آفتابنیوز : 
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لوگزامبورگ ، استراو پيش از آغاز مذاكرات وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به خبرنگاران گفت : اين نشستي حياتي براي آينده اتحاديه اروپا است.
وي افزود: بسيار اميدوارم كه بدون مقاومت دربرابر مواضع قابل درك برخي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، بتوانيم به توافقي برسيم.
نشست وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا با هدف فائق آمدن بر درخواستهاي اتريش مبني بر ارائه پيشنهادي پايينتر از عضويت كامل در اتحاديه اروپا به كشور تركيه، تشكيل ميشود.
تمامي ۲۵كشور عضو اتحاديه اروپا بايد در مورد متن چارچوب مذاكرات اتحاديه اروپا با كشور تركيه موافقت كنند كه به اين ترتيب اتريش يا هر كشور ديگر عضو اتحاديه اروپا از حق وتو برخودار ميشود.
تركيه اول بار در دهه ۱۹۶۰درخواست عضويت در اتحاديه اروپا را مطرح كرد و در سال ۱۹۹۹به عنوان كشور نامزد عضويت پذيرفته شد.
مذاكرات رسمي پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا قرار است از روز دوشنبه در لوگزامبورگ آغاز شود، اما اتريش از به دستآمدن توافقي در خصوص چارچوب مذاكرات با تركيه جلوگيري كردهاست. اتريش با عضويت كامل تركيه در اتحاديه اروپا مخالفتكرده و پيشنهاد "مشاركت ممتاز" اتحاديهاروپا و تركيه را مطرح كرده اما آنكارا اين پيشنهاد را رد كرده است.
وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا قرار است يكشنبه شب در لوگزامبورگ ديدار كنند تا بلكه بتوانند به توافقي ديرهنگام در خصوص شرايط مذاكرات با تركيه دست يابند.
بر اساس اين گزارش، هر چند موضوع عضويت كشورهاي تركيه و كرواسي در اتحاديهاروپا به طور رسمي ارتباطي با يكديگر ندارند، اما "ولفگانگ شوسل" صدراعظم محافظهكار اتريش هفته گذشته خواستار رسيدگي به درخواست عضويت كرواسي پيش از عضويت تركيه شد.
مذاكرات مربوط به عضويت كرواسي در اتحاديه اروپا در ماه مارس به دليل همكاري نكردن اين كشور با "دادگاه جزايي بينالمللي" در خصوص مسائل يوگسلاوي سابق، معوق ماند.