آفتابنیوز : آفتاب: عبدالله نوری در این دیدار با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم و تهدیدات خارجی علیه امنیت ملی به توضیح ایده خود در باب لزوم ایجاد اتاق فکر اصلاحطلبان پرداخت و بار دیگر خواهان بازسازی، انسجام و تبیین برنامه و نیز تجدید قوای جناح اصلاحطلب مطابق با شرایط امروز جامعه ایران شد.
او در ابتدا تحلیل خود از وضعیت سیاسی جامعه را چنین بیان کرد: «یک طرف معادله، حاکمیت است که احساس میکند به لحاظ سیاست داخلی مشکل خاصی ندارد و توانسته کم و بیش با امکانات گوناگونی که در اختیار دارد مشکلات داخلی را کنترل کند و عمده مشکل خود را مسائل سیاست خارجی به ویژه مساله هستهیی و مشکل موجود در وضعیت اقتصادی میداند و طرف دیگر معادله هم نیروهای اصلاحطلب، تحولخواه و منتقد هستند که حداقل خواست آنها اجرای بیتنازل همه اصول قانون اساسی موجود است. البته هستند کسانی که برای برونرفت کشور از شرایط فعلی این حداقل را کافی نمیدانند.
بسیاری از مردم هم در این میان و این روزها سخت گرفتار مشکلات گوناگون خود به ویژه تامین معیشت روزانه، تورم مهارناپذیر، بیکاری برای خانواده خود هستند و برنامه مشخصی در جهت حل مشکلات مشاهده نمیکنند.»
عبدالله نوری در ادامه ضمن تاکید بر راهبرد اصلاحطلبی، عمل در چارچوب قانون اساسی و پیگیری جدی و موثر حقوق و آزادیهای قانونی مردم و نیز نفی هرگونه افراطگری و خشونت را از جمله این راهبرد اصلاحطلبی دانست و در همین چارچوب تبادل نظر میان نخبگان و کارشناسان مورد اعتماد جریان اصلاحات جهت بررسی چگونگی اصلاح و رفع موانع تحقق حقوق و آزادیهای مردم در قانون اساسی و دیگر قوانین را ضروری دانست.
وی اظهار داشت: «جریان اصلاحات در تداوم جنبش مدنی ملت ایران و آرمانهای اصیل و ضداستبدادی انقلاب شکل گرفت و حفظ نظام و پویایی آن را همواره رسالت اصلی خود میداند. اصلاحطلبی واکنشی به انحراف از ارزشهایی همچون جمهوریت، آزادی و استفاده ابزاری از دین برای مقاصد گروهی خاص بوده و به دنبال پاسخگو کردن حکومت در برابر مردم و تقویت نقش مردم در حاکمیت و تعیین سرنوشت سیاسی است.
بنابراین برخلاف تبلیغات مغرضانه برخی، سقوط نظام خواست جریان اصلاحات نیست. اصلاحطلبان بر این اعتقاد هستند که سقوط نظام کشور را به سوی خشونت و هرج و مرج و ویرانشهر پیش میبرد و از دل این هرج و مرج و خشونت، توسعه و دموکراسی بیرون نمیآید و درست به همین دلیل است که با وجود همه مسائل، مشکلات و انتقادات نسبت به وضع حاکم همچنان بر راهبرد اصلاحطلبی تاکید میکنند.»
عبدالله نوری ضمن رد تندروی، هیجانزدگی و کنش احساسی اضافه کرد: «البته بههمان اندازه که تندروی، هیجانزدگی و کنش احساسی به اصلاحات ضربه میزند، در برخی مواقع محافظهکاریهای بیجا، تفریط و نادیده گرفتن اصول و عدم آمادگی برای پرداخت هزینههای احتمالی جهت پافشاری بر اصول اصلاحطلبی هم میتواند اصلاحات را زمینگیر کند، باعث ریزش نیروها شود و فضا را برای هرگونه تهاجم و تخریب نیروهای تمامیتخواه و تندرو نسبت به جریان اصلاحات و اصلاحطلبان فراهم کند.
همانگونه که در شرایط مناسب باید از مصالحه گام به گام و طرفینی و سیاست تعاملی دفاع کرد، همانگونه هم باید توجه کرد که جریان اصلاحات نیز مبانی و اصول فکری و عملی خود را دارد و هر نوع تعاملی را بر مبنای اصول سیاسی و اخلاقی خود انجام میدهد. شهامت مدنی، صبوری و خویشتنداری، استقامت و ایستادگی بر اصول اصلاحطلبی و همراهی و همدلی با خواست مردم و نیز دفاع از حقوق مردم از مهمترین شرایط موفقیت یک نیروی موثر و مفید اصلاحطلب است.»
به گزارش اعتماد عبدالله نوری بار دیگر با تاکید بر لزوم مرزبندی جریان اصلاحات با نیروهای برانداز و خشونتطلب گفت: «شکافتن معنای اجرای بدون تنازل قانون اساسی میتواند یکی از مهمترین ابعاد برنامه اصلاحات در شرایط فعلی باشد.»