کد خبر: ۱۴۷۹۵۷
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۸
رئیس فدراسیون باید مسئولیت‌پذیر، پاسخگو و عاشق کارش باشد

محمدی: شانس من از کفاشیان بیشتر و از قریب خیلی بیشتر است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دوشنبه هفته جاری یعنی 15 اسفند انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار می‌شود و علی کفاشیان، عزیز محمدی و حسین قریب برای حضور در خیابان سئول با یکدیگر رقابت می‌کنند تا برای 4 سال سکان فوتبال ایران را در دست بگیرند.

بعد از مصاحبه با علی کفاشیان با عزیز محمدی هم گفت‌وگوی تفصیلی انجام داده است.

گفت‌وگوی تفصیلی با رئیس سازمان لیگ حرفه‌ای و نامزد ریاست فدراسیون فوتبال را در زیر می‌خوانید.

فارس: شما و دو نامزد دیگر برنامه‌هایتان را ارایه کردید. به نظر شما کدام برنامه بهتر است؟

من نمی گویم کدام برنامه بهتر است. چهار پنج ماه قبل از اینکه بخواهم نامزد ریاست فدارسیون فوتبال شوم حرفی زده ام و اکنون هم به آن حرف معتقدم. آن موقع گفتم هر فردی می خواهد نامزد شود؛ بیاید. اعضای مجمع فدراسیون فوتبال آدم‌های بالغ، باهوش و باشعوری هستند و همه ما را هم می‌شناسند و فعالیت‌ها و عملکرد افراد را رصد می‌کنند.

* کمی از سوابق‌تان بگویید؟

4 سال در سازمان لیگ کار کرده ام و از سال 80 در سطح بالای فدراسیون مشغول به کار هستم. از سال 74 در سطح بالا تیمداری کرده‌ام. سال 74 که دوباره از طریق فجر وارد فوتبال شدم 10،11 تیم فجر در سراسر کشور داشتیم. فجر خرم آباد، فجر ارومیه، فجر یاسوج، فجر تبریز، فجر گرگان، فجر تهران، فجر قم، فجر گیلان، فجر خوزستان، فجر یاسوج و... بعد تصمیم گرفتیم یک تیم به لیگ آزادگان بیاوریم و روی فجر شیراز سرمایه گذاری کردیم که ابتدا به لیگ دسته دو و بعد به لیگ یک صعود کرد و بعد هم به لیگ آزادگان رسید. آن موقع که در تهران بودم آن تیم‌ها را به عنوان رئیس هیئت فوتبال کنترل و نظارت می‌کردم و مدام به تیم های پایه سر می‌زدم و مسابقات آنها را از نزدیک تماشا و شرایط را بررسی می‌کردم. بعد از آن فجرشهید سپاسی را راه اندازی کردیم. برخی دوستان با پرسپولیس و استقلال قهرمان شده‌اند و از آن یاد می‌کنند در حالی که با پرسپولیس و استقلال قهرمان شدن چیزی نیست. من یکبار با فجر قهرمان جام حذفی و دو بار نایب قهرمان جام حذفی شدم. یکبار هم در لیگ سوم و یکبار چهارم شدیم و یکبار هم کاپ اخلاق را بردیم. با یک تیم نوپا 50 - 60 بازیکن هم به فوتبال کشور معرفی کردیم. در هر تیمی که نگاه کنید یکی دو بازیکن فجرسپاسی بازی می‌کند و چنین عملکردی داشتم.

سال 80 که اولین انتخابات بر اساس اساسنامه فدراسیون برگزار و صفایی فراهانی رئیس فدراسیون شد من یکسال و نیم در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و یکی از 5 عضو هیئت رئیسه بودم. از سال 74 تا امروز هم در اتحادیه باشگاه های کشور هم حضور دارم. در جلسات شورای مرکزی اتحادیه بوده‌ام و دائما در انتخابات‌شان شرکت کرده‌ام. ضمن اینکه از سال 80 که در فدراسیون بودم و لیگ هم حرفه‌ای شده من عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ هستم. باشگاه‌ها مرا انتخاب کردند و حدود 11 سال است که عضو هئیت رئیسه سازمان لیگ هستم. همزمان با آن سرپرست تیم جوانان و مدیر تیم امید هم بوده‌ام. در هیئت منصفه سازمان لیگ بودم و 4 سال هم هست که کار اجرایی می‌کنم.

فارس: شما اعتقاد دارید اعضای مجمع بر اساس این مسائل تصمیم‌گیری می‌کنند؟

می خواهم بگویم اعضای مجمع نامزدها را می‌شناسند. علی کفاشیان 30 سال است سابقه ورزشی دارد و 4 سال هم رئیس فدراسیون فوتبال بوده و عملکردش ه از سوی مجمع فدراسیون بررسی می‌شود. اعضای مجمع می‌گویند عزیز محمدی مدتی در هیئت رئیسه سازمان لیگ بوده و عملکردش در 4 سال ریاست سازمان لیگ هم به طور شفاف معلوم است. باشگاه‌ها اگر من را قبول نداشتند 11 سال به عنوان عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ به من رای نمی‌دادند. لیگ برتر پیش از این کجا بوده و حالا به کجا رسیده؟ مجمع پس از بررسی یا نمره منفی می دهد یا نمره مثبت که کاری به آن ندارم.

در مورد قریب هم سه سال مدیریتش در استقلال را بررسی و عملکردش را ارزیابی می‌کنند. هر یک از سه نامزد برنامه‌هایشان را داده‌اند و ما نباید بگوییم برنامه ما خوب است یا بد. اول کارشناسان، صاحب نظران و اهالی رسانه برنامه‌ نامزدها را نقد و بررسی می‌کنند و دوم هم اهالی باشگاه‌ها و هیئت‌های فوتبال.

فارس: کسی درباره برنامه شما چیزی گفته است؟

همان روز اول که برنامه‌هایم را اعلام کردم برخی اعضای مجمع تماس گرفتند و می گفتند خوب است و برخی هم پیشنهادهایی در مورد بخش‌هایی از برنامه داشتند. معلوم است اعضای مجمع دقیق برنامه‌ها را بررسی می‌کنند. برای برخی اعضای مجمع هم توضیحاتی دادم. این مسئله که اعضای مجمع برنامه‌ها را می‌خوانند باعث خوشحالی ما است. بعد هم گروه کاری مهم است. می گویند عزیز محمدی، کفاشیان و قریب با چه افرادی می خواهند کار کنند. بنابراین در انتخابات فدراسیون فوتبال نیازی به تخریب یکدیگر نداریم.

فارس: یعنی لابی هم انجام نمی‌شود؟

چرا، مگر لابی چه اشکالی دارد؟ مگر نامزدهای مجلس شورای اسلامی تبلیغ نمی‌کنند؟ مگر مراسم سخنرانی در مساجد، حسینیه‌ها و پارک‌ها و فرهنگ‌سراها برگزار نمی‌کنند؟ چرا این مراسم را برگزار می‌کنند؟ برای اینکه بتوانند برنامه‌هایشان را بگویند و تبلیغ و رای جذب کنند. ما هم بعد از اعلام برنامه‌هایمان به اعضای مجمع می‌گوییم می‌خواهیم این کارها را انجام بدهیم. هیچ اشکالی ندارد که به آنها بگوییم که اگر صلاح می‌دانید به من رای بدهید ولی اینکه مثلا بگوییم می‌خواهی به آقای کفاشیان که اینطوری است رای بدهی یا به قریب هم که آنطوری است رای بدهی بیا و به من رای بده، این کار غلط است. باید بگوییم عملکرد ما سه نفر، برنامه کاری و افرادی که می‌خواهیم با آنها کار کنیم را بررسی کنید توانمندی مدیریتی را هم ببینید.

فارس: از نظر شما برای ریاست فدراسیون فوتبال چه ویژگی‌های لازم است؟

رئیس فدراسیون فوتبال باید سه فاکتور داشته باشد اول مسئولیت پذیر باشد، دوم پاسخگو باشد و سوم عاشق کارش و فوتبال کار اصلی‌اش باشد نه کار جانبی‌اش. فوتبال آنقدر کار دارد که اگر شبانه روز وقت بگذاری و بهترین نیروها را هم انتخاب کنی بازهم وقت کم می‌آوری پس رئیس فدراسیون باید این سه فاکتور را داشته باشد ضمن اینکه توانایی و مدیریت و تخصص این کار را هم داشته باشد.

به عنوان مثال اگر یک روز بودجه نبود یا اتفاق دیگری افتاد قهر نکند و برود. یعنی مدیریت بحران بلد باشد زیرا فوتبال ما بحرانی است.

