آفتاب: یک شرکت آمریکایی در اقدامی تازه دست به ساخت یک زیردریایی شخصی زده که به گفته وی، سریعترین زیردریایی بدون موتور موجود در جهان است.
زیردریایی «سیبرد (SeaBird)» شرکت «آکوا ونچر» از سیستم نیروی محرکه برخوردار نبوده و در عوض با یک کشتی از سطح آب یدک کشیده میشود.
این سیستم یدککش به گفته سازندگان آن به انتقال نیروی موتور احتراق داخلی به زیردریایی میپردازد.
شرکت «آکوا ونچر» با اشاره به این که سریعترین زیردریاییهای شخصی کنونی از سرعتی کمتر از ۱۶ کیلومتر در ساعت برخوردارند، سرعت سیبرد را ۴۰ کیلومتر در ساعت در بالا یا زیر سطح آب عنوان کرد.
این زیردریایی با یک طناب ۱۲۲ متری به کشتی یدککش متصل شده که به آن آزادی حرکتی در عمق ۴۶ متر را میدهد. گرچه این زیردریایی همچنین میتواند تا عمق ۹۱ متر نیز پایین رفته و بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت اکسیژن را تأمین کند.
سیبرد با اهرم و پدال سکان کنترل و با یک سیستم کنترل دریایی ششتایی برقی هدایت شده که به آن اجازه چرخش ۳۶۰ درجه را میدهد.
قسمت فشار این زیردریایی از فولاد تایید شده ABS، چترهای آن از پلکسیگلاس تاییدشده ABS و پوسته آن از مواد کامپوزیت ساخته شده که عمدتا از فایبرگلاس با کولار در قسمت جلو برای محفاظت در برابر ضربه و در بخش پایینتر از پوسته برای محافظت در برابر ضربات کف دریا تشکیل شدهاند.
سیبرد همچنین از یک سیستم سونار برای نمایش خطرات احتمالی زیر دریا در زمان کاهش دید برخودار بوده و در داخل آن نیز تجهیزاتی همچون صندلیهای راحت چرمی، سیستم سیمی دورسنجی، جیپیاس و دیگر اطلاعات لازم برای ارتباط بلادرنگ با سطح به همراه ناظرهای ویدیویی، سیستم نور ارتقایافته و حسگرهای اضافی برای دما و شوری آب وجود دارد.
در حال حاضر یک نمونه تک نفره این زیردریایی در حال کار بوده و این شرکت به دنبال ساخت نسخه دو سرنشین آن با اندازه ۶٫۵ متر و قطر ۱۰۲ سانتیمتر و عرض حداکثر ۳۰۵ سانتیمتر است.