کد خبر: ۱۹۶۷۸۰
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷

تئوریسین اقتصادی جلیلی چگونه می اندیشد؟/تحریم ها بزرگترین لطف الهی در 100 ساله اخیر است

اگر همین فردا تحریم‎ها لغو شد آن وقت من می‎گویم که ما همه باید عزا بگیریم. از نظر من در تاریخ صد ساله کشور از آغاز تاریخ کشف نفت در کشور تا اکنون هیچ لطف الهی از ناحیه نفت بر مردم ایران نیامده جز این تحریم اخیر.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مسعود درخشان که عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی است، کمتر در افکار عمومی شناخته شده است. او که دارای درجه دکتری اقتصاد از انگلستان است، پیشتر  به عنوان متخصص اقتصاد سنجی و اقتصاد انرژی شناخته می شد ولی چندی است که تلاش می کند خود را به عنوان نظریه پرداز اقتصاد اسلامی مطرح کند. به لحاظ این که دیدگاه های اقتصادی درخشان کمتر از سوی رسانه ها منتشر شده و در فیلم شب گذشته هم او از اقتصاد کمتر سخن گفت، به گزارش خبرآنلاین، تلخیصی از دیدگاه های اخیر او  که در سخنرانی ها و نشست های دو سال اخیر عنوان شده، بدین قرار است: 
 
*مشکلات ما از زمانی شدید شد که این فرهنگ جهادی که به صورت مبارزه علیه تجاوز به نظام اسلامی ایجاد شد جای خودش را به نمایشگاه گل و گیاه داد و شروع کردند جدول‎های شکسته خیابان را رنگ کردند.
 
* اگر همین فردا تحریم‎ها لغو شد آن وقت من می‎گویم که ما همه باید عزا بگیریم. از نظر من در تاریخ صد ساله کشور از آغاز تاریخ کشف نفت در کشور تا اکنون هیچ لطف الهی از ناحیه نفت بر مردم ایران نیامده جز این تحریم اخیر.
 
*این مسخره‏ بازی بود که خبرگزاری‎های خارجی به‎راه انداخته بودند که اگر دلار برسد به قیمت 2000 تومان، نظام واژگون می‎شود ولی الآن دلار به بیش از 3000 تومان رسید و بحمد الله نظام اسلامی پابرجا و محکم است.
 
*همه ما باید یک نامه تشکر به آقای اوباما بنویسیم و بگوییم که ما از شما به‎خاطر حماقتتان ممنونیم که این اقتصاد کشور ما را یک تکانی دادید. من به عنوان یک معلم کوچک اقتصاد یک احتمال می‎دهم که اگر دلار به 4000 یا 5000 تومان برسد و جریان اقتصاد کشور به همین وضع و با همه این مشکلات ادامه پیدا کند، بزرگترین زنگ خطر برای آمریکا خواهد بود و آمریکا به سرعت همه تحریم‎ها را برخواهد داشت.
 
*از دید من همه کسانی که در مسیر واردات کالاهای مصرفی سرمایه‌گذاری کرده و فعال هستند و همه کسبه و دست اندرکاران و کسانی که در توزیع این کالاها فعالیت می‌کنند، همان نیروهایی هستند که به اقتصاد ملی ضربات جبران ناپذیری وارد می‌کنند.
 
*اینکه دولت بگوید جای خود را به بخش خصوصی دهد و بخش خصوصی نیز بدون راهنمایی تنها به دنبال حداکثر و انباشته کردن سود باشد در واقع همان نظام شرکتی آمریکاست.
 
*چه کسی اجازه می‌دهد اتومبیل ملی تولید کنیم و نام ایرانی آن را به انگلیسی بنویسیم. آیا این فساد فرهنگ اقتصادی نیست. وقتی نام یک کوچه بن‌بست که نام یک شهید است به انگلیسی می‌نویسید آیا می‌خواهید به مردم بگوییم که کالای تولید داخلی بخرند؟
 
*شاخص‌های موجود اقتصادی باید تغییر کند این است که گفته می‌شود شاخص‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید تدوین شود، زیرا شاخص‌های موجود سرمایه‌داری بر مبنای دیدگاه الهی نیست. این شاخص‌ها گرچه برای خود آن کشورها شاخص رشد است اما برای ما شاخص فقر و نه رشد است. در بُعد اسلامی باید گفت ثمره همه چیز در احکام شرعی خلاصه می‌شود که در حوزه فقاهت وجود دارد و یک مورد را از آن می‌گویم که برشاخص‌سازی اسلامی می‌تواند کمک کند. 
 
*تنها مسئله عراق است و اگر ایران و عراق در حوزه نفت و گاز به یک پیوند استراتژیک دست یابند باید فاتحه حاکمیت آینده غرب خوانده شود.
 
*روسای بانک جهانی که اکثرا از وزرا و یا سیاسیون آمریکایی هستند سعی در استعمار کشورهای مختلف با روش های سیاسی دارند. براساس دیدگاه های «والترز» که از جمله تئوری پردازان شهیر جهانی است هیچ اقتصاددانی اقدام به طرح تئوری برای بانک جهانی نمی کند مگر اینکه حقوقی را از این بانک دریافت کند.
 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین