کد خبر: ۱۷۰۰۴۲
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۶
آیت‌الله مهدوی کنی در دوازدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری:

دولت به فکر معیشت مردم باشد

قناعت لازمه اقتصاد مقاومتی است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز سه شنبه در آغاز دوازدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری (دوره چهارم) طی سخنانی به اوضاع و احوال کشور در دو ماه گذشته اشاره کرد و گفت: ما در این دو ماه با تلخی‌ و شیرینی‌هایی رو به رو بودیم. از حوادث تلخ هم باید عبرت گرفت و هم برای رفع تلخی‌ها اقدام کرد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری بر همین اساس به ماه مبارک رمضان، شب‌های قدر، اجتماعات مذهبی باشکوه، روز قدس و اجلاس غیرمتعهدها اشاره کرد و ادامه داد: زلزله آذربایجان نیز از حوادثی بود که طی دو ماه گذشته روی داد و مردم و دولت، مراجع تقلید و مقام معظم رهبری در این زمینه اقدامات بسیاری انجام داده و به آن منطقه تشریف بردند.

وی با تأکید بر اینکه این زلزله حادثه بزرگی بود افزود: رفع مشکلات و نگرانی‌های بازماندگان نیاز به کوشش فراوانی دارد و به طور عادی نمی‌توان آن را رفع کرد؛ مردم، دولت، خبرگان و ائمه جمعه باید کمک‌های خود را به منطقه زلزله‌زده برسانند چراکه زمستان نیز نزدیک است.

آیت الله مهدوی کنی با بیان اینکه حضور با شکوه مردم در شب‌های احیا و روز قدس نشانگر این است که مردم پس از 33 سال از گذشت انقلاب اسلامی همچنان به نظام، دین و رهبری وفادار هستند افزود: گرچه مشکلات و ناراحتی‌هایی وجود دارد اما ملت ایران همچنان به آرمان‌های انقلاب اسلامی وفادار هستند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری بر همین اساس مردم، رهبری و دولت را سه رکن انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: رهبری هماهنگ‌کننده و معیّن‌کننده سیاست‌ها است و دولت باید آنها را اجرا کند و مردم نیز در این زمینه کمک کند؛ البته دولت به معنای حکومت اسلامی است و فقط هیئت دولت را شامل نمی‌شود بلکه مجلس نیز در این نظام جزء دولت است.

وی با بیان اینکه مردم ولی‌نعمت هستند یادآور شد: به تعبیر امام خمینی(ره) انقلاب با سختی‌ها شروع و به پیروزی رسید چراکه بدون زحمت نمی‌توان به نتیجه رسید.

آیت‌الله مهدوی کنی گفت: بعد از انقلاب اسلامی با حوادث طبیعی و غیرطبیعی مختلفی روبه‌رو بودیم؛ این آسیب‌ها انقلاب اسلامی را از این نظر که باید با سختی‌ها بسازد و به پیش برود مستحکم‌تر کرده است چراکه اگر این مشکلات نبود نمی‌توانستیم به چنین مرحله‌ای برسیم.

وی همچنین با منفی و مثبت خواندن دست‌آوردهای تحریم‌های صورت گرفته افزود: این تحریم‌ها فتنه‌ای است که باید از آنها گذشت و به ساحل پیروزی رسید.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه دولت به معنای دولت واقعی اسلامی، دولتی است که با همکاری مردم بتواند با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده و عقب‌نشینی نکند، گفت: دولت واقعی اسلامی باید حق مردم را به آنها برساند.

وی در ادامه ضمن تقدیر از مقام معظم رهبری و دولت به نمایندگی از تمامی اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت: مسئله زلزله، روز قدس و اجلاس عدم تعهدها به خوبی مدیریت شد که من از این بابت متشکرم.

آیت الله مهدوی کنی در ادامه سخنان خود اجلاس جنبش عدم تعهد در ایران را موفق دانست و یادآور شد: این اجلاس نشان داد نظام ما منزوی نشده است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به مدت سه سال ریاست جنبش غیرمتعهدها را برعهده دارد، اظهار داشت: این مسئله واقعه بزرگی است؛ اجلاسی که برگزار شد با حضور سران کشورهای متعدد بسیار باشکوه بود و مصوبات و یک بیانیه پایانی داشت.

وی اضافه کرد: اگر در یک مجلس بزرگ نظرها گفته شود یک امر طبیعی است و اگر قرار باشد نظرها گفته نشود یا هرچه ما بخواهیم آنها بگویند؛ غیرمتعهدها به کشورهای استکباری تعهدی ندارند اما به معنی این نیست که چون ما میزبان بودیم هرچه را که سران گفتند مورد تأکید است بلکه بیانیه پایانی مورد تأیید ماست و ممکن است مطالبی که گفته شده مورد پسند ما نباشد.

آیت‌الله مهدوی کنی با تأکید بر اینکه برگزاری این اجلاس نشان داد کشور ما در امنیت خوبی به سر می‌‌برد یادآور شد: مسئله امنیت به حدی مهم است که در قرآن کریم آیات بسیاری درباره آن مطرح شده است.

وی تصریح کرد: دو نوع امنیت وجود دارد؛ یک امنیت گورستانی که کسی را با کسی کاری نباشد و یک امنیت در عین حیات که این امنیت نوع دوم برای رسیدن به اهداف معنوی و مادی لازم است و سرمایه‌ها و نعمت‌ها در سایه آن سرازیر می‌شود.

