آفتابنیوز : آفتاب: ١ ـ خوانندگان محترم و معزز سایت آفتاب، لابد شنیدهاید که روزه «این برنامه یک ماهه ویژه، در هر سال، برای هر بالغ توانا و سالم و حاضر» در سال دوم هجری واجب «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام، بقره، ١٨٣» گشت و شگفت اینکه داستان بدر «اولین رویارویی مسلمانان مهاجر و انصار با مشرکان و کفار قریش مکه» نیز در همین سال بوقوع پیوست، بدینجهت پیامبر معلم و مدرس و استاد و حکیم «بالتعلیم ارسلت، یعلمهم الکتاب و الحکمه، طبیب دوار بطبه» در آخرین جمعه ماه شعبان، یا در آخرین روزهای ماه شعبان، خطبه نسبتاً مفصلی در مسجدالنبی ایراد نمود و درباره وظایف ماه مبارک رمضان و معرفی این ماه ویژه «در قرآن مجید، فقط نام ماه رمضان از ماههای دوازدهگانه سال، ذکر شده است، آیه ١٨٤» سخن گفت، این خطبه دایره المعارف این ماه است و منشور رمضان میباشد.
٢ ـ این خطبه با جمله «ایها الناس» شروع میشود که عموم مردم را مورد خطاب قرار داده و از همگان میخواهد به جایگاه و حرمت این ماه توجه نموده و با تمام وجود آن را ارج نهند و گرامی بشمارند، زیرا ماه رمضان ظرف موضوعات مهمی چون نزول قرآن «شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن، ١٨٤ بقره» و شب قدر «لیله القدر خیر من الف شهر» و شبهای احیاء «نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم» و سرگذشت معراج رسول خدا «سبحان الذی اسری بعبده لیلاً من المسجد الحرام الی المسجد الاقصی، اسراء آیه ١» و عملیات پیروزمند بدر «لقد نصرکم الله ببدر و انتم اذلّه، فاتقواالله العلکم تشکرون» و در دهههای بعد، موضوع ضربت خوردن امام علی علیهالسلام در شب نوزدهم و شهادت در شب بیست و یکم، گشته است. این وقایع و رویدادها به ماه مبارک رمضان جلوه ویژه و وجهه خاص داد، بدینجهت امامان معصوم ما برای این ماه عزیز نامهای فراوان «شهر الله، شهر الصیام، شهر القیام، شهر الاسلام، شهر التوبه، شهر الانابه، شهر التمحیص، شهر المضمار، شهر القرآن» نقل نموده و کوشیدهاند به گوشهای از مزایای این ماه پرفضیلت و فیض و فوز، اشاره نمایند.
٣ ـ درباره انگیزه خلقت و فلسفه آفرینش انسان، بسیاری سخن گفته و بسیاری قلم بر روی کاغذ آورده و نوشتهاند و اینجانب مکتوب مینمایم که انسان برای سه موضوع به این جهان آمده که خود را بسازد و خداپرستی نماید و خدمترسانی کند، هر سه این موضوعات در این ماه پرارج و ارزشمند، مقدور است، میتوان با روزه خود را ساخت و پاک و پاکیزه نمود و به پارسایی «کتب علیکم الصیام ... لعلکم تتقون» رسید و به خداپرستی پرداخت «لتکبروا الله علی ماهداکم و لعلکم تشکرون، بقره، ١٨٥» و شکرگزار وی شد و به خدمترسانی یعنی افطاری دادن، فطره دادن، صله رحم و میهمانی رفتن، و دهها راه دیگر، پرداخت. به جد باید نوشت و با صلابت باید گفت و در اوقات ماه رمضان برنامه تنظیم نمود تا به هر سه موضوع دست یافت. حضرت رسول پنج بار واژه «ایها الناس» در این خطابه آورده و در هر مورد، وظایف ویژهای را بازگو نموده است.
مفاتیح الجنان، عیون اخبار الرضا، ج ٢
چیزی که مایه تاسف است ، اینکه اسممان مسلمان است ولی درعمل ، در3 ماه از ماههای سال ، گرانی خیلی بیشتر می شود
این ماهها ، ماه رمضان ، ماه محرم و عید نوروز است . عوض اینکه سرمایه داران و مغازه داران و کاسبها ، این 3 ماه را گرامی داشته و نه تنها گرانفروشی و احتکار نکنند ، بلکه قیمتها را هم خیلی پائین بیاورند تا ثابت بکنند که مسلمان و انسان واقعی هستند ،
ولی متاسفانه در عمل ، سست هستیم . از فرمایشات
بزرگان دین این است ، که دین به عمل است و نه به زبان .