آفتابنیوز : آفتاب: «بهرام دلفان» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: باکتریها، ویروسها، قارچها، مواد افزودنی غیرمجاز، فلزات سنگین، باقیماندهی سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیتهای غذایی هستند.
وی با بیان اینکه مسمومیت با مواد غذایی میتواند بر اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآوردههای غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود، افزود: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی، فرورفتگی و زنگزدگی مشاهده میشود خودداری کنید.
دکتر دلفان با اشاره به اینکه نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به بوتولیسم از کشندهترین انواع مسمومیتهاست، اظهار کرد: بوتولیسم بر اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو لوبیا و ذرت و کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند ایجاد میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اینکه علائم و نشانههای بوتولیسم بهصورت تأخیری بین 12 تا 24 ساعت پس از مصرف غذای آلوده به باکتری و بهصورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکت، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست تظاهر میکند، گفت: اسهال یکی از علائم در بسیاری از مسمومیتهای غذایی است.