* فارس: سال بعد، سال پرکاری برای فوتبال ایران است...

دقیقا. سال ۹۱ تیم ملی در مقدماتی جام جهانی حضور دارد، از جام جهانی 98 فرانسه یکی درمیان به جام جهانی صعود کرده‌ایم و این مرتبه دوره‌ای است که باید به جام جهانی برویم. فوتبال ساحلی و فوتسال و تیم‌های جوانان و نوجوانان هم در عرصه بین المللی باید حاضر شوند، باشگاه‌های ما نیز در لیگ قهرمانان آسیا حضور دارند. اگر می‌خواهیم سه سهمیه‌مان را حفظ کنیم باید هر سه تیم ایرانی به یک شانزدهم برسند که از نظر رده‌بندی کنفدراسیون فوتبال آسیا صعود داشته باشیم که سهمیه‌مان بی‌مورد کم نشود.

در اردیبهشت‌ماه نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا باید از باشگاه‌ها بازدید کنند که ما درخواست کرده‌ایم این بازدیدها مردادماه انجام شود تا هر کسی رئیس فدراسیون شد فرصت برای انجام کارها داشته باشد و کنفدراسیون فوتبال آسیا هم این را قبول کرد. ضمن اینکه باید تا 11 بهمن ماه 91 برای حداقل 12 باشگاه پروانه حرفه‌ای صادر کنیم.

با این حجم کاری اگر کسی بخواهد در فدراسیون تمام وقت نباشد و عشق به کارش نداشته باشد،‌ مدیریت بحران بلد نباشد و از تمامی نیروهای فوتبال نتواند استفاده کند واقعا نمی‌تواند فدراسیون را اداره کند. من برنامه‌هایم را به همه باشگاه‌ها هم دادم و در رسانه‌ها هم منتشر شده است. اهداف و سیاست‌هایش مشخص است و رزومه کاری‌ام را در ورزش و گزارش عملکردم را هم داده‌ام. دیگر این اعضای مجمع هستند که تشخیص می‌دهند کدام یک از نامزدها شایسته‌تر است و به آن رای می‌دهند. اعتقادم این است که هر فردی هم رای بیاورد وزارت ورزش و جوانان قاطعانه از او حمایت خواهد کرد. شک نکنید حمایت می‌کند.

فارس: پس معتقدید اعضای مجمع فدراسیون فوتبال به برنامه‌ها و عملکرد نامزدها رای خواهند داد نه توصیه‌ها؟

بله، دقیقا همین طور است. دور قبل هم به غیر از کفاشیان و تاج که تنها نامزدها بودند بقیه افرادی که انتخاب شدند نظر سازمان تربیت بدنی با آنها نبود ولی اعضای مجمع به این افراد رای دادند. 7 نفر دیگری که به غیر از کفاشیان و تاج انتخاب شدند جز فهرست سازمان نبودند ولی راحت رای آوردند. آن موقع ما در فدراسیون سمت اجرایی نداشتیم ولی به ما رای دادند.

فارس: برخی رسانه‌ها از یک بند از برنامه شما که مربوط به منشور اخلاقی در تیم‌های ملی بود ایراد گرفتند.

معتقدم منشور اخلاقی که در 4 سال گذشته اجرا کردیم باید ادامه پیدا کند اما بحث این است که منشور اخلاقی در باشگاه‌ها شامل مواردی مانند زد و بند، دوپینگ و دلالی و این مسایل است. در تیم‌های ملی هم معتقدم بازیکنان لیگ برتری و تیم ملی ایران مورد لطف و عنایت خداوند هستند که در این رده قرار گرفتند و ظرفیت بالایی هم دارند، یعنی 360 بازیکن و مربیان لیگ برتری و همچنین ملی پوشان مورد توجه رسانه‌ها و رادیو تلویزیون هستند و مردم نیز آنها را می‌شناسند. اینها باید الگو مناسبی از نظر رفتاری و اخلاقی باشند.

