آفتابنیوز : آفتاب: «به تحریمها سلام میکنیم!»؛ این سخن روز گذشته معاون اول رئیس جمهور بود که امروز یکشنبه ـ روز عملیاتی شدن تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا ـ روی صفحه نخست روزنامههای صبح امروز کشور رفت.
بیشتر روزنامههای صبح امروز، ماجرای تحریم نفتی و پیامدهای آن را، راهکارهای دولت و حواشی پیرامون آن را دستمایه گزارشها، یادداشتها و مطالب صفحه نخست خود قرار داده بودند.
روزنامه کیهان در صفحه نخست خود، کاریکاتوری با این موضوع منتشر کرده بود که در آن سرنوشت اتحادیه اروپا پس از تحریم نفتی ایران، چیزی شبیه به مرگ یا سقوط است؛ این روزنامه، تیتر یک خود را نیز به تحریمها اختصاص داده و نوشته است: «رسانههای غربی با اشاره به تحریمهای نفتی: آخرین تیر ترکش غرب به سنگ خواهد خورد» و در گزارش خود، امروز اول ژانویه را موعد اجرای تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا در راستای تحریمهای دشمنانه واشنگتن خواند و به نقل از روزنامهها و حبرگزاریهای معتبر خارجی، آینده این تحریمها را شکست خورده دانست.
رسالت هم واکنش رسانههای غربی را دستمایه تیتر یک خود قرار داد و از قول آنها نوشت: «ایران راههای دور زدن تحریمها را یافته است» و از قول رویترز، این تحریمها را آخرین تیر غرب برای مبارزه با ایران خواند.
«دولت تأمین ۲۴ قلم کالای اساسی را به عهده میگیرد»؛ این تیتر نخست روزنامه اطلاعات بود که به بخشی از سخنان محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور در روز ملی صنعت و معدن اشاره داشت که در کنار «به تحریمها سلام میکنیم!»، تیتر نخست بیشتر روزنامههای صبح کشور بود.
رحیمی در این نشست به مردم قول داد که دولت تأمین کالاهای اساسی را به عهده میگیرد و مردم نگران تأمین گوشت، مرغ، چای و شکر نباشند و به رغم تحریمهای ناجوانمردانه غربیها، دولت تأمین کالاهای اساسی مردم را به عهده میگیرد.
تهران امروز اما از نگاه دیگری به مسأله نگریسته و واکنش چین به آمریکا درباره تحریمهای نفتی ایران را دستمایه گزارش خود قرار داده بود.
و اما «پاتک نفتی ایران و چین به اروپا و آمریکا» نام گزارش یک این روزنامه است که به واکنش پکن به تصمیم کاخ سفید، مبنی بر جدا شدن چین از تحریمها پرداخته و در آن، از سوی مقامهای رسمی چین نوشته است: «چین هر گونه بخواهد با ایران وارد معاملات نفتی میشود و به آمریکا ارتباطی ندارد، در این باره اظهار نظر کند».
روزنامه خراسان هم واکنش مقامهای رسمی چین به واشنگتن را برای تیتر نخست خود برگزیده و نوشته است: «چین: واردات نفت از ایران را ادامه میدهیم».
روزنامه ایران هم به سراغ قلعه بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت رفته و گفتوگوی با وی را تیتر نخست خود قرار داده است که در آن قلعه بانی از «خریداران جدید نفتی جایگزین اروپا شدند» خبر داد. قلعه بانی در این گفتوگو، با اشاره به اینکه از هشت ماه پیش، سیاست کاهش صادرات نفت به اروپا در پیش گرفته شده بود، اعلام کرد، هماکنون اروپا خریدار ۱۰ تا ۱۵ درصد نفت ایران است که با اعمال تحریمها، سنگاپور و چین جایگزین آنها میشوند.
اما از موضوع تحریمها که بگذریم، سخنان رئیس شورای رقابت درباره بالا آمدن خط فقر هم موضوع نگران کنندهای بود که بسیاری از روزنامهها به آن پرداختند.
ملت ما، گزارش یک خود را به اظهارات پژویان درباره بالا آمدن خط فقر اختصاص داد و در گزارشی با نام «خط فقر بالاتر آمد» نوشت: به گفته پژویان درآمد ماهانه کمتر از ۹۴۶ هزار تومان در ماه زیر خط فقر به حساب میآید. پژویان این رقم را مربوط به سال ۸۹ دانست و درباره آمار سال ۹۰ گفت: درباره سال ۹۰ هنوز محاسبات انجام نشده است، اما در سال ۸۹ خانوارهای شهری با درآمد ماهانه کمتر از ۹۴۶ هزار تومان و خانوارهای روستایی با درآمد ماهانه کمتر از ۵۸۰ هزار تومان زیر خط فقر به حساب میآیند.
به گزارش تابناک،باز هم اگر از مسائل اقتصادی که صفحات روزنامهها را پر کردهاند، بگذریم، مرگ غریب یکی از نقاشهای نوگرای ایرانی هم موضوع برخی از روزنامهها بود. شرق تیتر و عکس یک خود را به مرحوم منصوره حسینی اختصاص داد و نوشت «مرگ نقاش تنها» و گزارش خود را به پیدا شدن جسد این هنرمند پانزده روز پس از مرگش اختصاص داد؛ رخدادی که پیش از این برای حسین پناهی رخ داد و همه را شوکه کرد، این بار برای نقاشی اتفاق افتاد که پانزده روز پیش در خانهاش جان باخته بود.
آنانی که باتاریخ آشنایی دارند می دانند هرگاه ملتی وقومی مورد فشار و حمله بیرونی قرارمی گیرند اختلافات درونی
آنها کمرنگ می شود و ازدرون به هم نزدیکتر می شوند.....یک محقق