آفتابنیوز : آفتاب: وزیر محترم ارتباطات در مصاحبه ای در 23 آذر 1390 گفت: هدف برنامه پنجم توسعه هنگام تدوین، افزایش پهنای باند به 500 گیگابیت بر ثانیه بوده است و این هدف امروز محقق شده و هدف نهایی ما ایجاد پهنای باند شش ترابیت بر ثانیه است.
طبق محاسبه آقای وزیر، بنده با داشتن یک مترکابل فیبر نوری بین لپ تاپ و دسکتاپ در خانه ام بدون اینکه به جایی وصل باشم! سرعتی معادل یک گیگ دارم که البته بلا استفاده مانده است و خواهشمند است هر کسی این مقاله را می خواند و نیاز به پهنای باند دارد، از شبکه خانگی من استفاده کند و اینترنتش را تا یک گیگ بالا ببرد!
بنا براین ایرانی ها با یک متر کابل می توانند سرعت خود را به یک گیگ و شاید هم دهها گیگ ارتقاء دهند.
با این مثال ساده که زده شد هر کاربری می تواند حدس بزند منظور وزیر از ظرفیت کنونی 500 گیگ یعنی چه.
یک خبر دیگر را نیز بخوانیم و اینکه در پی کند شدن اینترنت، فردی بنام حسن شاهی در شرکت زیر ساخت در گفتگو با مهر اعلام کرد کل پهنای باند اینترنت کشور شامل 291 خط STM1 است. هر یک از این خط ها در حالت تئوریک 155 مگابیت بر ثانیه سرعت داشته و روی فیبر نوری در مجموع 45 گیگ ظرفیت را منتقل می کند که در حالت واقعی هر خط 150 مگابیت سرعت، در شبکه توزیع شده (deploy) و بنابر این 291 خط مبتنی بر 150 مگابیت داریم که می شود: 43 گیگ.
با اتکا به همین صحبتها می توان فهمید کل 30 میلیون کاربر ایرانی (که بعضا می گویند 43 میلیون کاربر) فقط 43 گیگ اینترنت دارند. خوب اگر به هر کاربر 64 کیلوبایت پهنای باند خالص اختصاص دهیم بنا براین تنها 671875 کاربر همزمان می توانند از اینترنت کل کشور استفاده کنند.
بیایید انصاف داشته باشید اولا ما خط 64 هم پشت سیستم های خود نداریم (باگ،ویروس،افت خط، سیستم مخابراتی غیر فیبر و هزاران دلیل دیگر) و اگر هم به فرض داشته باشیم؛ فقط 671 هزار نفر می توانند در این مملکت همزمان مرور گر خود را باز کرده و ایمیل خود را چک کنند (که پروتکل اچ.تی.تی.پی.اس را هم که قطع کرده اند و ایمیل بی ایمیل). خودتان محاسبه کنید صبح که کارمند و استاد و دانشجو و مدرسه هوشمند و ... لاگین می کنند و می خواهند اینترنت داشته باشند تعدادشان از رقم 700 هزار فراتر نمی رود؟ که فقط لطف کرده اید و تنها 45 گیگ را جلوی این کاربران ریخته اید؟
پس چرا خط فیبر داخلی بلا استفاده خود را به حساب اینترنت می گذاریم و می گوییم 500 گیگ ظرفیت اینترنت داریم؟ واقعا چگونه می توانیم درباره اینترنت پر سرعت حرف بزنیم در حالی که قشر تحصیل کرده را هر روز بیش از روز قبل آزار می دهیم؟
خبرآنلاین