وی ادامه داد: ذرت به اشکال متنوعی مثل کنسروی، بخار پز، کبابی و بو داده مورد استفاده قرار میگیرد که بهترین نوع آن بخار پز کردن دانه های ذرت در خانه است. تا چند سال پیش ذرت به صورت ذرت کبابی یا همان بلال تهیه و مصرف می شد که نوع کم نمک آن به عنوان یک میان وعده غذایی مفید توصیه میشود، ولی باید توجه داشت که بلالها هنگام کباب شدن نسوزند؛ چرا که با سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطانزایی آن افزایش مییابد.
کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان افزود: نوع دیگری از ذرت به صورت بو داده تهیه می شود و اگر به صورت خانگی، کم نمک و بدون روغن تهیه شود یک میان وعده بسیار مناسب بوده، و می تواند جانشین خوبی بجای چیپس و پفک در کودکان باشد.
صاحبدل با بیان اینکه ذرت مکزیکی نوع دیگری از مصرف ذرتها است، گفت: نوعی از ذرت که چند سالی است رواج یافته ذرت مکزیکی می باشد که به عنوان میان وعده مصرف می شود. ذرت مکزیکی به صورتی که در حال حاضر ارائه می شود حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: اضافه کردن کره، نمک، سسهای پرچرب و در مواردی افزودن کالباس و برخی افزودنیهای دیگر که به دلیل بهتر کردن طعم و مزه ذرت مکزیکی است سبب افزایش کالری آن میشود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند شده و مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.
به گزارش ایسنا،صاحبدل همچنین گفت: اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و به جای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سسهای چرب نیز استفاده نشود یک میان وعده مناسب است که اگر به شکل صحیح تهیه و مصرف شود، می تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را نیز بگیرد. البته مصرف زیاد آن نیز میتواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی میتواند این ماده غذایی را به یک میان وعده خوب تبدیل کند.