آفتابنیوز : آفتاب: این درحالی است که از گوشه و کنار هر از گاهی خبرهایی در مورد ارتباط سرطان با آنچه با ما در ارتباط است شنیده ایم. اما آیا این اخبار دقیق هستند؟ درستی یا نادرستی برخی از مهم ترین آنها را مرور می کنیم:
پژوهشگران مطالعات زیادی روی ارتباط میان انواع سرطان مغز و رنگ کردن مو انجام داده اند. تا به حال براین باور بودند که رنگ مو موجب بروز انواع سرطان های مثانه و سینه می شود اما شواهدی در ابتلا به سرطان مغز دراین میان به چشم نمی خورد. براساس مطالعه صورت گرفته و چاپ شده در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا، رنگ مو باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان مغز نمی شود. بسیاری از آمریکایی ها اما هنوز این باور عمومی را قبول دارند.
برخلاف باور عامه گوشی های همراه موجب بروز سرطان نمی شوند. هنوز در رابطه با سرطان زایی امواج تلفن همراه سند محکمی در دست نیست و هیچ تحقیقی در جهان نشان نداده استفاده از آنها براحتمال ابتلا به سرطان می افزاید. تحقیقات تنها نشان داده که وجود امواج الکترومغناطیسی قوی مانند زندگی در اطراف دکل های تلفن همراه می تواند در دراز مدت تنش های عصبی ایجاد کند. به طورکلی میدان های مغناطیسی قوی مثل پارازیت های مغناطیسی بر سلامتی تاثیر گذارند اما استفاده از گوشی تلفن همراه هیچ بیماری بوجود نیاورده است.
درحالی که واقعا برخی سرطان ها ارثی هستند، این به معنای ابتلای صددرصد شما به سرطان در صورت ابتلای والدین تان به نوعی سرطان نیست. سرطان های سینه، حنجره و روده از معدود سرطان های ارثی هستند که اگر یکی از والدین به این سرطان ها مبتلا باشند احتمال ابتلا فرزند آنها نیز زیاد است. توجه کنید اگر فرزند شما این ژن را به ارث ببرد، احتمال ابتلا به سرطان دارد و به معنای محکومیت قطعی ابتلا نیست.
سرطان باعث ریزش مو نمی شود؛ ریزش مو از عوارض جانبی درمان های سرطان نظیر شیمی درمانی و رادیوتراپی است. البته هر شخصی که شیمی درمانی یا رادیوتراپی داشته الزاما ریزش مو نداشته و حتی ممکن است موهای خود را کاملا حفظ کند.
این مورد بزرگ ترین باور غلط شایع در جهان است که فقط خانم ها دچار سرطان سینه می شوند زیرا مردها هم به سرطان سینه مبتلا می شوند. درسال ۲۰۱۱ حدود ۱۵۰۰مرد مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شدند که حدود ۵۰۰ نفر آنها جان خود را از دست خواهند داد. البته سرطان سینه در آقایان نادر است اما غیرممکن نیست.
این مطلب که شرکت های داروسازی راه درمان سرطان را می دانند ولی از مردم مخفی می کنند تا به مرور سودهای کلان ببرند به خصوص در سایت های اینترنتی گسترش یافته است. اگر این شایعه درست بود که دیگر نزدیکان مسئولان این شرکت های دارویی از سرطان نمی مردند. آنچه عامه به آن بی توجهند، این است که بسیاری از انواع سرطان ها قابل درمان است.
متاسفانه مشخص شده که در نهایت سرطان باعث مرگ می شود. اما فراموش نکنید تشخیص سرطان در مراحله اولیه، درمان آن را راحت تر و چه بسا قطعی کند. طبق تخمین ها ۴۰ درصد بیماران سرطانی پنج سال یا بیشتر فرصت زندگی دارند. ولی هرچه زودتر تشخیص داده شود و بیمار درمان را جدی بگیرد امید بیشتری وجود دارد.
فرضیه هایی هست که استفاده از دئودورانت ها و انواع فرآورده های ضدعرق را موجب بروز سرطان می داند اما طبق یافته های انجمن ملی سرطان آمریکا، هیچ گونه مدرکی دال بر تاثیر این فرآورده های بهداشتی در افزایش بروز سرطان در دست نیست. این شایعه بیشتر در میان خانم ها دیده می شود که اتفاقا بیشتر هم از این محصولات استفاده می کنند.
مثبت اندیشی سرطان را درمان می کند و به طورکلی داشتن خوش بینی و همین طور داشتن روحیه مثبت در طول درمان سرطان بسیاری ضروری است اما نمی تواند به تنهایی یک سرطان را از بین ببرد. خوش بینی بر کیفیت زندگی پس از ابتلا به سرطان می افزاید اما هیچ مدرک علمی دال بر پیشگیری سرطان با تفکر مثبت وجود ندارد. اما تحقیقات نشان می دهد افراد خوش اخلاق و خوش بین بسیار کمتر دچار بیماری های عادی مثل سرماخوردگی می شوند.
روزنامه کیهان