آفتابنیوز : اما وزيرخارجه مصر بعداز اين ديدار اعلام كرد كه اين موضوع يك مسأله داخلي است.
سخنگوي حسني مبارك هم گفت: رئيس جمهور مصر هرگونه مداخله خارجه در امور داخلي مصر را رد ميكند.
درپي اين واكنش مصريها، اعضاي كنگره آمريكا از رايس خواستند در نشست گروه 8 و اتحاديه عرب در قاهره شركت نكند. در اين نشست قرار بود كمكهاي اقتصادي و تغييرات دموكراتيك در خاورميانه مورد بحث و بررسي قرار گيرد. نمايندگان كنگره همچنين مشغول تنظيم قطعنامهاي در محكوميت دستگيري اين مخالف مصري هستند. كنگره از رايس خواسته است به مصر اعلام كند كه در مسير غلطي قرار گرفته و واشنگتن ديگر تحمل چنين اتفاقاتي را ندارد.
درپي اعلام اخباري درباره عدم حضور آمريكا در كنفرانس قاهره، مصريها هم اعلام كردند كه اين نشست را به تعويق خواهند انداخت. با اين حال مصريها پيشبيني نميكردند كه رايس سفرش به مصر و چند كشور خاورميانهاي ديگر را هم لغو كند. مطبوعات مصر روز جمعه نوشته بودند، رايس هفته آينده در قاهره خواهد بود.
«ايمن نور» 40 ساله روز 21 ژانويه به اتهام دستكاري در اسناد دولتي دستگير شد. دستگيري او چند روز بعد از ديدارش با مادلين آلبرايت وزير خارجه سابق آمريكا در قاهره، صورت گرفت.
آلبرايت رئيس مركز تشويق دموكراسي جهاني در آمريكا است. دستگيري اين مخالف مصري كه از مصونيت پارلماني هم برخوردار بوده واكنشي اروپايي ها را هم برانگيخته است.
يك ديپلمات اروپايي اين اقدام مصر را فرستادن پيامي منفي به دنيا خوانده و گفته است، جامعه جهاني انتظار داشت مصر اصلاحات سياسي را تسريع كند.
جرج بوش در سخنراني سالانه خود در كنگره بهطور مشخص از مصر و عربستان نام برد و اين دو كشور را به رهبري جنبش اصلاحات در خاورميانه تشويق كرد. روابط آمريكا و مصر در حالي اين روز رو به تيرگي رفته است كه قاهره در روابط با تلآويو از پيشگامان خاورميانه عربي بوده و هست. قاهره يك ربع قرن بعداز پيمان صلح با اسرائيل، ماه گذشته اولين پيمان تجاري خود با اسرائيل را امضا كرد. هفته گذشته نيز مصر دو خبر جديدي به اسرائيل فرستاد. اما همه اين تلاشهاي ديپلماتيك مانع از آن نشده كه واشنگتن از تحولات داخلي مصر غافل بماند. در هفتههاي اخير قاهره شاهد تظاهرات بيسابقه مخالفان بوده است كه خواستار كنارهگيري مبارك در پايان پنجمين دوره شش ساله رياست جمهورياش هستند. مبارك اعلام كرده كه براي يك دوره ديگر قصد دارد رئيس جمهور بماند.