آنها هستند!