آفتابنیوز : آفتاب: ١ ـ بیشک ماه رمضان ماه ویژه بود، از جهت نام آن در قرآن و نزول قرآن در ماه رمضان و وجوب روزه به عنوان یک عبادت محوری «چون نماز که سوژهای برای ورود در میدان طهارت، وقتشناسی، مکانشناسی، حلال، قبلهشناسی و دهها موضوع دیگر است» که با خود، تلاوت قرآن داشت و بهار قرآن «لکل شی ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان» بود و شبزندهداری و احیاء داشت و «لیله القدر» که معادل هزار ماه بود و صدها نکته دیگر، چون میلاد امام مجتبی و شهادت امام علی علیهالسلام و در نهایت به روز عید فطر که از بزرگترین اعیاد اسلامی میباشد، ختم شد. ماه مبارکی بود و دستاوردهای گران داشت، ان شاء الله، که بر رهبری انقلاب و ملت شریف ایران مبارک باد.
٢ ـ حال میخواهیم و باید بخواهیم که دستاوردهای آن را پاس بداریم و تا ماه رمضان سال آینده آنها را مراقبت کنیم، تا ان شاء الله همه برکات آن تداوم یابد و روز به روز ارتقاء معنوی پیدا کنیم و در جا نزنیم و حالت رکود و خمودی برای ما رخ ندهد چگونه باید، دستاوردهای ماه رمضان را حفظ نمود، به نظر میرسد، راه کار اینها است که شرح میدهم، توجه شود.
باید، روخوانی و روانخوانی قرآن را ولو در حداقل «یک جزء، یک صفحه» کاری روزانه قرار دهیم و در سیمای جمهوری اسلامی این روش پسندیده هر روز پی گرفته شود در مراکزی چون مشهد مقدس، پایتخت معنوی ایران و حرم حضرت معصومه، مرکز فقاهت و اجتهاد، قیام و انقلاب تلاوت دست جمعی برگزار شود میتوان این موضوع را در این مراکز به دو جزء تقلیل داد تا توفیق شرکتکنندگان در وقت صحیح و لطیف «پس از نماز صبح یا قبل از نماز مغرب» تحقق یابد. در طول سال این سنت حسنه تداوم یابد.
ـ موضوع دعا و نیایش را پس از قرائت قرآن، امری جدی بدانیم که دعا سلاح پیامبران «علیکم بسلاح الانبیاء قبل و ما سلاح الانبیاء قال الدعاء» است و سلاح مؤمن نیز میباشد و از جهتی برتر از تلاوت قرآن میباشد چون خداوند فرموده «قل ما یعبا بکم ربی لولا دعائکم، سوره فرقان» بدون دعا و خواستن به شما توجهی نخواهد شد و در صورت خواستن و دعا، خداوند نزدیک است و اجابت میکند. البته میدانیم دعا چون هر موضوع دیگر، آئیننامه دارد و راه و رسم خاص خود را دارد، که اگر رعایت نشود، جوابی دریافت نخواهیم نمود.
شرایطی چون حمد خداوند و درود بر رسول خدا و آل وی و انجام دعاهای شایسته و بایسته و مصلحتمند و حال را ضمیمه قال نمودن و طهارت دل «قلوب الطاهره مواضع نظر الله الیها» داشتن و توجه به زمان مناسب «هنگام اذان، نزول باران، هنگام قرائت قرآن» تقابل نیروی حق و باطل و ...» و مکان مناسب «مسجد، حرم امام معصوم، مزار شهدا» و مقدم داشتن دیگران بر خود و توسل به پاکان و نیاکان و احرار «وابتغوا الیه الوسیله» از موضوعات اساسی دعا میباشد،
ـ موضوع شبزندهداری «نه شببیداری» ولو در حد زمان اندک، قبل از طلوع فجر را موضوعی کلیدی در کامیابی و بهروزی و حیات طیبه بدانیم که خداوند به پیامبر در این موضوع دستور ویژه «یا ایها المزمل، قم الیل الا قلیلا، نصفه او انقص منه اوزد علیه، مزمل اتا ٨» میدهد و میخواهد که پاسی از شب را بیدار بماند و عبادت کند در معرفی شایستگان به سحرخیزی و به استغفار پرداختن «الصابرین و الصادقین و القانتین و المنفقین و المستغفرین بالاسحار، آل عمران ١٧» امری مسلم و ارزشمند و البته دشوار «ان ناشئه الیل هی اشد و طاً و اقوم قیلا، مزمل ٦» معرفی میکند. انسانهای موفق و کامیاب چه در امور مادی و چه معنوی، سحرخیزان و صبحبیداران بودهاند.
حضور در جمع و جماعیت و جمعه، آن هم در مسجد و خانه خدا که پاکان در آن جمع میشوند «فیه رجال یحبون ان یتطهروا والله یحب المطهرین» و رفت و آمد به مسجد، برکات و دستاوردهای بسیار، چون عبادت، دعا و نیایش ابراز صفا و صمیمیت نسبت به نمازگزاران تصمیمگیری جهت اصلاح امور مسلمانان، یافتن دوستان خوب، شنیدن حکمت و دانش از سخنرانان و یادگیری دستورات دینی در زمینه عدالت و امانت و مواسات و مساوات و جبههگیری در برابر استثمار و استعمار و استکبار و استبداد، دارد بسیار سازنده و آموزنده است چه مکانی بهتر و برتر و بالاتر از خانه خدا، که در آن بینش و دانش و کوشش تعلیم داده میشود، وجود دارد، برای مصونیت از ویروس گناه و باکتری طغیان و تأثیرگزاری دوستان ناباب باید مسجد محور شده تا به همه چیز برسیم.
٥ ـ حفظ مثلث «توکل، تعهد، توسل» در درسهای شبهای احیاء در حضور قرآن و واسطه قرار دادن چهارده معصومه، تا ماه رمضان آینده، ضرورت دارد. زیرا توکل به خدا سرمایه پیامبرانی چون حضرت نوح و ابراهیم و موسی و رسول خدا و امامان شیعه و مردان الهی میباشد. در سختترین شرایط، به وضوح اعلام میداشتند، ما به خداوند توکل میکنیم و چرا نکنیم. «و مالنا الا نتوکل علی الله و قد هدانا سبلنا»
که خداوند، قوی است، عزیز است، قاهر و قادر است وحی و قیوم میباشد و نیز موضوع «تعهد» که سرنوشت جامعه دینی، به افراد ارتباط و اتصال دارد، مثبت یا منفی، اقتصادی یا اجتماعی، سیاسی یا اخلاقی و در نهایت توسل به پاکان و نیکان و احرار و بهره گرفتن از اعتبار و آبروی آنان تداوم این امور ما را تا سال آینده، مصونیت میبخشد. انشاء ا...