کد خبر: ۱۴۲۸۵
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۱:۰۰

نفت، سلاح حفظ دیپلماسی هسته ای ایران

آفتاب‌‌نیوز : لاریجانی استفاده از سلاح نفت را بر سر پرونده هسته ای نیز پیش کشید و تلویحا گفت که ایران ممکن است، بر سر این پرونده، در روابط اقتصادی اش با بعضی از قدرت ها تجدید نظر کند.

وی تأکید کرد: «در حال حاضر ما شاهد هستیم کشور هایی که روابط اقتصادی پر حجم به خصوص در حوزه نفت با ایران دارند، هیچ تلاشی برای احقاق حقوق ملت مظلوم ما در پرونده هسته ای انجام نمیدهند. لذا در شورای امنیت ملی به این نتیجه رسیدیم که در روابط خود با آنها، نسبت به رویکردشان به مسایلی نظیر پرونده هسته ای کشورمان، توازنی به وجود آوریم.»

وضعیت کنونی بازار نفت، و وزنه ایران در این بازار، طبعا به این تعبیر میدان می دهد. بعضی ناظران اروپایی می گویند که ژاپن، مهم ترین خریدار نفت ایران، هدف اصلی تهدید علی لاریجانی است. در واقع توکیو که حدود شانزده در صد نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می کند، در باره پرونده هسته ای جمهوری اسلامی مواضعی دارد کم و بیش نزدیک به اروپا و آمریکا. اتحادیه اروپا به نفت ایران وابستگی کمتری دارد، ولی شماری از شرکت های اروپایی، از جمله توتال، شل و انی، با استفاده از عدم حضور شرکت های آمریکایی در این کشور، با جمهوری اسلامی ایران قرارداد های مهمی امضا کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین