نشست هفتگی مهمانپرست با خبرنگاران
زمان و مکان مذاکره ۱+۵ هنوز قطعی نشده است
آفتابنیوز : آفتاب: رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره مذاکرات ایران با ۱+۵ با اشاره به گفتوگوی معاونان اشتون و جلیلی اظهار داشت: در خصوص تاریخ و مکان بعدی مذاکره صحبتهایی در حال انجام است و هنوز چیزی قطعی نشده و به محض اینکه توافقی صورت گیرد، اطلاع رسانی خواهد شد.
خبرنگار فارس با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر بسته پیشنهادی جدید ۱+۵ ایران از مهمانپرست پرسید که آیا این بسته را به شما ارائه دادهاند که وی پاسخ داد: بهتر است ۱+۵ اقدامی منطقی در راستای حل مسائل انجام دهد. کاملا روشن است که بحث ما و ۱+۵ به چه صورت میتواند به نقطه مطلوب برسد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران به ۱+۵ که مورد تائید ۱+۵ نیز قرار گرفته و جامع و سازنده بوده، عنوان کرد: تصورات اشتباه مبنی بر اعمال فشار و همزمان با آن پیشنهاد بستههای جدید هیچ ارزشی ندارد و راهگشا نیست.
مهمانپرست بر تحقق حقوق کامل ملت ایران در بهرهمندی از دانش هستهای تاکید کرد و افزود: ۱+۵ باید دست از رفتارهای اشتباه گذشته برداشته و رویکرد منطقی را در پیش بگیرد و حقوق ملت ما را محترم بشمارد و در این صورت رفع نگرانیهای احتمالی کشورهای مدعی به راحتی قابل حصول است.
وی در خصوص اظهارات بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مبنی بر اینکه باید منتظر نتیجه مذاکرات ایران و آژانس بود و بعد وارد فاز مذاکره با ۱+۵ شد،اظهار داشت: افراد مختلف دیدگاههای خود را مطرح میکنند. مذاکرات ایران و آژانس باید فنی و حقوقی باشد و در چارچوب این مذاکرات میتوانیم به سرعت به توافق برسیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که نوع رفتار کشورهای غربی با فعالیت هستهای ما اصلا فنی و حقوقی نیست، خاطرنشان کرد: رفتار آنها رفتار هدفمند سیاسی است و میخواهند به این بهانه به ملت ما فشار وارد کنند تا به اهداف مورد نظر خود دست یابند.
مهمانپرست مذاکرات اصلی ایران وآژانس را خوب برشمرد و با اشاره به نشست بعدی که قرار است اواخر دی ماه در تهران برگزار شود،؛ گفت: ابراز امیدواری تیم آژانس نسبت به دسترسی به توافق با ایران نشانگر آن است که بحثها پیشرفت خوبی داشته و از نظر فنی و در چارچوب حقوقی توانستهایم به توافق خوبی دست پیدا کنیم.
مهمانپرست ادامه داد: بهترین راه حل برای این که مذاکره با ۱+۵ به نتیجه برسد، این است که حقوق هستهای ما برای فعالیتهای صلحآمیز به رسمیت شناخته شود و اگر نگرانی وجود دارد، در مذاکرات با آژانس نسبت به چگونگی رفع این نگرانیها به توافق خواهیم رسید.
وی در عین حال یادآور شد: فقط قرار نیست که مذاکرات ایران و ۱+۵ مختص بحث هستهای باشد بلکه موضوعات مختلف دیگری در منطقه و جهان وجود دارند که باید راه حلی برای آنها یافت و کشورهای مستقل باید در مدیریت فعلی جهان مشارکت داشته باشند تا بحرانها حل شود.
خبرنگاری در خصوص بازدید بازرسان آژانس از سایت پارچین سؤال کرد که مهمانپرست اظهار داشت: ما در مذاکرات با آژانس به دنبال دستیابی به توافقات همه جانبه هستیم و در این توافق باید حقوق هستهای کشورمان کاملا به رسمیت شناخته شود و بتوانیم از این دانش شامل چرخه سوخت و غنی سازی به شکل کامل و برای توسعه کشور و در راستای اهداف صلح آمیز استفاده کنیم.
وی افزود: اگر به توافق جامعی دست یابیم که حقوق ما را به رسمیت بشناسند، اقداماتی که میتواند به رفع نگرانیهای آژانس منجر شود انجام خواهیم داد و شما جزئیات آن را مشاهده خواهید کرد.
مهمانپرست در خصوص اظهارات دولتیار از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای ایران مبنی بر اینکه به مذاکرات ایران و ۱+۵ خوشبین نیستم، عنوان کرد: نتایج مذاکرات به عملکرد ۱+۵ بستگی دارد. ما بارها نظرات خود را اعلام کرده و عنوان کردهایم که برای مذاکرات سازنده آماده هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد:اگر ۱+۵ حقوق ما را به رسمیت بشناسد و بر مبنای وصولی وارد مذاکره شود میتوان خوشبین بود. ولی اگر رفتار غیر منطقی داشته باشند خوشبینی جایی ندارد.
وی ادامه داد: اگر یکی از اعضای تیم مذاکره کننده نقطه نظراتی را بیان میکند بر مبنای فضایی است که از سوی ۱+۵ اجرا میشود. اگر تغییر مناسبی در ادبیات ۱+۵ ایجاد و رویکرد منطقی را اتخاذ و دست از روشهای اشتباه گذشته یعنی فشار و تحریم بردارند، و حقوق ما را به رسمیت بشناسد ما به نتیجه خواهیم رسید ولی اگر به روشهای اشتباه گذشته ادامه دهند، نباید خوشبین بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اظهارات اخیر احمدینژاد مبنی بر اینکه عدهای در داخل نمیخواهند پرونده هستهای به نتیجه برسد؛ عنوان کرد: ممکن است برخی افراد در داخل کشور تصوراتی را نسبت به اصل و منافع نظام داشته باشند که در هر کشوری این مسئله وجود دارد اما قاطع ملت ما از حقوق هستهای کامل برای بهرهمند شدن از فعالیتهای صلح آمیز هستهای و توسعه کشور حمایت میکند و این قاطعیت ملموس است.
وی یادآور شد: اگر کسی دید دیگری داشته باشد جزو اکثریت ملت ما و خواستههای آنها نخواهد بود. همه ما معتقدیم که باید از منافع ملی با اقتدار دفاع کنیم و از این حقوق و دانش پیشرفته برای اعتلای کشور بهرهمند شویم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: هیچ کشور و دولتی در دنیا نمیتواند ملت ما را از حقوقش محروم کند.
یکی از خبرنگاران با اشاره به بمباران اردوگاه یرموک توسط جنگندههای ارتش سوریه موضع جمهوری اسلامی را جویا شد که مهمانپرست در این باره گفت: کشورهایی که به افزایش درگیری در داخل سوریه کمک کرده و سعی میکنند تا جنگ داخلی را دامن بزنند و برای گروههای مختلف در سوریه سلاح میفرستند و در صدد توسعه اقدامات تروریستی هستند، هیچ نفعی برای سوریه ندارند. و همه باید کمک کنند تا جلوی اقدامات تروریستی گرفته شود.
مهمانپرست ادامه داد: اگر کشورها مدعی دفاع از حقوق مردم سوریه هستند باید تلاش جدی برای توقف درگیریها را در دستور کار قرار دهند و اجازه ندهند که سوریه محل حضور تروریستها شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای برقراری آرامش در سوریه تلاش میکند، عنوان کرد: این گونه حوادث که جان مردم را به خطر میاندازند باید متوقف شود.
بابا شما توافق کن باشید بیایید خونه ما از نظر من موردی نداره
یه جعبه شیرینی و یک کم میوست دیگه
اگر مذاکره طولانی شد زنگ میزنم از بیرون بیارن
شما نگران جا نباشید به فکر مذاکرتون باشید من خودم ترتیب بقیه رو میدم
اره بابا جون اره
بابا شما توافق کن باشید بیایید خونه ما از نظر من موردی نداره
یه جعبه شیرینی و یک کم میوست دیگه
اگر مذاکره طولانی شد زنگ میزنم از بیرون بیارن
شما نگران جا نباشید به فکر مذاکرتون باشید من خودم ترتیب بقیه رو میدم
اره بابا جون اره