آفتابنیوز : آفتاب: عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آلرژی غذایی به علت واکنشهای غیر طبیعی و پاسخ سیستم ایمنی بدن به اجزای غذایی ایجاد میشود، اظهار داشت: «شیوع آلرژی غذایی در کودکان 10 درصد و در افراد بالغ دو درصد تخمین زده شده است و بر این اساس این عارضه در کودکان شایعتر از بزرگسالان است.»
دکتر عبدالرضا وارسته با اشاره به اینکه عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم، اسهال، درد شکمی، بثورات پوستی، نفخ و باد شکم، کهیر و تورم صورت از نشانههای آلرژیهای غذایی به شمار میرود، خاطر نشان کرد: «تشخیص آلرژیهای غذایی با روشهای مختلف درونتنی و برونتنی صورت میگیرد که میتوان به گرفتن شرح حال از بیمار، معاینه فیزیکی، تست پریک، حذف غذاهای مشکوک از رژیم بیمار اشاره کرد.»
عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: «از جمله متداولترین درمانها که برای آلرژیهای غذایی به کار گرفته میشوند، حذف ماده غذایی آلرژیزا از رژیم غدایی بیمار، درمانهای دارویی، ایمونوتراپی و درمان با مکملهای غذایی است.»
دکتر عبدالرضا وارسته با اشاره به اینکه بیماران ممکن است نسبت به غذاهای وابسته به مواد آلرژی زا نیز آلرژی داشته باشند، گفت: «بیمار آلرژیک باید نسبت به برچسب محصولات غذایی و مواد تشکیل دهنده آن ماده غذایی توجه و اطلاع کافی داشته باشد.»
وی افزود: «افرادی که سابقه واکنشهای شدید نسبت به مواد غذایی دارند، لازم است بیاموزند که چه موقع و چگونه اپی نفرین (آدرنالین) به خودشان تزریق کنند. این دارو به راحتی در دسترس بوده و استفاده از آن به صورت تزریقی آسان است و لذا باید تمام اشخاصی که سابقه واکنشهای شدید آلرژیک دارند، این دارو را همراه داشته باشند. با این حال باید در صورت بروز واکنشهای خطیر و جدی به بیمارستان مراجعه نمایید.»
به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ دکتر وارسته خاطر نشان کرد: «تقریبا یک سوم از کودکان و بالغین در صورت اجرای دقیق و منظم رژیم غذایی فاقد مواد حساسیت زا، نسبت به این غذاها تحمل پیدا کرده و بدون آلرژی خواهند شد و بیمارانی که محتاط بوده و توصیههای متخصص آلرژی را به دقت اجرا میکنند، میتوانند آلرژی غذایی را تحت کنترل خود درآورند.»