آفتابنیوز : آفتاب: سید محمود علیزاده طباطبایی تصریح کرد: رسانههای خاصی پرونده مهدی هاشمی را سیاسی کردهاند و اتهامات امنیتی، سیاسی و اتهامات واهی زیادی را بر او وارد و در روزنامهها نیز منتشر کردند.
وی ادامه داد: زمانی که ما از روزنامه ایران شکایت کردیم، مدیر این روزنامه نزدیک به 500 صفحه مطلب در مورد مهدی و اتهامات او به دادگاه کیفری ارائه داد که میتوان گفت همه این موارد از مصادیق بارز نشر اکاذیب، افترا و توهین بوده است اما متاسفانه این مسائل در رسانهها مطرح شد و ما نمیدانیم که آیا آنها به پروندههای امنیتی دسترسی داشتهاند یا خیر.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: مهدی از شهریور سال 88 که به خارج از کشور رفت، عدهای اصرار داشتند که به ایران باز گردد اما همانطور که قبلا نیز مطرح شده است برخی از مقامات اعتقادی به بازگشت ایشان نداشتند اما آنقدر هجوم رسانهای نسبت به مهدی و خانوادهاش زیاد شده بود که ایشان گفتند من میخواهم به ایران بازگردم و پاسخگوی تمامی صحبتها باشم. همچنین در سه سالی که مهدی در خارج از کشور بود حتی یک بار مصاحبه یا مطلبی را منتشر نکرد.
وی تصریح کرد: مهدی هاشمی بدون اینکه دستگاه قضایی از او خواسته باشد که به ایران بازگردد، به ایران بازگشت و یک روز بعد از بازگشتش به دادسرا رفتیم لذا توقع ما این بود که با مهدی برخورد قانونی شود.
علیزاده طباطبایی افزود: آیتالله هاشمی رفسنجانی در پروندههایی که برای فرزندانش تشکیل شده تحت هیچ شرایطی دخالت نکرده است زیرا معتقد است که باید مراحل قانونی پرونده طی شود. اولین قدم برخورد قانونی در مورد مهدی هاشمی این بود که وکیل همراه متهم باشد. قانون حقوق شهروندی نیز این موضوع را صراحتا اعلام میکند که دادستان موظف است زمینه حضور وکیل در همه مراحل را فراهم کند. اگر متهم نتواند وکیل در اختیار داشته باشد از حقوق قانونی خود برخوردار نیست.
وکیل مهدی هاشمی مدعی شد: از لحظهای که مهدی بازداشت شده است نه تنها به وکیلش دسترسی پیدا نکرده، بلکه بارها علیه وکیلش از طرف قضات رسیدگیکننده حرفهایی مطرح شده است. حتی بارها به من گفتهاند که حق نداری مصاحبهای انجام دهی. به موکلم گفتهاند که وکیلت را عوض کن زیرا وکیل تو جزو معاندین نظام است. حتی به این دلیل به مهدی هاشمی گفتهاند وکیلت را عوض کن که وکیل تو، وکیل بمبگذارهای اهواز نیز بوده است اما من اعتقاد دارم که آنها نیز دارای حق و حقوق بودهاند.
وی افزود: در حال حاضر نمیدانیم مهدی هاشمی در کدام بند است. تنها چیزی که از آن اطلاع داریم این است که ایشان در سلول انفرادی به سر میبرد البته سلولی که وی در آن حضور دارد طبق گفتههای مادرشان، سه متر در سه متر است و فقط در سقف سلول هواکشی وجود دارد. همچنین با توجه به اینکه مهدی، شیمیایی و دارای ناراحتی قلبی است به شدت تحت فشار است.
علیزاده طباطبایی ادامه داد: در طول بازداشت مهدی هاشمی، وی بیش از 10 الی 15 ساعت بازجویی نشده است و طبق گفتههای خودشان سوالات تکراری بوده اما حقیقتا بحث اتهامات امنیتی در مورد ایشان مطرح نیست و رسانهها فضاسازی کردهاند. اتهامات ایشان مربوط به قبل از سال 84 بوده است که ایشان در بهینهسازی مصرف سوخت فعالیت داشتند. همچنین بعد از انتخابات سال 88، وی حدود سه ماه در ایران بوده و در این مدت تقریبا تمام متهمانی که در معرض اتهامات بودند به دادگاه احضار شدند و مورد بازجویی قرار گرفتند اما مهدی هاشمی حتی در معرض اتهام هم قرار نگرفت، بدین معنی که احضار هم نشده است.
وی با بیان اینکه مهدی هاشمی تاکید کرده است که بعد از انتخابات در هیچ جلسهای شرکت نکرده است، گفت: مهدی هاشمی بعد از انتخابات طبق گفتههای خودش، نه بیانیهای را امضا کرده و نه در راهپیمایی شرکت کرده است؛ بنابراین هیچ دلیلی ندارد که اتهامی متوجه وی باشد اما او در کمیته صیانت از آرا که قبل از انتخابات تشکیل شده بود در قسمت فنی فعالیت میکرد که آن هم منع قانونی نداشت و بعد از انتخابات هم هیچ فعالیتی نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: آیتالله هاشمی رفسنجانی تا کنون درخواست ملاقاتی نداشتهاند اما مادر مهدی هاشمی و همسرش این درخواست را داشتهاند.
به گزارش ایسنا، علیزاده طباطبایی در پایان درباره فائزه هاشمی نیز اظهار کرد: ایشان در بند زنان زندان اوین مشغول گذراندن دوران محکومیتشان هستند. همچنین در حال حاضر فائزه هاشمی در زندان مشغول ترجمه کتابی است.