آفتابنیوز : آفتاب: یک پژوهش جدید در آمریکا نشان میدهد که مصرف انگور خطر ابتلای احتمالی به بیماریهای شبکیه چشم را به تاخیر انداخته و از نابیناشدن افراد جلوگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، این پژوهش جدید حاکی است: خوردن زیاد انگور ابتلا به بیماریهای شبکیه چشم را که در اکثر موارد باعث از دست دادن بینایی درسنین بالا میشود، از بین میبرد.
براساس این پژوهش؛ از دست دادن بینایی یکی از بیماریهایی است که میلیونها نفر از افراد سالخورده در جهان را مبتلا میکند.
پژوهشگران دانشگاه نیویورک گفتند: بیماریهای شبکیه چشم از شایعترین بیماریها در جهان و علت اصلی از دستدادن بینایی در سالخوردگان است.
به گفته این پژوهشگران؛ انگور با داشتن آنتیاکسیدان از خاصیت محافظت و چیرهشدن بر آثار جانبی منفی و زیانبار بیماریهای شبکیه در بزرگسالی برخوردار است.
پژوهشگران آمریکایی خاطرنشان کردند: اگر افراد در اوایل زندگی خود به میزان معقول انگور مصرف کنند؛ این امر به آنها در پیشگیری از مشکلات بینایی و بیماریهای شبیکه چشم در سنین بالا کمک خواهد کرد.
به گفته این پژوهشگران؛ آزمایشهای اولیه بر روی موشهای آزمایشگاهی در این زمینه موثر بودن انگور در پیشگیری از ابتلای آنها به کوری را آشکار کرده است.
انگور سرشار از ویتامینهای A، B و C و دارای مقادیری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است.
تصفیه خون و خونسازی، اثر شفابخشی در بیماریهای سل، یبوست، بواسیر و سیاه سرفه از جمله خواص انگور است.
انگور همچنین غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به اوره بالا و اسیدوز میباشد و مصرف آب انگور تازه برای کسانی که نارسایی کبد دارند، توصیه شده است زیرا آب انگور عمل ذخیره قند در کبد و دفع صفرا را تسهیل و کبد را تقویت میکند.
انگور همچنین برای افراد مبتلا به ورم مفاصل، روماتیسم، نقرس، سنگ کلیه، افراد دچار مسمومیت، عوارض فشار خون بالا و سوءهاضمه، اختلالات پوستی، کورک، اگزما و نفریت (ورم چرکی کلیهها) مفید است.
تنظیم قند خون، تسکین فشار عصبی و از بین بردن بسیاری از میکروبهای بدن از دیگر خواص انگور به شمار میرود.
در همین حال، انگور قرمز نیز از تصلب شرایین و انسداد رگها پیشگیری میکند و منبع سرشاری از آنتیاکسیدان موسوم به کوئرنستین است.
پوست انگور دارای ماده سفید رزوراتول است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکتهای خون جلوگیری میکند و در نتیجه مانع لختهشدن خون در رگها میشود.