آفتابنیوز : آفتاب: کامبیز مهدیزاده امروز در گفتوگو با فارس در بیرجند با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده شهری اظهار کرد: در حال حاضر این طرح در مرحله اسقرار قرار دارد.
وی افزود: اکنون امور مربوط به بررسی مطب و مراکز ارائه خدمت متقاضی همکاری در طرح بررسی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان داشت: در حال حاضر ۵۰ درصد از این مواد (مطب و درمانگاهها) برای انعقاد قرارداد به بیمهها معرفی شدهاند.
مهدیزاده با بیان اینکه تاکنون ۱۲۶ نفر پزشک متقاضی در سامانه خدمات سلامت الکترونیک برای همکاری در طرح پزشک خانواده ثبتنام کردهاند، گفت: هنوز فعالیت آغاز نشده و امکان ثبتنام مردم نیز فراهم نیست.
وی با اشاره به تأمین شدن هزینههای این طرح تصریح کرد: با توجه به نوع قرارداد پزشکان، بیمهها نسبت به انجام پرداختی مطابق سرانه تعیین شده اقدام میکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: اما هزینههای مربوط به سایر نیروها (به جز پزشک و ماما) در مراکز بهداشتی و درمانی وابسته به وزارت بهداشت جدا از سرانههای پرداختی است.
مهدیزاده تصریح کرد: با توجه به دستورالعمل مربوط به هزینه ویزیت و دارو در سطح پزشک عمومی در برنامه پزشک خانواده شهری رایگان بوده و در سطوح تخصصی ۱۰ درصد ویزیت و ۳۰ درصد دارو و در موارد بستری ۵ درصد هزینهها را بیمه شده پرداخت میکند.
وی با اشاره به مزایای این طرح افزود: نظاممند شدن سیر مراجعه بیماران به پزشک عمومی و متخصص با رعایت سیستم ارجاع، کاهش هزینههای پرداختی بیمهشدگان، شناسایی زود هنگام بیماریها با ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و ویزیت پایه و ارتقای سطح سلامتی آحاد مردم و جامعه از اهم مزایای این طرح است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در صورت عملیاتی شدن و اجرای دقیق و همکاری مردم میتواند بهترین راه برونرفت از وضعیت فعلی باشد.
مهدیزاده تصریح کرد: این اقدام از یک سو سهم گیرندگان خدمت را از هزینههای نظام سلامت به میزان چشمگیری کاهش داده و از سوی دیگر گامی بسیار موثر در توزیع عادلانه امکانات بهداشتی و درمانی برداشته میشود.