آفتابنیوز : 
سيد عبدالعزيز حكيم، رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق اظهار داشت: دولت آينده با انتخاباتي كه شركت در آن يك واجب عيني است، از دولتهاي پيشين متمايز خواهد شد و اين نظر مرجعيت ديني است.
وي با تاكيد بر اهميت مرحله آينده گفت: اين انتخابات بسيار مهم و مكمل روند سياسي جامعه است.
حكيم ادامه داد: ملت توانسته است پيروزيهاي بزرگي را به دست آورد كه از جمله آن ميتوان به حماسهي تاريخي آن كه همان حضور در انتخابات است، تدوين قانون اساسي، تشكيل دولت، انتخاب شوراهاي ويژهي استانها و تشكيل دولتي از منتخبان اشاره كرد. اين اولين دولتي است كه در عراق جديد تشكيل ميشود.
صدرالدين القبانچي، از رهبران مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق نيز در جريان نشستي در نجف اظهار داشت: روند سياسي مستلزم ائتلافهاي منسجم با اقشار مختلف جامعه است. ما سعي ميكنيم تا با تشكيل ائتلاف سه گانه شيعه، كرد و سني در مقابل ائتلافهاي ديگر كه مثلثي از طرفداران حزب بعث، تندروهاي ديني و سكولارها را تشكيل ميدهند، بايستيم.
وي با اشاره به تلاش اياد علاوي، نخست وزير سابق عراق براي تشكيل ائتلافي از گروههاي ليبرال براي شركت در انتخابات آينده گفت: اهل سنت با عملياتهاي تروريستي مخالفند و آمادگيشان را براي شركت در روند سياسي جامعه اعلام كردهاند. با توجه به اين موضوع سعي ميكنيم تا به گروههايي از نمايندگان اهل سنت بپيونديم تا بتوانيم در مقابل مثلثي كه برخيها قصد تشكيل آن را دارند، بايستيم.
از سوي ديگر يكي از مسوولان كميتهي بعث زدايي كه خواست نامش فاش نشود، در گفتوگو با الوطن اظهار داشت: اسنادي به مجمع ملي عراق تحويل داده شده است كه نشان ميدهد حازم شعلان، وزير دفاع سابق با سازمان اطلاعات نظام صدام ارتباط داشته است.
وي افزود: احتمالا پارلمان بعد از اطلاع از اين اسناد تدابيري را عليه شعلان اتخاذ كند كه از جمله آن ميتواند لغو مصونيت او باشد.
از سوي ديگر محمد شهاب الدليمي، عضو كنگرهي امل عراق در گفتوگو با اين روزنامه از تماسي ميان حزب اسلامي الدعوه، مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق و جناح صدر براي تشكيل هيات ملي به منظور انجام مذاكرات سياسي، از بين بردن خشونت و حفظ وحدت و يكپارچگي مردم خبر داد و گفت: اين هيات موظف است تا كميتههايي را به منظور ايجاد امنيت در برخي مناطق كشور تشكيل دهد.