آفتاب: ۱. روز جمعه اول محرم ۱۴۳۴ رسید و ۱۳۷۳ سال از عاشورای امام حسین میگذرد. با روز جمعه تاریخ ورق میخورد و سال جدید قمری فرا میرسد و باید با عاشورای حضرت تجدید عهد نماییم. در مورد عاشورا باید «تقویم و تبیین، تحلیل و تعلیل عاشورا» را مورد ارزیابی و ارزشیابی قرار دهیم، و از خود بپرسیم که چگونه در این محدوده ۱۴ قرن قمری، این حادثه بینظیر ماندگار شده، بلکه جنگ و غارت و آتشسوزی در آن نیم روز توسط امویان فراموش نگشته و همگان میگوییم «اللهُمَّ الْعَنْ أوّلَ ظالِم ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، وَآخِرَ تَابِع لَهُ عَلَى ذلِكَ، السَّلام عَلَى الحُسَيْن، وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ و علی الّذِينَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَيْن عَلَيْهِ السَّلام» و این درود و سلام بر حسینیان و لعنت و برائت از یزیدیان تداوم یافته است.
۲. رسالت ما در عاشورای حسینی این است که شعارهای عاشورا را ورق بزنیم که عبارتند از: «اصلاح ایده و اندیشه امّت محمدی، احیاء امر به معروف و نهیاز منکر، تحقق سیره محمدی و علوی، آزادگی و حریّت، اعتماد به نفس و استقلال انسانی، پذیرش مرگ زیبا و شهادت، پرهیز از زندگی ذلّتبار و خودباختگی، بیداری و هوشیاری و دیدنمداری، حقمداری و حق پذیری در همه حیات، سازش ناپذیری در برابر زور و زر و تزویر و تحمیل و تفرعن، شیعه علی و حسینی بودن و زاویه داشتن با شیعه آلابیسفیان و آلمروان و آلزیاد، دوستی آلالله و آلرسول و آلعلی و آلفاطمه و حسین و حسن علیهالسلام، عدالتپذیری و طاغوتگریزی از هر نوع و رنگ و اندیشه و اخلاق.
۳. زندگینامه عاشوراییان را بدرستی ورق بزنیم و انان را بدرستی بشناسیم که از هر گروه و جمعیت و تیپ «پیر، جوان، نوجوان، کودک، مشهور، فرمانده، رئیس قبیله، غلام و برده، گمنام، زن و مرد، هاشمی و غیرهاشمی» نمونه دارند و امام حسین علیهالسلام از تاریخ گلچین نمود و به نمایشگاه تاریخ آورد و تاریخ را با خون خود نوشتند و تابلو ساختند.
نازم آن آموزگاری را که در یک نصف روز
دانشآموزان عالم را چنین دانا کند
ابتدا قانون آزادی نویسد در جهان
بعد از آن با خون هفتاد و دو تن امضاء کند
نام دانشگاه خود ایمان و آزادی گذاشت
تا جنایت پیشگان را در جهان رسوا کند
ز امر حق تسلیم نامردان نشد تا در جهان
زورگوئی از کتاب زندگی الغاء کند
چون که بود جویای آب از چشمه آزادگی
تشنه لب جان داد تا آن چشمه را پیدا کند
در حال حاضر و در بعضی از اوقات ، پیام امام حسین (ع) ، این چیزی نیست که داریم می بینیم .
خیلی ها سرتاسر سال را ظلم و ستم ، دزدی در کار و مسئولیت ، احتکار و خیانت به حق مردم و گرانفروشی
می کنند و درچنین روزهایی با یک نذری دادن تشریفاتی ، و عزاداری دروغین ، وجدانشان را ظاهرا" پیش خودشان و مردم ، راحت جلوه داده و فکر می کنند که خیلی دین دارند .
کسی که دین دارد ، در همه حال و درتمامی طی سال ، به یاد
خداوند بوده و ظلم و ستم و احتکار ، مردم آزاری ، مخلوق آزاری ، گرانفروشی و خیلی از معضلات و منکرات دیگر را انجام نمی دهد .
فراموش نکنیم که پیامبران و امامان هم ، همگی آمدند که
بگویند ، فقط پروردگار جهان را پرستش کنید و همیشه به یاد
او باشید و درهمه حال عدالت ، صداقت و محبت به کلیه مخلوقات خداوند ( اعم از همنوعان ، حیوانات و محیط زیست)
را در نظر داشته باشیم . انشاءالله .