آفتابنیوز : آفتاب: قدرت میکروباتری جدید حتی از قدرت بهترین ابرخازنها پیشی گرفته و این امر میتواند کاربردهای جدیدی را در ارتباطات رادیویی و حوزه الکترونیک فشرده به دنبال داشته باشد.
برای کاربردهایی نظیر پخش یک سیگنال رادیویی بر روی مسافت طولانی که به نیروی زیادی نیاز دارد، خازنها میتوانند انرژی را به سرعت آزاد کنند اما قادر به ذخیرهسازی مقداری کمی انرژی هستند.
همچنین برای کاربردهایی مانند فعالیت رادیو به مدت طولانی که نیازمند انرژی زیادی هستند، سلولهای سوختی و باتریها انرژی زیادی را در خود نگه میدارند، اما شارژ یا آزادسازی آن را به کندی انجام میدهند.
به طور کلی در صورت نیاز به انرژی زیاد، نمیتوان میزان نیروی بالایی دریافت کرد و همچنین در صورت نیاز به نیروی بالا، دریافت انرژی بالا بسیار دشوار است، اما در کاربردهای مدرن به هر دوی این مولفهها نیاز است و این واقعیت راز پیدایش میکروباتری جدید است.
مکروباتریهای جدید هر دوی انرژی و نیرو را در اختیار میگذارند و دانشمندان قادر خواهند بود آنها را در طیف وسیعی در مقیاس نیرو-در مقابل- انرژی تنظیم کنند.
این باتریها قابل شارژ بوده و قادرند هزار برابر سریعتر از فناوریهای رقیب عمل شارژ را صورت دهند.
با دارا بودن چنین منبع نیروی قابل دسترسی علاوه بر قطعات الکترونیکی، ابزارهای پزشکی، حسگرها و سایر کاربردها نیز جهشی رو به جلو را تجربه خواهند کرد.
تاکنون تمامی ابزارهای الکترونیکی به اندازه باتری محدود شده بودند، اما با فناوری جدید هماکنون خود باتری نیز کوچک است.
دانشمندان حاضر در این پروژه، هماکنون در حال واردکردن باتری طراحی شده در اجزای الکترونیکی و تولیدپذیری ارزان آن هستند.
به گزارش ایسنا، جزئیات این موفقیت علمی در مجله Nature Communications انتشار یافت و «بنیان ملی علوم» و همچنین «دفتر نیروی هوایی تحقیقات علوم» امریکا حامیان اصلی این پروژه گزارش شدهاند.