کد خبر: ۱۷۷۷۸۸
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۵

اقشار آسيب‌پذير كالاي اساسي مي‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اين طرح يك‌فوريتي پس از اعلام اما واكنش برخي نمايندگان اقتصادي مجلس را در پي داشت. شباهت و نزديكي چنين طرحي به احياي سيستم كوپني يا كالابرگي اولين دليل اعتراض برخي نمايندگان مجلس به اين طرح بود.

از همين‌رو نمایندگان مجلس در جلسه روز گذشته بررسی دو فوریتی طرح تامین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر را در دستور کار داشتند اما در نهايت نمايندگان مجلس به دوفوريت اين طرح راي موافق ندادند. گفته مي‌شود نمایندگان مجلس پس از استماع اظهارات موافق و مخالف، با 128 رای موافق، 68 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 229 نماینده حاضر با دو فوریت این طرح موافقت نکردند. بنابراين مجلس برای یک فوریت بررسي اين طرح راي‌گيري صورت داد و نمایندگان با 139 رای موافق، 34 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 228 نماینده حاضر با یک فوریت این طرح موافقت کردند. همين موضوع به خوبي مي‌تواند نشان‌دهنده واكنش نمايندگان مجلس به اين طرح باشد و مخالفت آنها با بررسي دوفوريتي چنين تصميمي نمايانگر اين است كه نمايندگان آنچنان روي خوشي به اين طرح نشان نداده‌اند.

گفتني‌است براساس ماده واحده این طرح و در صورت تصویب نهایی دولت موظف می‌شود به منظور کمک به معاش خانواده‌های نیازمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور و 10درصد جمعیت آسیب‌پذیر«اولین دهک پایین درآمدی جامعه» نسبت به تامین کالاهای اساسی آنان شامل برنج، روغن، قند، شکر، مرغ و گوشت قرمز با اختصاص ارز مرجع و از محل اعتبارات نهادهای مذکور و کمک‌های اختصاص یافته از منابع بودجه عمومی اقدام و از طریق کمیته امداد امام‌خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور بین آنان توزیع کنند. به گزارش مهر براساس تبصره این ماده واحده اعتبارات موضوع مستمری محرومین در سال 1391، صددرصد تخصیص یافته تلقی می شود.

بايد توجه داشت كه اين طرح به امضاي 44 نفر از نمايندگان مجلس رسيده‌است. اين نمايندگان در متن توجيهي طرح پيشنهادي خود نوشته‌اند: با عنایت به مبارزه علنی استکبار جهانی و محدودیت‌ها و تضییعات فوق‌العاده‌ای که علیه امت اسلامی به‌ویژه ملت سرافراز ایران اسلامی اعلام می‌کند و به منظور پیروی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت پیش بینی مقدمات لازم برای تمهید اقتصاد مقاومتی که از عناصر ضروری آن تامین حداقل معیشت برای اقشار آسیب پذیر است، این طرح با قید دوفوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی شده‌است.

صف‌آرايي براي مخالفت با طرح شبه‌كوپني

همانطور كه عنوان شد اين طرح شبه‌كوپني واكنش بسياري از نمايندگان مجلس را در پي داشت. آنطور كه اين نمايندگان مجلس مي‌گويند متن اين طرح آنها را بار ديگر به ياد احياي سيستم كوپني و زنده‌كردن اقتصاد كالابرگي انداخت. اين در حالي‌است كه نمايندگان معتقدند شرايط اقتصادي ما اكنون با شرايط اقتصاد كوپني در سال‌هاي دهه 60 تفاوت دارد و انجام چنين تصميماتي قطعا قدمي به عقب‌ در اقتصاد كشور خواهد بود.

در همين‌ زمينه ابراهيم نكو يكي از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس كه خود را يكي از مخالفان اصلي اين طرح مي‌داند به «تهران‌امروز» گفت: بنده در صحن علني مجلس در مخالفت با اين طرح شبه‌كوپني صحبت كردم و براي مخالفت خود هم دليل داشتم. او ادامه داد: مخالفت ما با اين طرح به اين معنا نيست كه مخالف حمايت از اقشار آسيب‌پذير هستيم يا به آنها بي‌اعتناييم، بلكه مخالفت ما به اين دليل است كه نمي‌خواهيم اوضاع را پيچيده‌تر از شرايط فعلي كنيم.

نكو خاطرنشان كرد: مسلما ما بايد به اقشار آسيب‌پذير و كم‌درآمد كمك كنيم اما اين كمك بايد بر اساس برنامه‌اي پياده شود كه بيشترين اثر مثبت را براي كشور داشته باشد و طيف وسيعي از كارشناسان و نمايندگان مجلس هم نسبت به آن نظر مساعد داشته باشند.

اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سوال كه اجراي چنين طرحي اصولا امكان‌پذير هست يا خير گفت: اين طرح هنوز مورد بررسي دقيق قرار نگرفته‌‌است اما قطعا براي اجرايي كردن آن ساز و كاري وجود ندارد و مشخص نيست تامين نيازهاي اساسي اقشار كم‌درآمد قرار است بر اساس چه مكانيسمي اجرايي شود. او همچنين در مخالفت با دوفوريتي بودن اين طرح تصريح كرد: زماني كه دو فوريتي بودن اين طرح عنوان شد بسياري از نمايندگان مجلس با آن مخالفت كردند. زيرا دوفوريت بودن چنين طرح شتاب‌زده‌اي در شأن نمايندگان مجلس نيست و در اين شرايط اقتصادي نمايندگان مجلس تصور مي‌كنند بايد به مسائل اصلي‌تري بپردازند كه در برگيرنده طيف وسيعي از اقشار جامعه باشد.

