آفتابنیوز : آفتاب: حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری آینده، یکی از موضوعات مورد توجه برخی روزنامههای صبح امروز بود.
روزنامههای اصلاحطلب که چندی است در حال گرم کردن تنور انتخاباتی جناح خود هستند، امروز مشترکا سخنان مجید انصاری را دستمایه تیتر یک و گزارشهای سیاسی خود قرار دادند.
تیتر مشترک این روزنامهها بخش پایانی سخنان انصاری بود که گفت: «این بار نوبت اصلاحطلبان است».
آرمان در گزارش خود در این زمینه نوشت: «یک عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در گفتوگوی مفصلی که روز گذشته انجام داد، به بسیاری از شایعات و اخبار غلط واکنش نشان داد و در عین حال، به طور شفاف و روشن به تبیین راهکار اصلاحطلبان در انتخاباتی پرداخت که قرار است در سال ۹۲ برگزار شود و در پایان این جمله را گفت: «در انتخابات، این بار نوبت اصلاحطلبان است».
اما در حالی که آفتاب یزد و شرق هم به سخنان مجید انصاری پرداخته بودند، روزنامه رسالت گفتوگوی احمد خاتمی با فارس را دستمایه گزارش یک صفحه نخست خود قرار داد و از تیتر «نگاه اصلاحطلبان ارتباطی با گفتمان انقلاب اسلامی ندارد»، در گزارش خود نوشت: «آیت الله سید احمد خاتمی با تأکید بر اینکه افراد مطمئن باید در پستهای کلیدی کشور قرار گیرند، گفت: نگاه اصلاحطلبان، ارتباطی با گفتمان انقلاب اسلامی ندارد».
این روزنامه همچنین در بخشی دیگر هم از قول معاون فرهنگی سپاه به اصلاحطلبها هشدار داد که از لطف نظام سوءاستفاده نکنند. رسالت در این باره نوشت: «حمیدرضا مقدم فر معاون فرهنگی سپاه در گفتوگو با مهر در خصوص بازگشت اصلاحطلبان به عرصه سیاسی کشور و حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: موقعیت اصلاحطلبان امروز شبیه وضعیت جریان نهضت آزادی و ملی ـ مذهبیها در دهه اول انقلاب و دوران امام است.
وی افزود: «نهضت آزادی و ملی ـ مذهبیها آن زمان به خاطر خیانتهایی که در حوزه نظریه، بیانیه و فعل سیاسی انجام داده بودند، در نزد مردم منفور شدند و امام نیز آنها را طرد کردند».
اما این تنها بحث انتخاباتی روزنامهها نبود. اعتماد هم گزارش یک سیاسی خود را با نام «اصولگرایان از چه میهراسند، انسجام رقیبان یا اختلاف رفیقان» را به رخدادهای انتخاباتی اختصاص داده و نوشته: «چرا هر چه به انتخابات نزدیکتر میشویم، حجم خشم اصولگرایان به جریان اصلاحات بیشتر میشود؟ چرا اکثر مطالب سایتها و خبرگزاریهای آنها مربوط به اصلاحطلبان و تخطئه آنهاست؟ آیا در زیر پوست سیاست در جلساتی که شنیدههای این سایتها مدعی برگزاری آنند، اتفاقی در حال حادث شدن است؟»
و در ادامه پاسخ میدهد: «این نگرانی اصولگرایان کاملا بجاست، چرا که عملکرد آنها در سالهای اخیر به گونهای بوده که تمام ضعفهای اصلاحطلبان را پوشانده است. محدویتهایی که در این دوران برای اصلاحطلبان ایجاد کردهاند، آنها را در موضعی قرار داده که مردم در صورت انتخاب، اصلاحطلبان محروم از حق دفاع را بر اصولگرایان تثبیت شده در موضع حمله ترجیح خواهند داد. علاوه بر این مسأله که در واقع میتواند برداشت تاریخی اصولگرایان از تجربیاتشان باشد، شواهدی هم وجود دارد که نگرانی آنها را بیشتر میکند؛ مثلا تلاش برای ایجاد اتاق فکر که مدتی است توسط برخی اصلاحطلبان مطرح میشود».
اما اعتماد علاوه بر اینها، گفتوگوی مفصلی با عباس سلیمی نمین انجام داده که با نام «مکانیزمها اصلاح نشود، رییسجمهور بعدی هم منحرف خواهد شد» در صفحه سیاست خود به چاپ رسانده که در آن آمده است: «سه رییسجمهور اخیر ایران با وجود تفاوتهای آشکاری که به لحاظ دیدگاهها و سیاستها با یکدیگر داشتند، به سرنوشتی تقریبا یکسان مبتلا شدند. هاشمی و احمدینژاد که در آغاز کار خود به عنوان رییسجمهور از حمایت تام جناح راست بهرهمند بودند، در اواخر کار، با این جناح به تقابل پرداختند و تا مرز تبدیل شدن به اپوزیسیون نظام پیش رفتند. قطعا معرفی کردن رییسجمهور مورد تأیید نظام به عنوان شخصیتی که میتوان او را اپوزیسیون نظام دانست، درباره خاتمی که خاستگاهی غیر از جناح راست داشت، آسانتر بود. اما اینکه چرا هرکس در مسند ریاستجمهوری ایران قرار میگیرد در نهایت با اندکی تفاوت، به ورطه تقابل با نهادهای محافظهکار کشیده میشود، سوالی است که عباس سلیمینمین پاسخ آن را در رابطه دولتها با حیاطخلوتهای اقتصادی نظیر دانشگاه آزاد میداند. او معتقد است جناح راست در تلاش برای کسب عقبه اقتصادی پیشروتر از جناح چپ بوده است».
