برگزاری اولين همايش «نقش ايرانيان ارمني در دفاع مقدس»
به گزارش آفتاب نیوز، 
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در اين همايش ابتدا دكتر آرمان بوداقيان نويسنده كتاب گل مريم سخناني پيرامون دلاوريهاي رزمندگان ارامنه ايراد كرد و گفت:« انگيزه رزمندگان ارامنه بايد مورد بررسي قرار گيرد و قهرمانان جنگ به تاريخ شناسانده شوند؛ زيرا جنگ تحميلي با تمام مشكلاتش، تاريخ اين مملكت است و به تاريخ سپردن اين قهرمانان وظيفه ماست.»
در ادامه سردار باقرزاده، رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس اظهار داشت:« همه شهداي ارامنه در دفاع مقدس راه عزت و افتخار را سرلوحه كارشان قرار دادند، در راه حفظ ميهن خود ايستادگي و مقاومت كردند و در نهايت پشت سر رهبر عادل و مردمي خود حضرت امام (ره) به مبارزه پرداختند.»
وي در ادامه با اشاره به اينكه ارامنه در بين مسلمانان به صداقت و امانتداري معروفند، با بيان اينكه حركت شجاعانه آنان در جنگ تحميلي ميتواند نشات گرفته از مروت و وجدانشان باشد، افزود:« ارامنه در زمان جنگ نسبت به دشمنان بي تفاوت نبودند و همپاي رزمندگان ما جنگيدند و در برابر ظلم استقامت كردند.»
باقرزاده با اشاره به اينكه «فرزند صالح بزرگترين نعمتي است كه خداوند به بندگان خود بخشيده است» اظهار داشت:« ما ضمن ارادت به عيسي مسيح(ع)، از تمامي خانوادههاي معظم شهداي ارامنه قدرداني و تشكر ميكنيم و تربيت فرزنداني چنين پاك را به آنها تبريك ميگوييم.»
وي ادامه داد:« درصدديم تا اسامي و شرح ايثارگريهاي اين شهيدان بزرگوار را در نشريات و كتب حجيم گردآوري و آن را به زبانهاي فارسي و انگليسي نيز ترجمه كنيم.»
اسقف اعظم ارمنه نيز در اين باره گفت:« ملت ارامنه طي قرون گذشته، با خلوص نيست ايثار و ارادات خود را به ميهن و سرزمين خود ايران ابراز داشته و عرق خود را با اين خاك در هم آميخته اند.»
سبوسيركيسيان همچنين اظهار داشت:« وقتي از ما به عنوان اقليت در ايران ياد ميشود. ما احساس خوبي نداريم. زيرا ما هم جزء اين ملت هستيم و به تعهدات خود عمل كردهايم.بنابراين بايد داراي اختياراتي هم باشيم زيرا همراه با شيعه در كنار آنها جنگيدهايم.»
وي در ادامه با اشاره به اينكه شهادت نتيجه وفاداري است افزود:« ما وفاداري را از نيكان و تعليمات مسيح به ارث بردهايم زيرا كتاب مقدس به ما ميآموزد كه يك مسيحي در هر كشور مجبور به وفاداري به آن سرزمين و حاكميتش است.»
وي همچنين گفت:« ما در طول ساليان متمادي حاكميت ايران را به عنوان حاكميت خودمان قبول داشتهايم و به آنها از جمله امام خميني (ره) پايبند هستيم. بنابراين خوني كه از شهيدان به زمين ميريزد، آن خاك را تقديس ميكند و قدرت خاصي به ملت آن ميبخشد.»
وي در پايان با اشاره به اينكه آرمان شهادت طلبي آنها امروز راهگشاي ماست افزود:« در قران كريم نيز اشاره شده است كه شهيدان جاويد هستند، من نيز مطمئنم هزاران روح شهيد در آسمان ايران حضور دارد و ما را رحمت ميكند كه دنباله رو آنها هستيم. من به ايرانيان وارتش ايران درود ميفرستم و از خداوند جاودانگي را براي ملت ايران خواهانم.»