بحثی که ما مطرح کردیم بحث شکل و قیافه بازیکنان نیست، بحث نظم و انضباط و رفت و آمد مسائلی این چنینی است که نه فقط بازیکنان که کلیه اهالی فوتبال و حتی خود فدراسیون نیز باید آنها را رعایت کنند. فدراسیون باید از خودش شروع کند. فدراسیون هر کاری را که می‌خواهد برای دیگران یعنی باشگاه‌ها و هیئت‌ها تعیین کند ابتدا باید از خودش شروع کند. من اگر می‌خواهم به کسی بگویم که چه بکند و چه نکند باید از خودم شروع کنم. ضمن اینکه این همه برنامه دادم فقط روی یک بند آن زوم کرد‌ه‌اند.

مثلا در مورد اشکان دژاگه از من پرسیدند آیا او می‌تواند بخاطر خالکوبی‌های روی بدنش در ایران بازی کند که گفتم چرا نمی‌تواند؟ مگر او در ایران بود که خال کوبی کرده باشد. اکنون که به ایران آمده نمی‌توانیم بگویم که پوستش را بکند و بخواهیم رعب و وحشت برایش درست کنیم. آنها سرمایه‌های ایران در خارج از کشور هستند. هر کسی که بتواند توانایی کشورمان‌مان را بالا ببرد جزو سرمایه‌های ما محسوب می‌شود و باید از وجودش استفاده کنیم. این هم مثل همان بحث منشور اخلاقی بود که ما راه انداختیم و همه چیز آن را رها کردند و فقط گفتند اینها می‌خواهند به شکل و قیافه بازیکنان ایراد بگیرند. شما یک نفر را بیاورید که ما به خاطر شکل و قیافه‌اش محروم کرده باشیم. این هم جزو همان چیزی‌هایی است که در خصوص آن مظلوم واقع شدیم.

فارس: برنامه 90 هفته گذشته پخش نشد و شما گفتید به خاطر احترام به نظر مردم بدون هیچ شرطی قصد شرکت در این برنامه را داشتید و از پخش نشدن آن ناراحت شدید.

من از همان روزی که در سازمان لیگ فعالیتم را آغاز کردم چه با عادل فردوسی پور در برنامه ۹۰ حرفم شده یا نشده هر وقت این برنامه به طور حضوری و یا تلفنی از من دعوت کرده شرکت کردم. برنامه 90 را یک برنامه خیلی خوب می‌دانم. ۹۰ برنامه‌ای انتقادی است و صدای فوتبال است چون کاملا برای فوتبالی‌هاست. اگر قرار باشد برنامه انتقادی نباشد و یا رسانه‌ها و روزنامه‌ها از ما انتقاد نکنند و همه به به و چه چه کنند آیا کار ما پیش می‌رود؟ آیا با پاچه خواری و چاپلوسی کار ما پیش می‌رود؟ باید انتقاد باشد، پیشنهاد هم باشد البته انتقاد سازنده نه تخریب.

برنامه 90 یکی از بهترین برنامه‌های است که در رابطه با فوتبال کارهای لازم را انجام می‌دهد. من حتی با فردوسی‌پور بحثم شده ولی باز هم در برنامه‌اش شرکت کردم.

در همان برنامه‌ای که در رابطه با منشور اخلاقی بود چند نفر به یک نفر بودند؟ 2،3 ساعت تنهایی از منشور اخلاقی دفاع کردم. با این حال بار دیگر که من را دعوت کرد باز هم رفتم. حتی در این اواخر که راجع به منشور اخلاقی برنامه داشت در برنامه 90 حاضر شدم و در حالی که می‌خواستیم پرونده‌های دیگر را بررسی کنیم فضا به گونه‌ای شد که ذهنیت‌ها به این سمت رفت که نکند که خود عزیز محمدی هم فلان است ولی من با صراحت ایستادم و احترام گذاشتم و باز هم اگر برنامه 90 من را دعوت کند باز هم می‌روم. برای انتخابات هم با آغوش باز دعوت برنامه را قبول کردم. من که می‌گویم رئیس فدراسیون باید پاسخگو باشد برای همین می‌گویم. یعنی باید پاسخگوی ارباب جراید و رسانه‌ها باشد.

فارس: پاسخگویی که مدنظر شماست فقط در قبال رسانه‌هاست؟

رئیس فدراسیون به جز رسانه‌ها باید پاسخگوی باشگاه‌ها و هیئت‌ها باشد که ما را انتخاب می‌کنند. اگر قرار باشد درب اتاق‌هایمان را ببندیم و به کسی جواب ندهیم. پس آن بنده خدا چه کسی را انتخاب کرده است؟ آنها کسی را انتخاب کردند که بتوانند هر لحظه او را ببینند و مشکل‌شان را حل کند و جواب‌ آنها را بدهد.

خواهشم از صدا و سیما این است که قبل از انتخابات یعنی شنبه شب یا یکشنبه حتما به برنامه 90 اجازه پخش بدهند. برای اینکه ذهنیت ایجاد نشود که مثلا به نفع کاندیدای خاصی می‌خواهد صحبت شود یا نشود یا کاندیدای خاصی را می‌خواهند تخریب بکنند یا نکنند. من فکر نمی‌کنم نظر فردوسی پور این بوده باشد. او می‌خواسته 3 نامزد ریاست در برنامه حاضر شوند و با ارائه برنامه‌هایشان از عملکرد خود دفاع کنند بعد مردم و اعضای مجمع خودشان تصمیم می‌گیرند. ۹۰ برنامه‌ای است که همه آن را نگاه می‌کنند تمامی مدیران باشگاه‌ها، روسای هیئت‌ها و ... امیدوارم این کار انجام شود.

فارس: کی‌روش هفته پیش گفت آنهایی که تصور می‌کنند فوتبال ایران حرفه‌ای است در مریخ زندگی می‌کنند. معنای دیگر جمله او این است که فوتبال ما هنوز آماتور است با این نظر موافقید؟

بله، مگر فوتبال ما اینگونه نیست؟ سال آینده می‌خواهیم پروانه حرفه‌ای بودن صادر کنیم. 11 سال است که لیگ حرفه‌ای داریم و مدام می‌گوییم می‌خواهیم به سمت حرفه‌ای شدن پیش برویم. هنوز حرفه‌ای کامل نشدیم و نیمه حرفه‌ای هستیم ولی داریم به استاندارد‌ها می‌رسیم. شما 4 سال پیش را با امروز مقایسه کنید؛ ورزشگاه‌یمان چقدر تغییر کرده است؟ اکنون که همه از زمین‌های چمن انتقاد می‌کنند آیا زمین‌های چمن امروز ما مثل 4 سال پیش است؟ ورزشگاه‌های ما مثل 4 سال پیش است؟ هیچکدام از ورزشگاه‌های ما نه نور مناسب داشتند نه صندلی، نه اسکوربورد، نه اتاق خبرنگاران و اتاق کنفرانس، نه جایگاه فلیمبرداری ،نه اتاق دوپینگ و نه حتی رختکن مناسب. ورزشگاه‌های ما اکنون اشکالات کوچکی دارند. ضمن اینکه چمن‌ها هم به دلیل اینکه زیر سازی زمین‌ها از قبل نامناسب بوده این گونه است. به هر حال باید این اشکالات را برطرف کنیم. باشگاه‌ها هم در حال خصوصی شدن و درآمد زایی هستند. ما در حال گذر از آماتور به حرفه‌ای هستیم.

فارس: مجمع کنونی 4 سال پیش، شما و کفاشیان را انتخاب کرد اکنون فکر می‌کنید این مجمع در روز انتخابات به شما رای بدهد یا به کفاشیان و شانس کدام یک برای پیروزی بیشتر است؟

من فکر می‌کنم شانس من بیشتر است اما این مسئله را به مجمع واگذار می‌کنم.

فارس: یعنی شانس شما برای پیروزی از کفاشیان و قریب بیشتر است؟

از قریب که خیلی بیشتر است، از کفاشیان هم بیشتر است.

فارس: کفاشیان می‌گوید من در انتخابات بی‌رقیب هستم ظاهرا شما هم همین را می‌گویید.

من این مسئله را به مجمع واگذار کردم. احساس کردم می‌توانم برای فوتبال تاثیرگذار باشم آن هم با توجه به توانایی‌ که در خودم دیدم و کاری که در این 4 سال در لیگ انجام دادم. در این مدت که در فوتبال بودم یکی از اعضای فعال هیئت رئیسه بودم که در تمام جلسات با نظر و کار کارشناسی در جلسات شرکت می‌کردم. در جلسات AFC نیز با طرح و پیشنهاد می‌روم و کارهایم را پیگیری می‌کنم.

من آدم منظمی هستم. از نظر حضور در سر کار ضمن اینکه نه دفتر‌دار دارم و نه تلفنچی، تلفن‌های مردم عادی را هم خودم پاسخ می‌دهم. پاسخ خبرنگاران هم را همواره داده‌ام. شاید در برخی موارد که در جلسه بودم نتوانستم تلفنم را جواب بدهم ولی همواره پاسخگو بوده‌ام. مسئولیت پذیر هم هستم. اگر اشتباه کنم به اشتباهم اعتراف می‌کنم. در برنامه 90 چنین کاری را انجام داده‌ام و اگر اشتباه کردم از مردم عذر خواهی کردم. آدم باید این توانایی‌ها را داشته باشد و از خدا هم بخواهد این قدرت را به او بدهد که اگر جایی اشتباه کرد به اشتباهش اعتراف کند. چون این مسائل را در خودم دیدم احساس تکلیف کردم. گفتم اگر نامزد نشوم ممکن است دیگر نتوانم همان کاری را که در سازمان لیگ انجام داده‌ام را انجام‌ دهم. می‌ترسم خدا یقه‌ام را بگیرد و بگوید کاندیدا می‌شدی.

فارس: اگر رای نیاورید چه؟

اگر اعضای مجمع به من رای دهند دست‌شان را می‌بوسم و اگر هم رای ندهند بیشتر خوشحال می‌شوم و باز هم دست‌شان را می‌بوسم چون سال آینده سال سختی است و هر کسی که رئیس باشد خرد می‌شود و باید دو برابر امروز وقت بگذارد.

من تمام ورزشگاه‌ها را مثل کف دستم می‌شناسم. تمام بازی‌های حساس را از ورزشگاه دیده‌ام. کدام از یک مسئولین چنین کاری را انجام دادند؟ تمام مدیران باشگاه‌ها، بازیکنان و سرمربیان را می‌شناسم و بر خودم دیده‌ام که می‌توانم این کار را انجام دهم و آنهایی که از فوتبال دور افتاده‌اند را با خواهش به فوتبال می‌آورم.

فارس: برخی می‌گویند ممکن است کفاشیان و قریب علیه شما ائتلاف کنند در این مورد چه نظری دارید؟

هیچ اشکالی ندارد اتفاقا خوشحال هم می‌شوم. من رقابت سالم انجام می‌دهم و گفتم که اگر به من رای بدهند می‌گویم دست‌تان درد نکنند اگر هم رای ندهند باز هم می‌گویم دست‌تان درد نکند. آدمی نیستم که کنار بنشینم و بعد همه چیز را زیر سؤال ببرم. من توکلم به خدا است.

فارس: در نظرسنجی برنامه 90 در 90 شبکه جام جم شما 47 درصد آرا را کسب کردید، کفاشیان 10 درصد و تقی زاده که رد صلاحیت شد 23 درصد رای آورد. برخی می‌گویند این نظر سنجی به همین خاطر قابل اطمینان نیست.

در آن نظر سنجی مردم خارج از کشور شرکت کرده‌اند. یک نظر سنجی هم برنامه رادیویی 4-4-2 گذاشت که باز هم من در آنجا 56 درصد آرا را به دست آوردم. در رادیو ورزش هم نظر سنجی گذاشته شد که باز هم من آنجا اول شدم. از نظر سنجی نمی‌ترسم. اگر در برنامه 90 قبل از انتخابات پخش شود بازهم خوشحال می‌شوم که نظر سنجی گذاشته شود.

فارس: اما تقی‌زاده رد صلاحیت‌شده بیشتر از نامزدهای دیگر رای آورد؟

آقای تقی زاده هم فردی ناشناخته نیست دوستان اشتباه می‌کنند. همانقدر که کفاشیان در ورزش شناخته شده آقای تقی‌زاده هم شناخته شده است. او چندین سال از معاونان سازمان تربیت بدنی بود هم در زمان هاشمی‌طبا و هم زمان مهر علیزاده. مدیر کل تربیت بدنی استان تهران و آذربایجان شرقی هم بوده است.

فارس: پس چرا رد صلاحیت شد؟

تقی زاده پیگیری نکرد که 10 پیش رای اولیه را جمع کند. اشتباه نکنید او رد صلاحیت نشد. وقتی 10 نفر یک نامزد را تایید نکنند طبق آئین نامه او نمی‌تواند در انتخابات شرکت کند. تقی زاده از اشخاص متعهد و با شخصیت است. خودش دنبال کسب آن 10 پیش رای اولیه نرفت من معتقدم به جای تخریب یکدیگر فوتبال ما به حضور همه فوتبالی‌ها نیاز دارد. باید توانایی این را داشته باشیم که پاسخگو، مسئولیت پذیر و عاشق کار باشیم یعنی وقت کافی بگذاریم. به استان‌ها و باشگاه‌ها برویم کار گروه بگذاریم تا ایرادها را پیدا و آنها را برطرف کنیم.

