کد خبر: ۱۷۵۰۹
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۴ - ۲۱:۰۰

کاخ سفید لیست افتخارات خود را منتشر کرد

آفتاب‌‌نیوز :  جرج بوش شب گذشته طي سخناني در واشنگتن درباره تروريسم گفت:‌ «آمريكا و كشور‌هاي هم پيمانش از 11 سپتامبر سال 2001 تاكنون دست‌كم 10 مورد برنامه‌ريزي تروريستي جدي شبكه القاعده را كشف و خنثي كرده است كه سه مورد آن آمريكا را هدف قرار داده بود.» 

وي افزود: «همچنين پنج عمليات ديگر القاعده را كه قصد داشت هدف‌هايي را در آمريكا شناسايي كند يا عاملان خود را به كشورمان وارد كند، ناكام گذاشيم.» 

كاخ سفيد فهرست كامل برنامه ريزي براي انجام عمليا‌ت، شناسايي اهداف و نفوذ به آمريكا و كشور‌هاي ديگر را طي گزارشي به شرح زير منتشر كرده است. 

فهرست عمليات خنثي شده:
- آمريكا در اواسط سال 2002 برنامه ريزي استفاده از هواپيما‌هاي ربوده شده براي حمله به اهدافي در سواحل غربي آمريكا را كشف و خنثي كرد. اين عمليات دست‌كم از سوي يكي از افراد سازمان دهنده حوادث 11 سپتامبر برنامه ريزي شده بود.
- آمريكا و يك كشور هم پيمان ديگر اواسط سال 2003 نيز يك برنامه‌ريزي را براي حمله به سواحل شرقي آمريكا با استفاده از هواپيماي ربوده شده خنثي كرد. 

- كشف يك توطئه‌ در ماه مه سال 2002 درباره تلاش عده‌اي از جمله خوسه باديلا كه قصد داشتند، چند مجتمع مسكوني را در آمريكا با استفاده از بمب‌هاي كثيف حاوي مواد راديواكتيو منفجر كنند.

- برنامه‌هايي براي حمله به چند شهر‌ انگليس كه از سوي آمريكا و كشور‌هاي هم‌پيمان در سال 2004 ناكام گذاشته شد.

- آمريكا و چند كشور ديگر در بهار سال 2003 توطئه‌اي را عليه شهروندان غربي و چند هدف ديگر در كراچي پاكستان خنثي كرده است.

- كشف برنامه‌ريزي براي حمله به فرودگاه هيترو لندن با استفاره از هواپيما‌هاي مسافربري كه در سال 2003 خنثي شد. اين عمليات نيز از سوي يكي از سازمان دهندگان حوادث 11 سپتامبر برنامه ريزي شده بود.

- سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا و برخي كشور‌هاي هم‌پيمان واشنگتن چند عمليات برنامه ريزي شده در انگليس را در بهار سال 2004 خنثي كرد.

- آمريكا و يك كشور هم‌پيمان ديگر يك برنامه ريزي القاعده براي حمله به كشتي‌ها را در خليج در پايان سال 2002 و 2003 خنثي كرد.

- در سال 2002 نيز برنامه‌ريزي‌ براي انجام عملياتي مشابه در تنگه هرمز جلوگيري شد.

- چند عمليات برنامه‌ريزي شده عليه اماكني تفريحي خارج از آمريكا نيز از سوي آمريكا و يك كشور هم‌پيمان كشف و خنثي شد.
كاخ سفيد در گزارش خود محل دقيق اين عمليات را مشخص نكرده است.

- همچنين پنج مورد عمليات شناسايي اهداف براي حمله و وارد كردن عوامل به داخل كشور‌ها نيز كشف شده است كه كاخ سفيد در اين گزارش به شرح زير منتشر كرده است:

- شبكه القاعده در سال 2003 و 2004 فردي را مامور كرده بود تا اماكن عمومي و تفريحي را در خاك آمريكا براي حمله شناسايي كند.

- در سال 2003 نيز فردي از سوي شبكه القاعده مامور شده بود اطلاعاتي را درباره جايگاه‌هاي اختصاصي سوخت و زيرساخت‌هاي آمريكا تهيه كند.

- ايمان فارس كه براي منهدم كردن پل بروكلين در نيويورك برنامه ريزي كرده بود، در سال 2003 بازداشت شد.

شبكه القاعده در سال 2001 نيز پس از حوادث 11 سپتامبر فردي را به آمريكا فرستاده بود تا براي انجام عملياتي ديگر در آمريكا برنامه‌ريزي كند كه اين فرد بازداشت شد.

- شبكه القاعده در سال 2003 مجددا فردي را براي انجام ماموريت تجسسي به مناطق غيرنظامي در آمريكا فرستاده بود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین