آفتابنیوز : آفتاب: میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!
استفاده از هورمون ها و مواد شیمیایی در پرورش میوه باعث می شود میوه ها ظاهر بهتری پیدا کنند، درشت تر و آبدارتر شوند و زودتر از زمان طبیعی شان به بازار برسند. همه این ها یک معنا دارد: مشتری بیشتر، قیمت بالاتر و سود اقتصادی بیشتر. این میوه ها با کمی دستکاری هورمونی، می توانند آنقدر بزرگ شوند که رکورد گینس را هم ثبت کنند. مثل خیار 2متری که دو سال قبل رکورددار گینس شد یا سیب زمینی 11 کیلویی که در سال 2006 برای پرورش دهنده اش رکوردزنی کرد.
این میوه های آبکی و بی مزه، یک ایراد جدی دیگر هم دارند و آن خطری است که برای سلامتی محسوب می شوند. هورمون های کشاورزی، می تواند باعث تغییر ترکیبات میوه شده و تعادل هورمونی بدن افراد را به هم بزند. در نتیجه، بیماری های هورمونی و مشکلاتی مثل چاقی را به وجود می آورند. دلیلش هم آن است که وقتی میوه با کمک هورمون و یا گازهای خاص زودتر از حد طبیعی می رسد، حامل هورمون هایی است که می توانند سوخت و ساز بدن را تغییر داده و در جذب چربیها مشکل به وجود آورند. در نتیجه شما حتی با رعایت رژیمی پر از میوه ها و سبزیجات هم چاق می شوید و بافت های چربی در بدن تان انباشته می شود.
علاوه بر این، استفاده زیاد و طولانی مدت از هورمون ها، کودها و گازهای شیمیایی، باعث می شود عناصر کمیابی مثل روی، آهن، مس و منگنز در میوه ها به حداقل برسند و میوه خواص اصلی اش را از دست بدهد. کوچک بودن فضای گلخانه ها هم مزید بر علت می شود تا نور خورشید به طور مستقیم به محصولات گلخانه ای نتابد و محصولات با کمبود ویتامین «ث» و سایر مواد مغذی ها رو به رو شوند. بعضی از این میوه ها، ژنهای تغییر شکلیافتهای دارند که ممکن است باکتریهای موجود در روده را تغییر دهند و بدن را نسبت به آنتیبیوتیکها مقاوم کنند. حتی بعضی محققان معتقدند مصرف بیرویه هورمون ها و کودهای شیمیایی می تواند با افزایش میزان نیترات خاک، باعث بروز سرطان معده شود؛ سرطانی که این روزها به شدت در دنیا شیوع پیدا کرده است.
البته به کارگیری کمک کننده ها در پرورش گیاهان فقط به خاطر کسب درآمد بیشتر نیست. افزایش بی رویه جمعیت نیاز به مواد غذایی را بیشتر می کند و در نتیجه چاره ای جز روی آوردن به بیوتکنولوژی کشاورزی و تولید محصولات دستکاری شده برای افزایش میزان تولید نمی ماند.
مجله مهر {$old_album_154148}