پایگاه خبری آفتاب
۲۵ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 15 June 2026
کد خبر:۲۰۷۱۱
۱۹:۲۶
۱۳۸۴/۰۸/۰۳

تاکید سازمان ملل بر حق دسترسی به انرژی هسته ای

۱۹:۲۶
۱۳۸۴/۰۸/۰۳
به گزارش آفتاب نیوز، اين قطعنامه با عنوان "ايجاد خاورميانه عاري از تسليحات هسته‌اي" از طرف مصر ارائه و شامگاه دوشنبه در كميته اول سازمان ملل مربوط به امور خلع سلاح به تاييد رسيد.

دراين قطعنامه، از تمامي طرفهاي ذي ربط خواسته شده كه براي تبديل خاورميانه به منطقه‌اي عاري از تسليحات هسته‌اي، گامهاي عملي و فوري بردارند.

قطعنامه مذكور همچنين از كشورها مي‌خواهد كه براي تحقق اين امر و در نخستين گام به معاهده منع گسترش تسليحات هسته‌اي بپيوندند.

اسرائيل با وجود زرادخانه هسته‌اي گسترده در خاورميانه از پذيرش معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته‌اي طفره مي‌رود و درهاي تاسيسات هسته‌اي خود را به پشتوانه آمريكا روي بازرسان و ديده بانان هسته‌اي بين‌المللي بسته است.

قريب به اتفاق كشورهاي جهان درچارچوب اين قطعنامه مصوب از كشورهاي غيرعضو آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي درمنطقه خاورميانه درخواست كرده اند كه تا زمان ايجاد منطقه عاري از سلاحهاي هسته‌اي در خاورميانه تمامي فعاليتهاي هسته‌اي خود را تحت نظارت پادمان‌هاي هسته‌اي آژانس قرار دهند.

اسرائيل با تصويب هرنوع قطعنامه‌اي كه به نوعي تلاش شود تا اين رژيم را به تبعيت از پادمان‌هاي بين‌المللي در عرصه هسته‌اي ملزم سازد، مخالفت مي‌كند.

رژيم صهيونيستي به پشتوانه آمريكا و باوجود داشتن بزرگترين زرادخانه سلاحهاي هسته‌اي حاضر نيست عضو معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي شود.

تقريبا امروز بر همگان آشكار است كه اسرائيل داراي بزرگترين زرادخانه هسته‌اي در خاورميانه است و حاضر به تمكين دربرابرآژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي نيز نيست.

يك دانشمند هسته‌اي اسرائيل پس از افشاي اين موضوع كه رژيم صهيونيستي بيش از ‪ ۲۰۰‬كلاهك هسته‌اي دراختيار دارد به ‪ ۱۸‬سال زندان محكوم شد.

مردخاي فعنونو اكنون در اسرائيل تحت بازداشت خانگي است.

وي ‪ ۹‬سال در تاسيسات هسته‌اي اسرائيل مشغول كار بود و در همان دوران فعاليت خود موفق شده بود از تاسيسات هسته‌اي كاملا مخفي اسرائيل عكس بگيرد.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha