آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان به دلیل اینکه چرا مردان نسبت به زنان کمتر به خوردن سبزیجات علاقه نشان داده، پی بردهاند.
به گزارش مهر، نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که مردان علاقه کمتری به خوردن میوه ها و سبزیجات نسبت به زنان نشان می دهند و آنها کنترل کمتری نسبت به جذب میوه ها و سبزیجات در مقایسه با زنان دارند.
جان ای آپدگراف استادیار روان شناسی اجتماعی و بهداشت دانشگاه ایالتی کنت در اوهایو به عنوان یکی از محققان این تحقیق اظهار داشت: تحقیقات ما نشان می دهد که مردان به خوردن میوه ها و سبزیجات به عنوان بخش مهمی از حفظ سلامتی به اندازه زنان اهمیت نمی دهند. این تحقیقات همچنان نشان می دهد که مردان نسبت به توانایی خود برای خوردن غذاهای سالم چون میوه ها و سبزیجات احساس اطمینان کمتری دارند، به ویژه اینکه وقتی آنها در محل کار خود و یا مقابل تلویزیون هستند.
این تحقیق نشان می دهد، پیامهایی که در ترغیب زنان برای خوردن میوه ها و سبزیجات موثر است در مردان به خوبی کار نمی کند.
آپدگراف تأکید کرد که باید به مردان کمک کنیم اهمیت رژیم سالم را درک کرده و اعتماد بیشتری به توانایی خود در انتخاب گزینه های سالم داشته باشند چه در محل کار باشند و چه در خانه.
در این تحقیق آپدگراف و همکارانش به بررسی این مسئله پرداختند که در روانشناسی از آن با عنوان نظریه "رفتار با برنامه" یاد می شود و می تواند توضیح دهد که احتمال دنبال کردن توصیه های روزانه برای جذب میوه ها و سبزیجات توسط مردان نسبت به زنان کمتر است.
محققان از اطلاعات 3 هزار و 400 نفر که به عنوان بخشی از نظر سنجی رویکردها و رفتارهای غذایی موسسه ملی سرطان شرکت کرده بودند استفاده کردند. این نظر سنجی در سال 2007 انجام شده بود و در برگیرنده پرسشهایی بود که طی آن رفتارها و باورهای افراد نسبت به غذاها مشخص می شد. حدود 40 درصد از شرکت کنندگان در این تحقیق بین 35 تا 45 ساله بودند.
به طور کلی محققان دریافتند که زنان بیش از مردان رویکردهای مطلوبی به خوردن میوه ها و سبزیجات دارند. به عنوان مثال احتمال اینکه زنان روزانه میزان زیادی میوه و سبزی مصرف کنند بیشتر است چرا که اعتقاد دارند که این مسئله موجب می شود که آنها زیباتر به نظر برسند و زندگی طولانی تری داشته باشند.
براساس اظهارات این محقق، درحالی که نظریه رفتار بابرنامه درمیان محققان سلامتی به خوبی پذیرفته شده است، اما اولین بار است که از نظریه در یک تحقیق برای بررسی چنین موضوعی استفاده شده است.
این تحقیق در مجله اشتها "Appetite" منتشر شده است.