آفتابنیوز : آفتاب: مدیر کل دامپزشکی گیلان گفت: به هیچ وجه مصرف ماهی دودی و شور را توصیه نمیکنم.
دکتر علی معافی بشری با اشاره به اینکه تعداد زیادی مکانهای زیرزمینی برای دودی کردن و شور کردن ماهی در استان وجود دارد، گفت: در حال حاضر فقط دو سایت از اداره کل دامپزشکی گیلان مجوز دودی کردن و شور کردن ماهی را اخذ کردهاند و بقیه مکانها غیر مجاز و غیر بهداشتی هستند.
وی افزود: بارها و بارها برای جمع آوری ماهیهای دودی و شور در بازار رشت به دلیل مضر بودن آنها اقدام شده، اما نتیجهای نگرفتیم و دوباره فروشندگان این محصولات، بساط خود را پهن میکنند.
دکتر بشری با بیان این مطلب که اغلب ماهیهایی که به صورت تازه فروخته نمیشوند و بر روی دست فروشندگان میمانند برای شور کردن و دودی کردن مورد استفاده قرار میگیرند، گفت: به همین دلیل است که استفاده از این ماهیها اصلا توصیه نمیشود.
وی ادامه داد: استفاده از نمک زیاد و چوبهای نامعلوم برای دودی کردن از جمله دلایلی است که خاصیت سرطانی به ماهیهای شور و دودی میدهند.
به گزارش ایسنا،مدیرکل دامپزشکی گیلان تصریح کرد: تنها راه از بین بردن بساط فروش ماهیهای شور و دودی این است که مردم از خرید آنها خودداری کنند تا به تدریج مصرف این محصولات از سفره گیلانیها برچیده شود.
درحال حاضر متقلبان ، ظرفهای مواد غذایی را طوری می سازند که از زیر برآمدگی داشته باشد و جای کمتری از مواد در آن جا بگیرد . همین ماهی گندیده ها را دودی می کنند و به خورد مردم میدهند ، در هر کاری تقلب بیداد می کند .
باید خطهای قرآن را با طلا نوشت و در هر خانه ای آویزان کرد ،
ولی افسوس که کمتر صدایی برای امر به معروف و نهی از منکرات ، از کسی بیرون می آید .
منکرات این جامعه ، اختلاس ها ، دزدی از بیت المال ، احتکارها ، تقلب ها ، رانت خواری ها ، گرانفروشی ها ، دلالی ها ، قاچاق مواد مخدر و دهها منکرات اجتماعی دیگر .........
که در مملکت بیداد می کنند و کاری ازدست کسی برنمی آید.