کد خبر: ۱۵۸۱۱۲
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۹

رییس پلیس فتا خبر داد:هک سایت مجلس/ هشدار به دانشگاه آزاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سردار سید کمال هادیانفر اظهار داشت: قانون جامعی در مورد جرایم رایانه‌ای وجود دارد اما در برخی مواقع بازدارندگی لازم وجود ندارد. البته قانون جدید برای شروع خوب است و براساس ماده 52 در صورتی که جرمی در قانون تعریف نشده باشد می‌توانیم از قوانین گذشته استفاده کنیم.

به گفته وی، در سال 2010، 8 میلیون و 900 هزار جرم اینترنتی در 20 کشور دنیا رخ داد که آمریکا با بیش از وقوع یک میلیون جرم رکورددار است. این در حالی است که تنها 30 درصد از جرایم به پلیس آمریکا گزارش شده است و 70 درصد نیز به دلیل به خطر افتادن آبرو یا وقوع جرایم خرد به پلیس گزارش نمی‌شود.

رئیس پلیس فتا با اعلام اینکه پیشگیری و اطلاع رسانی کار مشترک میان پلیس و سایر دستگاه‌ها به ویژه قوه قضائیه است، گفت: کارکرد قانون باید به صورتی باشد که نحوه ارتکاب جرم را دشوار کرده یا جاذبه‌های آن را کاهش دهد. وقتی بانک یا دانشگاهی ضعف امنیتی دارد این امر باعث می شود تا هکرها وسوسه ارتکاب جرم شوند.

هادیانفر از فعالیت بین‌المللی پلیس فتا خبر داد و افزود: عملیاتهای بین‌المللی با محوریت اینترپل انجام می‌شود اما جرایم سایبر در دنیا متفاوت بوده و همین امر باعث تفاوت این پلیس با سایر نیروها می‌شود. تا کنون سه دوره عملیات پانک آ بدون حضور ایران اجرا شده بود اما در سال 90 در عملیات پانک آ4 که برای برخورد با فروشندگان دارو در فضای مجازی بود شرکت کردیم. در این عملیات که 15 روز کار شناسایی انجام شد 350 سایت فعال عرضه دارو در کشور که عمدتاً غیرمجاز و فروشنده داروهای تقلبی بودند شناسایی و سه میلیون و 200 هزار داروی غیرمجاز کشف و ضبط شد. همچنین در این رابطه 287 نفر دستگیر شدند.

وی از هک کردن سایت مجلس توسط یک مجرم اینترنتی کره‌ای خبر داد و تاکید کرد: چندی پیش دیداری با رئیس پلیس فتا کره جنوبی داشتم که وی مدعی شد هکری ایرانی یکی از سایتهای مهم ما را هک کرده است که در جواب به او گفتیم یکی از هکرهای کره جنوبی نیز چندی قبل سایت مجلس ما را هک کرده بود. هم اکنون پلیس فتا با 131 کشور ارتباط آنلاین دارد.

رئیس پلیس فتا با بیان اینکه در سال 89 هزار و 35 جرم اینترنتی در کشور رخ داد که تنها 392 مورد آن کشف شد، تاکید کرد: در سال گذشته بیش از 4 هزار جرم در کشور رخ داد که 57 درصد آنها کشف شد که این آمار نسبت به کشفیات 20 درصدی کره جنوبی بسیار خوب است. براساس رصدهای انجام شده 48.5 درصد پرونده‌ها را برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی تشکیل می‌دهند و به همین دلیل اخیراً جلسه دیگری را با بانک مرکزی برگزار کردیم.

به گفته هادیانفر پلیس فتا در 32 استان عملیاتی شده و 90 درصد نیروهای آن را مهندسان تشکیل می‌دهند. ضمن اینکه مرکز تشخیص جرایم و آزمایشگاه ادله دیجیتال شامل مخابرات، موبایل، رمز و شبکه راه اندازی شده است.

وی پیشگیری را معاونت اول این پلیس معرفی کرد و گفت: ربات جستجوگر پلیس فتا اقدام به رصد فضای مجازی کرده و هرگاه به حفره و ضعف امنیتی برخورد کند بلافاصله توسط معاونت تشخیص و پیشگیری اطلاع‌رسانی های لازم انجام می‌شود.

رئیس پلیس فتا در رابطه با هکرهای کلاه سفیدگفت: پلیس نیز از هکرهای کلاه سفید استفاده می کند اما این امر باعث نمی‌شود که کسی با هک کردن سایتی بخواهد شغلی به دست آورد. وقتی هکر کلاه سفیدی حفره امنیتی را پیدا می کند و او را استخدام می‌کنیم ظرف مدت کوتاهی این فرد می‌تواند همه حفره‌ها و مشکلات سایت ما را پیدا کند. شغل دادن به هکرهای کلاه سفید اشتباه است.

به گزارش مهر،وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده دانشگاه آزاد گفت: پس از بررسی دیتاسنتر دانشگاه آزاد به موضوع هک برنخوردیم البته موضوع دانشگاه آزاد می‌تواند همانند اپراتورهای تلفن همراه باشد. دانشگاه آزاد باید اطلاع رسانی صحیحی را انجام دهد این در حالی است که پلیس اردیبهشت ماه این موضوع را به مسئولان دانشگاه اطلاع داد اما متاسفانه آنها بی‌توجهی کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین