آفتابنیوز : آفتاب: بیش از 1000 رقم درخت گیلاس به رنگهای زرد کهربایی مانند گیلاس اصفهان، صورتی، قرمز و سیاهرنگ در سایر شهرهای ایران وجود دارد؛ به طوری که شکوفه گیلاس از قدیم تولد دیگر طبیعت و عامل امید و آرمان زندگی میپنداشتند. معمولا رقمهای تیره رنگ از نظر محتوای غذایی غنیترند؛ زیرا بیشتر پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و اسید سیلیسیک دارند.
در گیلاس کاروتین، ویتامین B1، B2و B3 و ویتامین C وجود دارد که ایدهآل کودکان است. این در ساختمان استخوان، دندان، سیستم عصبی و خونسازی بسیار موثر بوده که وجود سیلیس عامل هوشیاری است.
گیلاس به صورت مربا، مارمالاد، انواع شربتها، تازهخوری، همراه بستنی و غیره مصرف دارد. 5/1 کیلوگرم گیلاس در روز ضد شدیدترین یبوستهاست.
برای افراد نقرسی به علت رفع اسید اوریک بسیار موثر است. برای کل دستگاه گوارش، غدد گوارشی، به ویژه غده پانکراس، قلب و عروق و گردش خون، کبد و کلیهها عالی است.
به گزارش برنا،آب گیلاس تب برقوی است. بهترین مصرف گیلاس تازهخوری است. حرارت زیاد اثر آنتی اکسیدان، مواد شفابخش مانند اگزانتوفیل، آنزیمهای فراوان را از بین میبرد.
پدر خانواده ، آخ گفتن را به همراه دارد و به دنبال آن سکته قلبی و
مغزی .