آفتابنیوز : آفتاب: فرید محمدزاده در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: میان وعده غذایی که از طریق پایگاهها یا بوفههای تغذیه در مدارس برای دانشآموزان تأمین میشود، باید بتواند ۴۰۰-۳۰۰ کیلوکالری انرژی، ۱۲-۱۰ گرم پروﺗﺋین و بخشی از ریزمغذیها مانند ویتامین و آهن مورد نیاز روزانه دانشآموزان را تأمین کند.
وی با بیان اینکه شرایط بهداشتی پایگاه تغذیه سالم درمدارس باید در سه بعد مواد خوراکی، فضای فیزیکی و فرد متصدی در نظر گرفته شود تا مواد خوراکی سالم به دانشآموزان عرضه شود، افزود: جهت ارتقای سلامت تغذیهای دانشآموزان باید موادغذایی باارزش در پایگاه تغذیه مدارس عرضه شود و از توزیع موادغذایی بیارزش و غیرمجاز جلوگیری و پرهیز شود.
محمدزاده با اشاره به اینکه باید ازعرضه مواد غذایی مثل پفک و چیپس خودداری و از خرما و انواع مغذیها در این پایگاهها توزیع شود، خاطرنشان کرد: مواد خوراکی میان وعده دانشآموزان نقش بسیار بسزایی در سلامت و رشد آنها دارد.
مسوول بهداشت مدارس مرکز بهداشت استان تصریح کرد: آب و غذای آلوده عامل بیماریهای رودهای واگیردار مانند اسهال است که با رعایت اصول بهداشت موادغذایی میتوان از این بیماریها پیشگیری کرد و دانشآموزان باید قبل از مصرف هرگونه مواد خوراکی دستهای خود را با آب و صابون بشویند و برای آشامیدن آب از لیوان اختصاصی استفاده کنند.
محمدزاده ادامه داد: نگهداری موادغذایی در مدارس بسیار مهم است و به منظور پیشگیری از آلودگی این مواد با گرد و غبار و حشرات باید آنها را در ظروف سربسته و در یخچال نگهداری کرد و این آگاهی را به دانشآموزان داد که موادغذایی را از دستفروشان دورهگرد خریداری نکنند و در خرید موادغذایی از فروشگاهها به تاریخ تولید و انقضاء توجه کامل داشته باشند.
این کارشناس تغذیه به استفاده از ساندویچهای خانگی اشاره و تأکید کرد: دانشآموزان بهتر است از ساندویچ و لقمههای خانگی شامل نان وتخم مرغ، گوجه، سبزی، پنیر و گردو بعنوان میان وعده استفاده کنند.