سلیمی نمین در این مصاحبه همچنین اشارهای به حاشیههای دولت کرده و در خصوص برکناری وزیر اطلاعات میگوید: «رهبری از آقای احمدینژاد پرسیدند که شما میخواهید چه کسی را جایگزین وزیر اطلاعات کنید؟ آقای احمدینژاد هیچ گزینهای معرفی نکرد و گفت من خودم میخواهم سرپرست وزارت اطلاعات شوم. برای رهبری مشخص بود که میخواهند وزارت اطلاعات را در شرایط بدون درگیری به دست افراد غیرقابل اعتماد بسپارند».
نسل کشی مسلمانان در میانمار که این روزها اعتراض بسیاری را در ایران برانگیخته است و روز گذشته در سخنان رهبر انقلاب هم به آن اشاره شد، در صفحات بسیاری از روزنامههای صبح امروز بازتاب داشت. ملت ما با تصویری دردناک از یکی از قربانیان این نسل کشی از سکوت سازمانهای به اصطلاح حقوق بشری در قبال قتل عام مسلمانان میانمار نوشت و از درخواست ایران از سازمان ملل برای ورود و حمایت از مسلمان این کشور خبر داد.
روزنامه ایران امروز هم در ادامه گزارش روز گذشته خود که از هجمههای داخلی برای نسبت دادن گرانیها به عملکرد دولت نوشته بود، امروز در مطالبی مفصلتر به این موضوع پرداخته است؛ اما جالبتر از آن، یادداشت امروز این روزنامه به قلم محسن ذاکری با نام «گشت ارشاد مهربانم آرزوست» است که نویسنده در آن یادآور شده که در شماره پیشین علت مخالفت دکتر احمدینژاد با گشت ارشاد و مبانی فکری متناظر این رویکرد را بیان کرده و اکنون بر آن است تا برخی نظرگاههای حامیان این طرح را معرفی کند و در مقام نقد و جرح آن برآید.
به گزارش تابناک،وی در این یادداشت مینویسد: «درد موافقان و مخالفان گشت ارشاد در موضوع حجاب و عفاف یگانه است، تفاوت اما آنجاست که ما بر خلاف موافقین گشت ارشاد، درمان این معضل را نه تنها در این شیوه نمییابیم که بهترین راه برای گسترش بدبینی به حجاب و آفرینش نگاه منفی، در پی گرفتن همین شیوه غلط است و از این روست که برخی تحلیلهای سیاسی از آن ارائه میدهند، چرا که وضوح و روشنی بینتیجه بودن این شیوه را در نوردیده و در مقام نقض غرض ایستاده است. موافقان و مخالفان گشت ارشاد، همه در این مسأله که بدحجابی پدیدهای ناخوشایند است، متفقند؛ اما نگاه ما در این نکته بارز میگردد که سیاهی را با سیاهی شستن، نه راه است نه ره به جایی خواهد برد. بدحجابی اگرچه ناخوشایند است اما برخورد گشت ارشادی، تحقیر، درگیری، ایجاد فضای امنیتی ـ پلیسی و آشفتن روان ملت، پدیدهای ناخوشایندتر است که عواقبش گریبانگیر مردم و مسئولین خواهد شد، پس آنان که در اندیشه حراست و حفاظت از این نظام مقدس هستند میبایست پیشگام نقد و جرح گشت ارشاد باشند».
گشت ارشاد باید کلاسهای مخصوص برای اینکار را بگذارد و از
پوشش خانمها ی مامور هم ، از 2 نوع استفاده کند یکی با چادر و مقنعه و یکی هم با مانتو و روسری و در مورد مانتو و روسری ، هم یک پوشش خوب و توام با زمان امروزی را هم به نمایش بگذارد که جوانان ما آن را الگو کنند و برایشان چادر ، حکم اجبار هم نباشد .
برخوردهای خیلی بدی در خیابانها می بینیم که دختر جوان و پسر جوان را می گیر ند و به زور و داد و فریاد ، داخل ماشینها
می کنند و یک بار ، اینجانب به ماموری گفتم طوری رفتار کن
که موج منفی رفتارت ، خود و خانواده ات را نگیرد . و ایشان هم ، هم ماشین مارا گرفت و هم اینکه در یک برگه نوشته بود که به دولت توهین کرده . اینها نه تنها نمی توانند نهی از منکر بکنند بلکه بر منکرات جامعه هم اضافه می کنند .
لطفا" مامورین خوب و بد را شناسایی کرده و هر ماموری را
هم برای شهر زادگاه خودش ، برای انجام وظیفه بگذارید .و بازهم اینجانب با یکی از آنها که از روستا آمده بود ، صحبت
می کردم ، می گفت اینها مثل خواهر و مادرهای ما چادری
نیستندو تقریبا" با لحن بدی نسبت به مانتو پوشها صحبت
می کرد .
خلاصه اینکه این مورد ، بحث های کارشناسانه می خواهد و باید با نماینده های اقشار مردم و جوانان و آقایان مراجع و
گشت ارشاد ، شورا و هماهنگی شود ، تا آبر وی مملکتمان
با صحنه های فجیع که جوانان را با فریاد و جیغ به ماشینها
می کشانند، ... نرود .