آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش پايگاه پليس، سرهنگ محسن مهرايي صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تغيير ساعت محدوده طرح ترافيک و زوج و فرد در ماه مبارک رمضان در تهران، گفت: اين دو طرح از ساعت هفت تا 16 در پايتخت اجرا مي شود و در صورتي که خودرويي به غير از اين ساعات در محدوده طرح ترافيك و زوج و فرد جريمه شده باشد به صورت سيستمي جريمه راننده حذف خواهد شد.
وي به تمهيدات ويژه پليس در ايام قدر، روز قدس و نماز عيد فطر اشاره کرد و افزود: نمازعيد فطر تهران در مصلي امام (ره) برگزار مي شود که تمهيدات ويژه اي براي اين روز از سوي پليس اتخاذ شده است.
رييس پليس ترافيک شهري ناجا با اشاره به برگزاري اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها در دهه اول شهريورماه، اظهارداشت: براي برگزاري اين اجلاس، تدابير ويژه اي اتخاذ و محدوديت هاي خاص ترافيکي در نظر گرفته شده است.
سرهنگ مهرايي افزود: پليس راهنمايي و رانندگي تلاش مي کند تا کمترين محدوديت ترافيکي را براي اين اجلاس به مرحله اجرا بگذارد تا شهروندان تهراني با مشکل خاصي مواجه نشوند.
اين مقام مسوول ناجا با اشاره به دور دوم سفرهاي تابستاني پس از عيد سعيد فطر در کشور، گفت: تمهيدات ويژه اي از سوي پليس ترافيک شهري براي شهرهاي مسافرپذير در دور دوم سفرهاي تابستاني شهروندان، در نظر گرفته شده است.
وي درباره تمهيدات پليس براي بازگشايي مدارس، اظهارداشت: تدابير ويژهاي در اطراف مدارس در نظر گرفته شده است و تلاش ميكنيم تا حد امكان از خودروهاي عمومي براي سرويس دهي استفاده شود.
سرهنگ مهرايي افزود: از سوي ديگر، براي مدارسي كه در حاشيه معابر اصلي واقع شده اند، تدابير خاصي اتخاذ شده است كه در موعد مقرر اعلام خواهد شد.
تشکيل کميته ساماندهي تابلوهاي راهنمايي و رانندگي
رييس پليس ترافيک شهري ناجا با بيان اينکه متاسفانه برخي تابلوها به صورت فصلي و يا مدت دار در سطح شهرهاي کشور نصب مي شوند که در خارج از زمان خود ديگر موضوعيت ندارند از تشکيل کميته اي به منظور ساماندهي تابلوهاي راهنمايي و رانندگي خبر داد و افزود: تابلوهاي ديجيتال جايگزين اين دسته از تابلوها ميشوند كه از آن ميتوان در تمام فصول سال و يا در تمام موقعيتها استفاده كرد.
اين مقام مسوول ناجا با بيان اينکه نسبت ميزان تلفات حوادث رانندگي در درون شهرها نسبت به جاده ها در جهان و همچنين کشور ما، يك به سه است، تصريح کرد: 80 درصد تلفات حوادث رانندگي درون شهرها در ايران، را عابران پياده و راكبان موتورسيكلت تشكيل مي دهند.
به گفته سرهنگ مهرايي، در چهارماهه امسال، 524 فقره تصادف منجر به فوت در کشور رخ داد که از اين تعداد 400 فقره مربوط به عابران پياده و موتورسواران بوده است.
رييس پليس ترافيک شهري تصريح کرد: در چهار ماهه امسال، 40 درصد کشته هاي سرصحنه تصادف در درون شهرها را راکبان موتورسيکلت اعم از مقصر يا غير مقصر و 38.4 درصد را عابران پياده تشکيل مي دهند.
وي، رشد بي رويه استفاده از موتورسيکلت را يکي از معضلات شهرها عنوان کرد و گفت: قدرت مانور بالا و قيمت پايين موتورسيكلتها موجب گرايش شهروندان به استفاده از اين وسيله نقليه شده است به گونه اي که بر طبق آمارها، فقط در شهر تهران حدود 60 هزار موتورسيكلت توقيفي در پاركينگها وجود دارد كه مالكان آنها براي ترخيصشان مراجعه نميكنند.
سرهنگ مهرايي افزود: ارزان قيمت بودن و خريد آسان موتورسيکلت حتي به صورت قسطي موجب شده تا مالکان اين وسيله نقليه براي ترخيص موتورسيکلت هيچگونه اقدامي نکنند که در اين رابطه پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي برنامه هايي را در دستور کار دارد که به زودي جزئيات آن اعلام مي شود.
وي از اتخاذ تدابير ويژه پليس ترافيک شهري به منظور کاهش کشته هاي تصادفات درون شهري در سال جاري خبرداد و اظهارداشت: برخورد با هشت تخلف حادثه ساز شامل عدم استفاده از كمربند ايمني، سرعت غير مجاز، سبقت غير مجاز، توقفهاي دوبله، تجاوز به گذرگاه عابر پياده، حركت با دنده عقب در بزرگراهها، صحبت كردن با تلفن همراه در حين رانندگي و تخلفات موتورسيكلت سواران شامل عدم استفاده از كلاه ايمني، حركت در پياده رو، حركت در خلاف جهت و عبور از چراغ قرمز در دستوركار پليس راهنمايي و رانندگي در شهرها قرار دارد و پليس با هرگونه تخلف در اين زمينه به طور جدي و بدون اغماض برخورد خواهد کرد.
رييس پليس ترافيک شهري راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به قانون جديد رسيدگي به تخلفات رانندگي، گفت: ماموران پليس راهنمايي و رانندگي در درون شهرها نسبت به معرفي دستگاههاي مقصر در تصادفات رانندگي به مراجع ذيربط اقدام ميكنند و بر اساس قانون جديد اين دستگاهها مكلف هستند خسارات وارده را بر اساس سهم خود پرداخت كنند.