پایگاه خبری آفتاب
۱۸ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 08 June 2026
کد خبر:۱۷۲۶۶۱
۰۹:۰۸
۱۳۹۱/۰۷/۰۵

پاسخ احسان اوغلو به نامه محمد خاتمي

۰۹:۰۸
۱۳۹۱/۰۷/۰۵
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب: بعد از انتشار فيلمي توهين آميز به رسول الله در يوتيوب، سيدمحمد خاتمي رئيس موسسه بين المللي گفت‌و ‌گوي تمدن‌ها در نامه‌اي به اکمل الدين احسان اوغلو ضمن محکوم کردن انتشار اين فيلم موهن و هرگونه توهين به مقدسات اديان و اقوام مختلف، از دبيرکل سازمان همکاري هاي اسلامي درخواست کرده بود تا براي دفاع از تمامي ارزشها و مقدسات ديني و مقابله با افراطي گري و خشونت ، فعالانه وارد عمل شود و با همراهي و همکاري نهادهاي مؤثر بين‌المللي، همه دولت ها از جمله دولت آمريکا را به اقدام عملي براي خشکانيدن ريشه ها و جلوگيري از گسترش منازعات هويتي، قومي و ديني و برخورد قاطع با مسببان اين فاجعه مکلّف کند.

بعد از انتشار اين نامه، احسان اوغلو در پاسخ به اين نامه، خطاب به خاتمي نوشت:« از زمان انتشار اخباردرباره اين فيلم، سازمان همکاري هاي اسلامي بيانيه هاي محکمي در محکوميت اين عمل وحشيانه منتشر کرده است. اين عمل تأسف بار به معناي نفي کامل تمام تلاش هايي است که از سوي جامعه جهانى براي به کار بستن ايده «گفت‌وگوي تمدن‌ها» صورت گرفته است، ايده اي که در سال 1998 توسط جناب عالي در مجمع عمومي سازمان ملل متحد مطرح و سپس گسترش يافت. ابتکاري که از آن پس در جهان با اقبال روبرو شد و به عنوان نقطه آغاز تحول تاريخي در گفت و گو و بردباري و اعتدال در ميان اقوام و ملل جهان شناخته شد.»

دبيرکل سازمان همکاري هاي اسلامي ارتکاب اين گونه جنايات و مصونيت از مجازات به دليل فقدان ابزار بين المللي براي مجازات عاملان آن را يکي از دغدغه هاي اصلي و محور تلاش هاي بين‌المللي سازمان بر شمرد و اظهار اميدواري کرد که در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد بتواند يک سند الزام آور براي جلوگيري از توهين به مقدسات اقوام و اديان به تصويب برساند.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha
پیام های شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
طرح گفتگوی تمدن ها بیشترین مخالف را درایران داردآن هم تندروهای بی منطق
پاسخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم
یار در خانه و ما گرد جهان می گردیم
خاتمی یکی از افتخارات جهان امروزی است
پاسخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
خاتمی عزیز خالصانه برای این سرزمین و مردمانش تلاش کرد.
زنده و پایینده باد
پاسخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
سلام‏ ‏.‏ ‏واقعا‏ ‏خاتمی‏ ‏عزیزاست‏ ‏.‏ ‏دشمن‏ ‏وحسود‏ ‏هم‏ ‏زیاد‏ ‏دارد‏ ‏.‏ ‏با‏ ‏قاطعیت‏ ‏میگویم‏ ‏مردم‏‏ ‏به‏ ‏ ‏خاتمی‏ ‏‏ ‏عشق‏ ‏می‏ ‏ورزند.‏ ‏
پاسخ
ناشناس
United States of America
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
با سلام
زنده باد خاتمي
پاسخ