آفتابنیوز : آفتاب: ابتدا باید حجت را تمام کرد تا احساس نشود که مجلس برای انتقام گیری آمده است. ما دولت و نظام را دوست داریم اما واقعیت این است که نه مردم و نه رهبری از ما این انتظار را ندارند که تماشاگر بی طرف باشیم.
باید توجه داشت که برخی مطالب و طرح ها قابل بحث در مذاکرات نیست، به این دلیل که دشمن ممکن است نسبت به راهکارها و شیوه های ما در مذاکرات آگاهی داشته باشد.
ایرج ندیمی در گفت و گو با خبرنگار سرویس مجلس تابناک، گفت: ما تحریم را یک جنگ اقتصادی می دانیم. در این جنگ دشمن تلاش می کند بر ما فشار واردکند و فشار را به طبقات پایین جامعه برساند به این دلیل که طبقات پایین به دلیل مشکلات معیشتی دچار نگرانی خواهند شد. البته باید گفت که طبقات پایین به دو دلیل نسبت به طبقات بالا مقاوم تر هستند. یکی به دلیل دلبستگیای که به انقلاب و نظام دارند و دلیل دیگر اینکه مردم مشاهده کرده اند که در سالیان گذشته تمام تلاش نظام در راستای خدمت به آنان بوده است. با این حال نگرانی ها بیشتر از سوی طبقات متوسط به بالا اعلام می شود؛ به این دلیل که خود را جزء گروه های مرجع می دانند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به وجود شرایط تحریمی و نقش آوردههای ارزی و تکنولوژی در اقتصاد کشور، افزود: هر چه آورده ارزی کشور کمتر باشد عملیات تبدیل و تسعیر کمتر صورت می گیرد و قدرت جمع آوری نقدینگی کمتر می شود و در نتیجه مدیریت بر منابع کمتر می شود. در شرایط تحریم در مورد آوردههای تکنولوژیک اعم از کالاهای سرمایه ای و ... نیز در کوتاه مدت با مشکل مواجه خواهیم بود، چرا که باید جانشین سازی انجام دهیم و فرایند ساخت نیز با یکی دو ماه امکان پذیر نیست.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با این حال غرب نیز با چالش هایی در پیشبرد اهداف و دکترینی که برای ما تعریف کرده است، روبروست و نمی تواند به سرعت این دکترین را به پیش ببرد. یکی به این دلیل که بین آنها یکپارچگی وجود ندارد و اختلافاتی نیز دارند. از طرف دیگر اتحادیه اروپا با مشکلات عدیده ای مواجه است و مشکلاتی نیز بین امریکا و اتحادیه اروپا وجود دارد. شأنیت تشکیل اتحادیه اروپا مقابله با امریکا بود و امروزه به دلیل تغییراتی که در برخی کشورهای اتحادیه اروپا از جمله فرانسه صورت گرفته است، این مبحث تشدید شده است. امریکا نیز با مشکلات عدیده اقتصادی دست به گریبان است.
وی در ادامه تاکید کرد: تحریم می تواند فرصت باشد اما باید مدیریت شود و برنامه داشته باشیم. در شرایط موجود برخی به این فکر نیستند که از شرایط استفاده کنند بلکه با اقدامات خود این تهدید را تشدید می کنند. نمونه های آن را می توان در تصمیم گیری ها و ناهماهنگی هایی که در اقتصاد و صنعت کشاورزی در این مدت رخ داد، مشاهد کرد.
ندیمی با تاکید بر اینکه مشکلات معیشتی مردم را می توان با مدیریت حل کرد و برای انجام این کار نیازی به جراحی عمیق اقتصادی نیست، گفت: اینکه دولت بخواهد با گران فروشی مقابله کند کار سختی نیست. مشکل ما گرانی است، گرانی ای که به دلیل تصمیمات ناهماهنگ به وجود آمده است. مقابله با گرانفروشی نیازمند امداد غیبی نیست، باید برنامه ریزی کرد نه اینکه بیکار بنشینیم و هر کسی ساز خود را بزند. این میدان دادن به سوء استفادههاست که بازار را آشفته می کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد وظیفه مجلس در این برهه زمانی گفت: مجلس نهم تاکنون مشغول ساختارسازی بوده و اکنون وارد ماجرا شده است. در مورد مسائل باید به راهبردهایی برسیم، باید ضعف های مدیریتی، تقنینی و نظارتی شناسایی شود. تاکنون کسی اعلام نکرده است که کمبود قانون داریم. تا زمانی که نیازی به تغییر قوانین نباشد مجلس به نظارت خود ادامه خواهد داد و مشکلات را با مذاکره حل خواهد کرد. مجلس باید مشکلات مردم را حل کند. ابتدا باید حجت را تمام کرد تا احساس نشود که مجلس برای انتقام گیری آمده است. ما دولت و نظام را دوست داریم اما واقعیت این است که نه مردم و نه رهبری از ما این انتظار را ندارند که تماشاگر بی طرف باشیم.