آفتابنیوز : آفتاب: نوسان پر افت و خیر ارز، بازار میوه و تره بار را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است به گونه ای که پیش بینی می شود قیمت برخی اقلام وارداتی در آینده بیشتر شود.
حسین مهاجران رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تهران ضمن تأیید این مطلب که افزایش قیمت ارز می تواند قیمت موز و آناناس را به عنوان میوه های وارداتی تحت تأثیر قرار دهد، اظهار داشت: موزی که در حال حاضر به فروش می رسد با دلار1380 تومان وارد شده است.
وی با قیمت بالای دلار در بازار، اظهار داشت: پیش بینی می شود در آینده موز وارداتی به کیلویی 2000 تومان فروخته شود.
مدیرعامل تعاونی میوه و تره بار استان تهران گفت: با توجه به اینکه آناناس نیز وارد می شود، با توجه به افزایش نرخ ارز، قیمت آناناس نیز بالا می رود اما چون متقاضی کمتری دارد، این مسئله حائز اهمیت نیست.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تهران همچنین افزود: پس از ورود گوجه فرنگی چابهار خوشبختانه قیمت گوجه فرنگی کاهش یافته است.
مهاجران درباره افزایش قیمت خیار نیز توضیح داد: مدتی بود که قیمت خیار بالا رفته بود اما خوشبختانه در حال کاهش است. هم اکنون خیار بوته ای 1100 تومان و درختی 1600 تومان در بازار به فروش می رسد.
برخورد تعزیرات با فروشندگان گلابی چینی
مدتی پیش وزارت جهاد کشاورزی به طور رسمی اعلام کرد واردات هر نوع میوه به جز موز، ممنوع است، این در حالی است که در برخی مغازه های شهرمان، فروش گلابی چینی در لابه لای بری میوه های رنگین و چیده شده ادامه دارد.
این مقام مسئول همچنین در زمینه فروش گلابی چینی گفت: با توجه به اینکه واردات گلابی از چین ممنوع است، اجازه فروش در بازار میوه و تره بار نیز داده نمی شود، ضمن این که بازرسان تعزیرات در صورت مشاهده، پس از تشکیل پرونده با متخلف برخورد می کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تهران درباره فروش این میوه در برخی مغازه ها گفت: گلابی هایی که از قبل وارد شده در سردخانه ها انبار شده بود که در حال حاضر به صورت قاچاق با قیمتهای متقاوت فروخته می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که گلابی تولید داخل کفاف نیاز بازار را می دهد؟ توضیح داد: با توجه به اینکه آفت آتشک به درختان گلابی صدمه زده، باعث شده میزان تولید داخل کمتر شود. البته تعدادی از کشاورزان نوع کاشت محصول خود را تغییر داده و درختان گلابی را به دلیل آفتهایی که به آنها زده بود، قطع کردند.
این مقام مسئول با بیان اینکه بهترین گلابی متعلق به نطنز، مشهد و دماوند است، اظهار داشت: در حال حاضر قیمت گلابی تولید داخل 3500 تومان است، ضمن اینکه به طورقطع برداشت محصول هزینه هایی را برای کشاورز به دنبال دارد.
مهاجران ضمن اظهار بی اطلاعی از قیمت فروش گلابی به صورت قاچاق، گفت: قبل از ممنوعیت واردات، قیمت گلابی چینی در بازار 1100 تومان بود که در مغازه ها کیلویی1400 تومان فروخته می شد.
به گزارش مهر،عنایت بیابانی رئیس اتحادیه باغداران شمال نیز اظهارداشت: با توجه به اینکه امکان تولید گلابی در داخل وجود دارد، بدون شک اقدام وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از واردات این میوه صحیح است. وی ضمن مقایسه کیفیت گلابی ایرانی با چینی مطرح کرد: گلابی چینی به هیچ وجه مزه خوبی ندارد به طوری که بیشتر مزه آب می دهد اما گلابی تولید داخل به مراتب با طمع و مزه بهتری ارائه می شود.