آفتابنیوز : 
ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه در گفت و گو با يك رسانهي هلندي تصريح كرد كه با هر گونه تغيير در قانون اساسي جهت طولاني كردن حضورش در قدرت مخالف است، اقدامي كه به دليل محبوبيت و كنترل وي بر پارلمان مدتهاست دربارهاش بحث ميشود.
با اين حال پوتين تاكيد كرد: انتخابات رياست جمهوري سال 2008 آزمون جدي و مشكلي براي روسيه است اما قدرت كامل و مسووليت سرنوشت كشور تا زماني كه رييس جمهور جديد سوگند ياد كند، در دستان من خواهد بود.
پوتين افزود: اجازهي بروز هيچ گونه بيثباتي يا آسيب به منافع مردم فدراسيون روسيه را نميدهم.
وي از توضيح بيشتر در اين باره خودداري كرد اما اين احتمال وجود دارد كه پوتين به بهانهي ايجاد ثبات در كشور در فاصلهي ميان برگزاري انتخابات و سوگند رياست جمهوري جديد، دست به اقدامات غير قابل پيشبيني بزند.
وي با اين حال گفت، ممكن است اين اقدام لازم نباشد چرا كه به اعتقاد وي نيروهاي سياسي در روسيه به اندازهي كافي قدرت درك مسووليت خود در قبال مردم را دارند و انتخابات عادلانه بوده و نامزدهاي داراي بيشترين راي پيروز خواهند شد.
رييس جمهور روسيه افزود: هم زمان من توجهم را به اين حقيقت معطوف ميدارم كه بر اساس قانون اساسي، قدرت پس از سوگند رييس جمهور جديد به او تفويض ميشود و تا آن زمان رييس جمهور كنوني مسووليت كامل اوضاع در كشور را برعهده خواهد داشت.
تجربهي روسيه در انتقال قدرت فقط توسط انتخابات محدود است. پوتين قبل از انتخاباتش در سال 2000 توسط بوريس يلتسين، رييس جمهور وقت معرفي شد. يلتسين نيز هنگام فروپاشي اتحاد جماهير شوروي روي كار آمد.
از آنجا كه كرملين در پي كنترل جدي سياستها و جامعه است و به جمهوريهاي سابق نيز چشم دارد، تنشهاي بيشتري در انتخابات مارس 2008 انتظار ميرود.
پوتين بارها گفته است كه با تغييرقانون اساسي براي ماندن در قدرت مخالف است اما به طور مبهم به ايفاي نقشش در صحنهي سياسي اشاره كرده و گفته است كه درحال تعليم يك جانشين است.
رييس جمهور روسيه در ادامهي گفت و گوي خود تصريح كرد: البته من نسبت به اينكه چه كسي كشوري را كه تمام زندگيم را فدايش كردهام، اداره كند، بيتفاوت نيستم. اما هر رييس كشوري كه روي كار آيد و بخواهد قانون اساسي را به نفع خود تغيير دهد، چيزي از كشور باقي نميماند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا روسيه به ناتو يا هر اتحاديهي ديگر اروپايي خواهد پيوست يا خير، امكان عضويت كشوري در ائتلاف نظامي را منتفي ندانست و گفت: مسكو درصدد پيوستن به اتحاديهي اروپا البته در صورت دعوت ميباشد اما هرگز درخواست اين امر را نميكند. از زمان كودكي به من آموختهاند كه هرگز چيزي را درخواست نكنم و هرگز از چيزي پشيمان نشوم.
وي تاكيد كرد كه درحال حاضر مهمترين چيز اجراي تصميمات براي نزديكتر كردن روسيه و اتحاديهي اروپا به يكديگر است.
پوتين همچنين به اهميت صدور رويداد آزاد ميان روسيه و كشورهاي عضو اتحاديهي اروپا تاكيد كرد و گفت: بگذاريد اروپايي بدون مرز بسازيم چرا هميشه دربارهي حقوق بشر در فضاي كلي صحبت ميشود؟ بگذاريد مردم فرصت ديدار آزادانهي يكديگر را به دست آورند.
رييس جمهور روسيه از اقدام عليه ميخائيل خودوركوفسكي، از سرمايهداران نفتي كشورش كه به هشت سال زندان در سيبري محكوم شده، دفاع كرد و گفت: مجازات قانوني براي يك جرم نشانهاي از عدم ثبات نيست بلكه بر عكس حاكي از ثبات و قدرت يك كشور است.
در اين گفت و گو كه بيشتر بر عملكرد روسيه در منطقهي كوهستاني قزاقستان متمركز بود، پوتين گفت كه چچن و مناطق اطراف آن بايد هم چنان به عنوان بخشي از روسيه باقي بماند.
پوتين همچنين پيوستن روسيه به ناتو را امري بعيد ندانست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، به نقل از پايگاه اينترنتي ايلاف، رييس جمهور روسيه اظهار داشت: روسيه فعاليتها و روابطش را با سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ( ناتو) و اتحاديهي اروپا توسعه داده است.
وي افزود: ناتو در حال حاضر دستخوش تغييرات داخلي شده و ما بايد اين موضوع را درك كنيم كه با پيوستن به اين پيمان چه وظايفي را برعهده خواهيم گرفت.
وي خاطرنشان كرد: روسيه قصد دارد به منظور افزايش امنيت ملي و توانمنديهاي دفاعي خود، رابطهاش را با ناتو گسترش دهد.
رييس جمهور روسيه در ادامه افزود: روسيه در طول تاريخ، كشوري مستقل بوده كه توانسته امنيت خود را با بهرهگيري از توانمنديهاي ذاتياش تضمن كند؛ لذا به منظور افزايش اين توانمنديها آمادهي ايجاد رابطه با تمامي كشورها و سازمانها از جمله ناتو است.
وي با اشاره به همكاريهاي ناتو و روسيه در زمينهي مبارزه با تروريسم و رويارويي با شرايط اضطراري روند اين روابط را طي سالهاي اخير رو به پيشرفت توصيف كرد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: روسيه در حال حاضر تجهيزات جنگي خود را مناسب با معيارهاي ناتو توليد ميكند.