آیت‌الله مهدوی کنی بابیان اینکه برخی از مهمانان اجلاس نم تصور می‌کردند اگر وارد کشور ما شوند درگیری وجود دارد و یا باید با یک کشور خرابه مواجه ‌شوند گفت: این مهمانان می‌گفتند وقتی ایران را دیدیم با تصوری که داشتیم مغایرت داشت و باید گفت این امنیت در سایه مقام معظم رهبری، نظام اسلامی، ایمان مردم و کسانی که 8 سال در دفاع مقدس جنگیدند و امنیت را برای ملت ما به وجود آوردند شکل گرفته است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنرانی حضرت آیت‌الله خامنه‌‌ای در سال 65 به عنوان رئیس جمهور در اجلاس غیر متعهد‌ها گفت: رهبر انقلاب امسال برای بار دوم در اجلاس نم با همان رویکرد استکبارستیزی سخنرانی داشتند و مشکل کشورها را ناشی از اقدامات مستکبران دانستند.

آیت الله مهدوی کنی همچنین به اندیشیدن درباره نظام عادلانه جهانی و دعوت به همگرایی جهانی برای مبارزه با قدرت‌های فاسد که مقام معظم رهبری نسبت به آن تأکید داشتند اشاره و اضافه کرد: علت حمله به این اجلاس این بود که آغازگر رسیدن به اهداف جنبش بود؛ به عنوان اعضای مجلس خبرگان رهبری امیدواریم این اجلاس بتواند به جایگاه خود دست یابد.

رئیس مجلس خبرگان در ادامه سخنان خود به ارائه چند توصیه و راهکار پرداخت و یادآور شد: با توجه به تحریم های صورت گرفته دولت باید توجه جدی‌ و عمیق‌تری نسبت به وضعیت معیشت مردم داشته باشد چراکه انقلاب اسلامی برای دنیا و آخرت مردم شکل گرفت تا مردم به حقوق دنیوی و معنوی خود برسند.

وی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به این هدف یعنی وضعیت مناسب معیشت مردم باید از نخبگان و فرهیختگان و کسانی که می‌توانند نظرات خوبی در اداره کشور داشته باشند کمک گرفت، اظهار داشت: همه نهادها و ارکان نظام باید قبول کنند از نظرات دیگران نیز استفاده شود و درها را به روی خود نبندند.

آیت‌الله مهدوی کنی با بیان اینکه فعالان سیاسی و اقتصادی خارج از دولت نیز باید یکصدایی و همزبانی با یکدیگر داشته باشند تا این کشتی رابه ساحل برسانند تصریح کرد: اگر قرار باشد فعالان سیاسی و اقتصادی یکدیگر را خنثی کنند به جایی نمی‌رسیم.

رئیس مجلس خبرگان همچنین به هماهنگی نیروها اشاره و اضافه کرد: باید از موقعیت‌های مثبت هر زمان برای اصلاح امور استفاده شود؛ فعالان اقتصادی در این برهه که با محدودیت مواجه هستیم سودهای شخصی را کم و با انگیزه خدمت به مردم کار کنند؛ این مسئله‌ای است که به نفع خود مردم خواهد بود.

وی همچنین به مسئله قناعت اشاره و تصریح کرد: باید همواره فعال بوده و کوشش کنیم چراکه هیچ ملتی بدون کوشش به جایی نمی‌رسد؛ اسلام ما را به قناعت دعوت کرده و یکی از شاخص‌های حیات طیبه است.

آیت‌الله مهدوی کنی با تأکید بر اینکه قناعت به این معنی نیست که فقط در تنگدستی صورت گیرد گفت: در همه احوال قناعت لازم است. کشورهایی که به جایی رسیده‌اند اهل قناعت بوده‌اند؛ قناعت دو معنی به اندازه ضرورت و کمتر از ضرورت دارد.

رئیس مجلس خبرگان ادامه داد: مسئولان و خادمان دولت چون بیت‌المال دستشان است فکر می‌کنند باید خرج کنند؛ در بسیاری از کشورها مردم صبحانه‌شان یک سیب است اما ایرانی‌ها در اداره وسایل صبحانه را فراهم کرده و خوردن آن نیز یک ساعت طول می‌کشد.

وی در ادامه به اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد اشاره کرد و گفت: یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی قناعت است که تولیدکننده و مصرف‌کننده باید این امر را رعایت کنند؛ در موقعیت تحریم بیشتر باید قناعت کرد. در مال خودمان باید این نکته را رعایت کنیم و در مسئله بیت‌المال نیز توجه به آن ضروری‌تر است.

آیت الله مهدوی کنی در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات آتی شوراها و ریاست جمهوری اشاره و با تأکید بر اهمیت این انتخابات تصریح کرد: امیدواریم برای انتخابات آینده شوراها و ریاست جمهوری مردم و نخبگان مقدمات خوبی را فراهم کنند که انشاءالله صحبت‌‌های دیگر در این باره را در زمان خود مطرح می‌کنم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین یادآور شد: مجلس خبرگان اینگونه نیست که فقط 6 ماه یک بار برگزار شود و مذاکراتی در آن صورت گیرد بلکه ما باید همیشه در صحنه‌های انقلاب حضور داشته باشیم؛ یکی از اعضای جامعه روحانیت به بنده می‌گفت من در منطقه خود وظایفم را انجام می‌دهم؛ در حالی که جامعه روحانیت یک جمع است. اینکه فردی کار خود را انجام دهد کافی نیست و وقتی در جمع قرار می‌گیریم باید وظیفه جمعی را نیز انجام دهیم؛ ما شوخی نکردیم که مردم ما را انتخاب کردند.

به گزارش فارس،وی همچنین در پایان سخنان خود به اهمیت حراست از جایگاه رهبری و پاسداری از آن اشاره کرد.

برپایه این خبر آیت‌الله مهدوی کنی در ابتدای این نشست همچنین یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله قره‌باغی را گرامی داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین