کد خبر: ۱۸۱۷۹۷
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۹

سموم کشاورزی سرطان‌زاست، خیار را با پوست نخورید!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه گفت: مصرف میوه و سبزی به دلیل دسترسی کم، آموزش ناکافی و مسائل اقتصادی در جامعه ایرانی یک دوم نیاز واقعی است. با این حال مصرف بیش از حد سموم کشاورزی نیز موجب سرطان‌زا شدن برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها می‌شود.

مجید حاجی فرجی در مورد نقش تغذیه در سلامت اظهار داشت: با نوع غذایی که می‌خوریم می‌توانیم بسیاری از بیماری‌ها را بهبود ببخشیم یا اثرات مشکل‌زا یا عوارض بیماری را کاهش دهیم.

وی گفت: میوه و سبزی‌ها به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان، املاح، ویتامین‌ها و فیبر مناسب گروه‌های بسیار مهم غذایی هستند که می‌توانند احتمال بروز سرطان‌های مختلف از جمله کلورکتال و سینه را کاهش دهند یا عوارض حاصل از بیماری را در راستای بقای بیمار کم کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه پاکیزه بودن میوه و سبزی‌ها یکی از عوامل مهم برای جلوگیری از عوارض مخرب است، گفت: به دلیل استفاده از سموم دفع آفات در مرحله تولید و کشت، میوه و سبزی‌ها آلوده می‌شوند و فارغ از اینکه کشاورز باید بداند در چه مرحله‌ای و از چه میزان سم استفاده کند تا کمترین آلودگی روی محصولات باقی بماند، خانواده‌ها باید در شست‌و‌شوی میوه و سبزی‌ها دقت کنند.

حاجی فرجی ادامه داد: نباید به شستن میوه و سبزی‌ها یک مرتبه و آن هم فقط با آب اکتفا کرد بلکه باید چند مرحله شست و شو انجام شود و حتماً از یک محلول ضد عفونی کننده نیز استفاده شود.

وی ادامه داد: در عین حال از آنجایی که سموم دفع آفات معمولاً حالت چرب دارند و نفوذ‌پذیرند می‌توانند روی پوست میوه بنشینند و برای برخی صیفی‌جات مانند خیار و گوجه‌فرنگی که پوست نازکی دارند توصیه می‌کنیم صرف نظر از فیبر مناسب در پوست این صیفی‌جات را بدون پوست استفاده کنند.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه افزود: تحقیقات در دنیا نشان داده که سالانه به ازای هر صدهزار نفر ۱۰۰ نفر به سرطان مبتلا می‌شوند که اگر میزان مصرف میوه در روز فقط ۱۰۰ گرم افزایش یابد ۱۰ درصد از بروز سرطان‌ها کم شود یعنی در کشور ما چیزی حدود ۷۵۰۰ نفر و این مسئله در مورد سبزی‌ها هم صادق است تا جایی که با افزایش مصرف ۱۰۰ گرم سبزی در روز ۲۰ درصد از میزان سرطان‌ها کاهش می‌یابد.

حاجی فرجی در مورد میزان مصرف استاندارد میوه و سبزیها افزود: هر فرد باید در روز ۳ تا ۴ واحد میوه و ۷ واحد سبزی مصرف کند اما در جامعه ما به دلیل دسترسی کم، مسائل اقتصادی یا نبود آموزش مناسب میزان مصرف یک دوم نیاز روزانه است.

وی اذعان داشت: این نشان می‌دهد در هرم غذایی ۳ پنجک غذایی طبق استاندارد فائو به طور مناسب مصرف نمی‌شود و سرانه مصرف میوه در کشور ۱۴۰ گرم در روز و سبزیجات ۲۳۰ گرم است که بین یک دوم و تا دو سوم نیاز هر فرد است.

این متخصص تغذیه تغییر الگوی تغذیه و نحوه زندگی را در آمار بروز سرطان در بیماری‌های غیرواگیر بسیار مؤثر دانست و گفت: از طرفی کنترل مزارع کشاورزی برای مصرف سموم دفع آفات کافی نیست و گاهی ممکن است چند برابر حد استاندارد مصرف شود که می‌تواند خطر بروز سرطان را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا،وی نحوه پخت سبزی را از عوامل مؤثر در ثابت نگه داشتن خواص آن دانست و گفت: پخت سبزیجات در زمان‌های طولانی و سرخ کردن آن با روغن از عوامل مهمی است که ممکن است تا ۸۰ درصد از خاصیت سبزی را کم کند و بهترین روش استفاده از درجه حرارت کم، زمان کوتاه پخت و قرار دادن در فر، آرام‌پز یا بخار‌پز شدن است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
فروغ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
1
یه روز میگید با پوست خوبه یه روز میگید پوست بکنید. یه روز میگید مکرو ویو بده سرطان میاره روز دیگه میگید از پخت با ذغال بهتره . یه روز میگید ماست خوبه بعد پیک دانش اموزی دست بچه هامون میدید که ماست عامل پوکی استخوانه و باید چکیده مصرف بشه. از این بگیر و ببندها خسته شدیم . بابا جان هر خوراکی هر جور بهت میچسبه و حال میده همونطوری بخور و با کسی کاری نداشته باش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
1
0
آقا جان همه ی ما یه روز می میریم چرا از میوه ها و خوراکیها به خاطر افزوده شدن دو روز بیشتر به زندگی لذت نبریم به قول خیام:
این قـافـله عـمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را کـه شب می گذرد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین