کد خبر: ۱۴۲۶۶۳
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۹
حکایت سوالاتی که همچنان باقی است؛

وقتی احمدی‌نژاد به جای بهارستان به کاراکاس می‌رود

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: حالا زمزمه‌های حضور رئیس جمهور در بهارستان بیش از پیش رنگ و بوی جدی به خود گرفته است اما در این میان به دلیل عدم حضور محمود بهمنی در مجلس برای جلسه ای در ارتباط با و ضعیت ارز و همچنین مطرح شدن این مساله که احمدی نژاد در مجلس حاضر نخواهد شد، تنشها بین دولت و مجلس هشتمی که به اواخر حیات خود نزدیک می شود، بیشتر شده است. از سوی دیگر در حالی که قرار بود محمود احمدی نژاد روز سه شنبه به کمیسیون امنیت ملی مجلس برود اما وی سفر به آمریکای جنوبی و دیدار ... 

همین چند روز پیش بود که اخبار حکایت از اعلام وصول شدن طرح سوال از رئیس جمهور داشت. در خبر‌ها آمده بود، بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان، طرح سوال از رئیس جمهور اعلام وصول شد و با ۷۹ امضا به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تحویل داده شد تا سرانجام تلاش‌های علی مطهری به نتیجه برسد و تابوی سوال از رئیس جمهور شکسته شود.

حالا زمزمه‌های حضور رئیس جمهور در بهارستان بیش از پیش رنگ و بوی جدی به خود گرفته است اما در این میان به دلیل عدم حضور محمود بهمنی در مجلس برای جلسه ای در ارتباط با و ضعیت ارز و همچنین مطرح شدن این مساله که احمدی نژاد در مجلس حاضر نخواهد شد، تنشها بین دولت و مجلس هشتمی که به اواخر حیات خود نزدیک می شود، بیشتر شده است.

از سوی دیگر در حالی که قرار بود محمود احمدی نژاد روز سه شنبه به کمیسیون امنیت ملی مجلس برود اما وی سفر به آمریکای جنوبی و دیدار با هوگو چاوز را در اولویت قرار داد تا باز هم سوال و جواب به تاخیر بیافتد و این شایعه که احمدی نژاد برای پاسخ گویی به مجلس هشتم نخواهد رفت قوت بگیرد.

در اولین گام برای اجرایی شدن طرح سوال، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از دعوت احمدی‌نژاد به کمسیون امنیت ملی برای پاسخگویی خبر می‌دهد.

علاءالدین بروجردی اعلام کرده است، کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه سه‌شنبه هفته جاری این کمیسیون دعوت کرده تا احمدی‌نژاد به سؤالات جمعی از نمایندگان پاسخ دهد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه رئیس‌جمهور در قالب طرح سؤال به کمیسیون متبوعش دعوت شده است، گفت: «براساس قانون رئیس‌جمهور می‌تواند در نشست بررسی سؤال حضور نداشته و نماینده‌اش را بفرستد.»

بروجردی با تشریح علت دعوت از رئیس‌جمهو، در این زمینه تاکید کرد: «این دعوت در راستای بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور صورت گرفته است.»

وی همچنین افزود: «البته از مجموع سؤالات نمایندگان از رئیس‌جمهور، هیئت‌رئیسه بررسی ۲ سؤال را به کمیسیون امنیت واگذار کرده است.»

هر چند برای سوال از رئیس جمهور بر طبق قانون، الزامی به حضور رئیس جمهور نیست بلکه نماینده او نیز که می‌تواند از معاونین مربوطه یا وزرای کابینه باشد هم مجاز است با حضور در کمیسیون به سؤالات پاسخ دهد اما کمسیون امنیت ملی ترجیح داده است که از شخص رئیس جمهور برای پاسخ گویی به سوالات دعوت کند.

آن‌گونه که طراحان سوال از احمدی‌نژاد پیش از این اعلام کرده‌اند، محور این سوالات در کمیسیون امنیت ملی درخصوص «مقاومت ۱۱ روزه احمدی‌نژاد در جریان وزیر اطلاعات، عزل منوچهر متکی، وزیر سابق امور خارجه در زمان ماموریت به سنگال و بررسی این سخن رییس‌جمهوری که مجلس در رأس امور نیست»، است.

از سوی دیگر، کمیسیون عمران مجلس نیز درخصوص عدم ابلاغ قانون تسهیلات ارزی برای مترو تهران و کلان‌شهر‌ها و حمل و نقل عمومی سایر شهر‌ها که با توجه به نیاز مبرم این شهر‌ها به روان‌سازی ترافیک اهمیت می‌یابد و با آغاز هدفمند شدن یارانه‌ها از سوی دولتی‌ها تخلفاتی دراین حوزه رخ داده است را در دستور کار خود قرار داده است.

البته مشکلات اقتصادی و نوسانات بی‌رویه بازار ارز نیز موارد دیگر سوال از رئیس جمهور خواهد بود، مشکلاتی که سوال در ارتباط با ان‌ها از طریق نامه دو منتقد اقتصادی دولت در مجلس یعنی احمد توکلی و الیاس نادران پررنگ‌تر شد.

این دو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس برای تشکیل جلسه فوق‌العاده جهت بررسی وضعیت آشفته اقتصادی کشور، به ویژه اوضاع نابسامان بازار ارز نامه‌ای سرگشاده منتشر کرده‌اند. نامه‌ای که که واکنش دولتی‌ها به آن این بود: «انصاف داشته باشید» اوضاع اقتصادی کشور «عادی» است.

محمدرضا می‌رتاج‌الدینی، معاون پارلمانی رییس‌جمهوری با نگارش یادداشتی در پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به انتقاد از این هشدارهای اقتصادیون پرداخته و ضمن تبلیغاتی- سیاسی خواندن این اقدام تاکید کرده است: «خوب است شما یک‌بار دیگر متن ماده «۱۰۳» آیین‌نامه داخلی مجلس را بخوانید، آیا واقعا شرایط مقتضی استفاده از آن است؟ در دوران هشت سال دفاع مقدس، در شدید‌ترین تحریم‌ها و تهدید‌ها به آن نکته (بحران اقتصادی) نرسیدیم، الان که شرایط بسیار عادی است آیا چنین تقاضای شما، خود ناخواسته القای شرایط اضطراری و روانی و تشدید وضعیت موجود نمی‌شود؟»

به این ترتیب، دولتی‌ها شرایط «اضطرار» در اقتصاد کشور را رد کرده‌اند و آن را تلاش «تبلیغاتی – سیاسی» نامیده‌اند. اما آنچه از بازار ارز و نوسنات دایمی نرخ ارز و تاثیر آن بر سایر بازار‌ها و اقتصاد کشور پیداست، به نظر می‌رسد شرایط آنطور که دولتی‌ها می‌گوند هم عادی نیست و عدم فروش برخی کالاهای اساسی به دلیل نوسنات نرخ دلار این مشکلات را دو چندان کرده است.

در هر حال سوالی که ایجاد می‌شود این است که اگر اوضاع اقتصاد کشور در حال حاضر عادی است، در گذشته که نوسانات نرخ ارز و بازار حبابی سکه در کار نبود وضعیت غیر بوده است؟!

به گزارش شفاف، آنچه مسلم است، سوال از رئیس جمهور در تمامی محورهای مورد سوال، به نمایندگی بهارستان نشین‌ها از مردم، می‌تواند زمینه را برای آشکار و شفاف شدن سوالات در همه زمینه‌ها به خصوص درباره وضعیت اقتصادی که مهم‌ترین دغدغه افکار عمومی است، فراهم کند چرا که مشکلاتی که وجود دارد با ادعای عادی بودن وضعیت حل نخواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین