آفتابنیوز : به گزارش بي بي سي، توني بلر، نخست وزير بريتانيا كه رياست اين نشست با حضور 23 كشور جهان را به عهده داشت گفت: مسموميت در روابط بين المللي تا حدود زيادي ناشي از ناكامي در پيشرفت در مناقشه اسرائيلي ها و فلسطيني هاست.
بلر تأكيد كرد: اين كنفرانس به هيچ وجه نمي تواند جايگزين مذاكرات صلح ميان اسرائيل و فلسطيني ها براي دست يافتن به راه حلي نهايي شود، اما موفقيت در مذاكرات صلح در گرو ايجاد نهادهاي مستحكم فلسطيني است كه در اين كنفرانس بر سر آن توافق شد.
نخست وزير بريتانيا گفت كه در مورد اقدامات عملي براي تشكيل يك كشور خودكفاي فلسطيني توافق حاصل شده و اين توافق شامل سه بخش مي شود: حكومت، امنيت، و توسعه اقتصادي و اجتماعي.
به گفته وي اتحاديه اروپا به تاسيس نهادهاي جديد سياسي كمك خواهد كرد، آمريكا يك گروه هماهنگي امور امنيتي تاسيس خواهد كرد و بانك جهاني در توسعه اقتصادي نقش عمده اي بر عهده خواهد داشت.
محمود عباس، رهبر فلسطينيان نيز گفت كه مردم او گمان مي كردند كه در تقلاي خود تنها هستند، اما اكنون مطمئن شده اند كه جامعه بين المللي نيز به شدت نگران حال آنهاست.
او تأكيد كرد كه فلسطيني ها به فرآيند صلح بين المللي متعهدند و آنچه در توان دارند در جهت حفظ آتش بس با اسرائيل به كار خواهند بست.
كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا كه از جمله وزراي خارجه شركت كننده در اين كنفرانس بود، در يك نشست خبري پس از كنفرانس اظهار عقيده كرد كه چشم انداز صلح تا اين اندازه روشن نبوده است.
وي گفت: انتخابات اخير در عراق و سرزمين هاي فلسطيني، و حركت به سوي گسترش مشاركت سياسي در مصر و عربستان سعودي، بشارت دهنده دوراني با پيامدهاي مهم براي منطقه است.
وي گفت: به نفع همه است به شكل گيري آينده اي بهتر كمك كنند و اسرائيل را ترغيب كرد تا از انجام اقداماتي كه ممكن است به روند شكننده صلح آسيب برساند خودداري كند.
در پيش نويس همايش از اسرائيل خواسته شده كه محدوديت هايي را كه راه فعاليتهاي اقتصادي را سد مي كند لغو كند و فلسطيني ها هم بايد دست به اصلاحاتي از جمله ادغام سرويس هاي امنيتي و اطلاعاتي بزنند.
در بيانيه همايش گفته شده كه در حالي كه شركت كنندگان توجه داشتند كه وضعيت منطقه ناپايدار است، آنها همچنين بر اهميت تلاش مجدد براي احياء صلح از طريق اجراي كامل طرح «نقشه راه» تأكيد كردند.