جلالی تاکید کرد: پیش بینی من این است که در این شرایط اگر بحث پروتکل الحاقی مطرح شود حتما رای نخواهد آورد. از سویی پرونده هسته ای پرونده ای تخصصی است و نباید آن را به طور غیرتخصصی مورد بررسی قرار داد.
وی ادامه داد: پرونده هسته ای ما پرونده ای ملی و نباید رنگ و لعاب جناحی و سیاسی به آن داده و از آن سواستفاده کرد و به گونه ای عمل کرد که مثلا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری عده ای این پرونده را دستاویز اهداف انتخاباتی خود قرار دهند.
مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اضافه کرد: ارزیابی من از سفر روحانی به مسکو، پاریس و برلین بسیار مثبت است و تصور می کنم در این دیدار به شکل شفاف و صریح مواضع جمهوری اسلامی ایران تبیین شد.
جلالی اظهار داشت: سفر دکتر روحانی با سفر جرج بوش به اروپا مقارن شده بود و این سفر از این لحاظ نیز اهمیت بسیاری داشت. در این سفر اصولا ضمن تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت تمام چارچوب مذاکرات را معاهده پاریس عنوان شد و چنانچه بحث توقف غنی سازی مطرح شود ایران زیربار نرفته و تعلیق را خواهد شکست.
وی نفس این رفت و آمدها را موثر دانست و گفت: این نوع تعاملات با دنیا می تواند در پیش بردن پرونده هسته ای ایران موثر باشد.
جلالی خاطرنشان کرد: ایران و مجموعه تیم مذاکره کننده نهایت تلاش خود را در این عرصه انجام داده اند اما چنانچه اروپا نخواهند مذاکرات به نتیجه برسد و بر خلاف تعهدات خود عمل کنند، طبعا جمهوری اسلامی ایران هیچ تعهدی ندارد که بخواهد از اروپا دنبال روی کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر ببینیم روند مذاکرات روند مثبتی نیست و به نتیجه نخواهیم رسید، مجلس از خود واکنش نشان خواهد داد.
جلالی افزود: طرح دستیابی به فناوری هسته ای در شور اول در مجلس تصویب شده و شور دوم آن نیز در کمیسیون امنیت ملی به تصویب رسیده و اوایل سال 84 این طرح به صحن علنی خواهد آمد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس گفت: عمده فرصتی که برای مذاکره اروپا با ما باقی است تا زمان آمدن این طرح به دستور مجلس شورای اسلامی است.
مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: به نظر می رسد آمریکایی ها نیز خواهان موفقیت مذاکرات نیستند و نوع روابط اروپا و آمریکا نیز این مساله را تایید می کند، گر چه بعد از سفر بوش به اروپا تا حدودی انعطاف در سیاست خارجی آمریکا می بینیم.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران درجهت اعتماد سازی تلاش بسیاری داشته و گام ها تا کنون موفقیت آمیز بوده است، فراموش نمی کنیم دو سال پیش اعلام می کردند که ایران به دلایل داشتن منابع فسیلی نباید به سمت انرژی اتمی حرکت کند که امروز از این ادبیات کمتر استفاده می شود.
مخبر کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران منتظر پاسخ های منطقی دنیا برای حرکت های متین و منطقی خود است.
جلالی تصریح کرد: ایران سقف معینی را برای مذاکرات قائل است و اگر روند مثبت باشد و می توانیم به جمع بندی می رسیم ادامه می دهیم اما در فاصله نزدیک آینده نوع حرکت های اروپا را مدنظر داریم و وقتی مجموعه حاکمیت به جایی برسد که مذاکرات فایده ای ندارد و تصمیم بر نادیده گرفتن حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است ما حتما مذاکرات را متوقف خواهیم کرد.
جلالی تاکید کرد: این مساله تنها یک بلوف و یا یک تهدید نیست، این تصمیم در همه سطوح نظام وجود دارد که جناح های سیاسی نیز به آن معتقدند زیرا پرونده هسته ای پرونده ای ملی است.
وی در خصوص جریان قرار گرفتن مجلس از مذاکرات گفت: رییس مجلس عضو شورای عالی امنیت ملی است و در جریان مذاکرات قرارمی گیرد، دکتر بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی نیز در جلسات کمیته سیاست گذاری هسته ای شرکت می کند و مجلس و کمیسیون را در جریان قرار می دهد. از سویی مجلس هر وقت از دکتر روحانی به عنوان مسئول پرونده خواست که توضیحات ارایه کند وی حاضر شده است.
جلالی تاکید کرد: ما خواهان تعامل بیشتر مجلس با مذاکره کنندگان هستیم. سعی مجلس کارآمدی و موفقیت نظام است و در جریان قرار گرفتن مجلس باعث شانس بیشتری برای موفقیت مذاکرات است.