اين عضو كميسيون اقتصادي دليل مخالفت بسياري از نمايندگان مجلس با طرح دوفوريت تامين كالاهاي اساسي اقشار كم‌درآمد را اين‌طور تشريح كرد: عموما طرح‌هاي دوفوريتي زماني مطرح مي‌شوند كه در كشور احساس خطري وجود داشته يا اضطراري پيش آمده باشد و به تعويق انداختن بررسي طرح، صدمات جبران‌ناپذيري براي كشور در پي داشته باشد. نكو ادامه داد: اين در حالي‌است كه اين طرح نه ما را متوجه خطري جبران‌ناپذير مي‌كند و نه اينكه اضطرار خاصي در آن احساس مي‌شود و از همين‌رو لفظ دوفوريت براي اين طرح بي‌معنا بود و بنابراين نمايندگان ترجيح دادند به يك فوريت اين طرح راي بدهند. او يادآور شد: چنين طرحي‌هايي نبايد به صورت شتابزده اجرا شوند زيرا مي‌توانند آسيب‌هاي جدي در پي داشته باشند. به همين خاطر ما بايد اين طرح را به طور دقيق بررسي كنيم، آفت‌ها، معايب و مزاياي آن را استخراج كنيم و به اصطلاح به چكش‌كاري آن بپردازيم و سپس نسبت به اجراي آن اقدام كنيم.

نكو اينطور ادامه داد: درست است كه ما در كشور قشري به عنوان آسيب‌پذير داريم اما اينطور نيست كه عده‌اي در حال نابودي باشند. همچنين كميته امداد امام خميني و بهزيستي طبق روال معمول به وظايف خود به درستي عمل مي‌كند و به اين اقشار كمك مي‌رساند و به تقويت بنيه اقتصادي آنها فكر مي‌كند بنابراين نياز به پيچيده كردن اين ساز و كار نيست. 

اين نماينده مجلس به ايراد ديگر اين طرح اشاره كرد و گفت: نكته ديگر اين است كه چه ارگاني مشخص كننده قشر آسيب‌پذير است؛ متر و ملاك مسئولين براي مشخص كردن اقشار آسيب‌پذير چيست و چطور مي‌خواهند به اين اقشار كمك برسانند. وي نامشخص بودن پاسخ اين سوالات را يكي از اصلي‌ترين معايب اين طرح دانست و افزود:
 
اين طرح يادآور اقتصاد كوپني‌است و به همين خاطر درست نيست كه دست به اجراي آن بزنيم. زيرا اكنون ما در شرايط بحراني دوران جنگ نيستيم و توان مقابله با تحريم‌ها را هم داريم. از سوي ديگر در همين‌ رابطه احمد بخشايش اردستاني عضو كميسيون امنيت ملي هم به «تهران‌امروز» گفته‌است: در زمان افزايش قيمت دلار نظرات متفاوتي درباره استفاده دولت از مابه‌التفاوت قيمت ارز عنوان شد اما در نهايت آثار اين افزايش قيمت تا جايي پيش رفت كه مجلس مجبور شد دو تصميم اتخاذ كند. او ادامه داد: در ابتدا افزايش يارانه‌هاي نقدي را متوقف كرد و در يك اقدام پارادوكسي ديگر اجازه داد تا از ارز مرجع، كالاي اساسي تهيه شود و به افرادي كه زير پوشش كميته امداد و بهزيستي هستند داده شود.خوب اين طرح هم همان است و بهتر بود به جاي تبعيض و اقدام به طرح‌هاي كپونيستي كه براي دهه 60 است ميزان يارانه‌ها را افزايش مي‌دادند.

البته نبايد فراموش كرد كه پس از سخنان احمد توكلي نماينده مردم تهران در مجلس هم كه از كوپني كردن اقتصاد كشور سخن گفته بود نمايندگان مجلس چنين واكنش‌هايي نشان دادند. آنها در آن مقطع زماني هم نسبت به احياي سيستم كوپني در اقتصاد كشور اعتراض كرده و گفته بودند شرايط اقتصادي حال حاضر مثل دوران جنگ نيست و نيازي به طرح‌هايي كه اقتصاد كشور را به عقب مي‌برد احساس نمي‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۲
0
0
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۲
0
0
اين هم يك ادعا ست. بررسي كنيد چرا بعد از گذشت ماه ها از ماه رمضان هنوز سبد كالاي رمضان به بسياري از كارمندان از جمله بخش عمده فرهنگيان داده نشده است؟ لطفا پيگيري كنيد .اين دولت فقط ادعا ميكند اما عمل ...
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۲
0
0
پس کارگران وفرهنگیان چطور؟ من معلم هنوز سبدکالامو نگرفتم
توسی از مشهد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
0
0
این طرح درست در آستانه انتخابات ریاست جمهوری داده شده تا از رای اقشار آسیب پذیر به نفع یک جناح خاص استفاده شود و پس از انتخابات دوباره این طرح باطل خواهد شد.
مطمئن باشید.
لطفا نظر بنده را برای ثبت در تاریخ منتشر نمایید.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین