آفتابنیوز : آفتاب: سیدمرتضی صفوی اظهار داشت: سیرابی و شیردان جزء امعاء و احشاء گوسفند است که همراه با نان یک وعده اصلی غذا به حساب میآید.
وی ادامه داد: عضلات صافی که در سیرابی و شیردان وجود دارد، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و از نظر پروتئین و چربی با گوشت متفاوت است، البته کالری آن نسبت به گوشت قرمز کمتر بوده ولی پروتئین آن مشابه گوشت قرمز و مرغ است.
این متخصص تغذیه بیان داشت: سیرابی و شیردان دارای پروتئین بسیار بالا و با کیفیتی است که در رشد و ترمیم بافتهای از بین رفته نقش مهمی را برعهده دارند.
صفوی تصریح کرد: هر 100گرم سیرابی 2 تا 4 گرم چربی دارد که میزان چربی آن از گوشت قرمز کمتر است همچنین در هر 100گرم سیرابی 95 میلیگرم کلسترول وجود دارد و برخلاف کلهپاچه کلسترول را افزایش نمیدهد.
وی تصریح کرد: برای خرید سیرابی باید به رنگ و بوی آن توجه کرد و معمولاً سیرابیهایی که در فصل بهار و زمستان خریداری میشود به رنگ تیره است ولی سیرابیهایی که در تابستان و پاییز خریداری میشود، رنگ روشنی دارد.
به گزارش فارس،این متخصص تغذیه به دلیل تغییر رنگ سیرابی در فصل بهار و زمستان اشاره کرد و افزود: علوفه مصرفی توسط دام در فصل تابستان و پاییز تازهتر و بهتر است و در نتیجه رنگ سیرابی بهتر میشود و برعکس در فصل بهار و زمستان چون از علوفه کهنه و قدیمی استفاده میشود، رنگ سیرابی تیره میشویم.