فدراسیون باید یک گروه فکری داشته باشد گروهی که متشکل از پیشکسوتان فوتبال باشد که طر‌ح‌ها و ایده‌های خود را بگویند. تمام کسانی که از فوتبال قهر کرده‌اند را باید با خواهش و التماس بگردانیم. یک موقع است که خود آن فرد نمی‌آید بحث‌اش جدا است ولی اگر می‌آید باید از او استفاده کنیم.

فارس: برخی می‌گویند اگر شما در انتخابات پیروز شوید همان اتفاقی که بین علی آبادی و دادکان افتاد بین شما و وزارت ورزش هم رخ می‌دهد و دودش به چشم فوتبال خواهد رفت؟

نه این اتفاق رخ نمی‌دهد. وزیر محترم ورزش از سوی رئیس جمهور به مجلس معرفی شده و نمایندگان مجلس به او رای اعتماد داده‌اند. در حالی که در گذشته رئیس سازمان را فقط رئیس جمهور انتخاب می‌کرد. یعنی وزیر ورزش اکنون هم امین رئیس جمهور است و هم امین نمایندگان مجلس، اگر فدراسیونی نتیجه نگیرد نمایندگان محترم مجلس از چه کسی پاسخ می‌خواهند؟ آنها وزیر را می‌خواهند بنابراین وزیر باید نظارت داشته باشد و کنترل کند. این با دخالت فرق می‌کند. این دخالت نیست. بودجه فوتبال را چه کسی می‌دهد و چند درصد از پول فوتبال ما را دولت می‌دهد؟ در آئین‌نامه‌‌های حرفه‌ای شدن فیفا هم آمده که دولت تا 49 درصد می‌تواند کمک کند. اصلا باید کمک کند.

خدماتی که فوتبال برای سرگرمی، شادابی و نشاط مردم جامعه ارائه می‌دهد چه فرقی با سینما و تئاتر و پارک و فرهنگ‌سراها دارد؟ فوتبال مردم را بیشتر سرگرم می‌کند پس دولت باید کمک کند. دولت چقدر برای پارک‌ها‌ و کانون‌ها هزینه می‌کند؟ همین هزینه را باید در فوتبال کند زیرا فوتبال به مردم خدمات می‌دهد، مردم را سرگرم و شاد می‌کند. وقتی دولت بودجه آن را می‌دهد باید کنترل و نظارت هم داشته باشد. این با دخالت فرق می‌کند. ما تعامل خوبی با وزارت ورزش داریم و مشکلی هم نداریم. ضمن اینکه وزیر محترم ورزش و معاونش اعلام کردند هر فردی که از مجمع رای بیاورد از او حمایت می‌کنند.

فارس: در مورد نامه سازمان بازرسی به وزارت ورزش هم نظرتان را بگوید اینکه بازنشسته‌ها حق شرکت در انتخابات را ندارند...

فدراسیون و کفاشیان اعلام کردند که فدراسیون فوتبال یک نهاد غیر دولتی است و واژه عمومی ندارد. در اساسنامه فدراسیون که به تصویب هیئت دولت و فیفا هم رسیده (چه نسخه قبلی و چه نسخه جدیدش) آمده که فدراسیون یک نهاد غیر دولتی است. در نامه سازمان بازرسی واژه نهاد عمومی غیر دولتی آمده که کلمه عمومی در اساسنامه فدراسیون فوتبال نیست.

بر فرض هم که این نامه شامل حال فدراسیون شود در همان بخشنامه در ماده 65 بند ب آمده هر گونه افرادی که بازنشسته و باز خرید هستند؛ به استنثای مقامات، اعضای هیئت علمی و ایثارگران که این ایثارگران اگر خدا قبول کند من جزش هستم. پس شامل حال من نمی‌شود و من مشکلی از این بابت ندارم. 9 سالی هم در دانشگاه درس دادم و در جایی که فعالیت می‌کردم جزو مقامات هم بوده‌ام.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین